Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2o ΣΕΚ Δυτικής Αττικής Τα φαρμακευτικά φυτά της περιοχής μας: η συμβολή τους στο περιβάλλον και στην υγεία. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΩ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2o ΣΕΚ Δυτικής Αττικής Τα φαρμακευτικά φυτά της περιοχής μας: η συμβολή τους στο περιβάλλον και στην υγεία. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΩ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2o ΣΕΚ Δυτικής Αττικής Τα φαρμακευτικά φυτά της περιοχής μας: η συμβολή τους στο περιβάλλον και στην υγεία. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΩ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Γκάτση Ευαγγέλια, Αλεξανδρίδου Μαρία Καδά Ερασμία Δημητρακάκη Κυριακή Μιχαηλίδου Ελισάβετ ΓιακουμάςΜιχαήλ Πολυχρονίδου Αγάπη Χριστοφορίδου Παναγιώτα Παρχαρίδου Δέσποινα Καραγιώργου Αρετή Ιγγλέζου Ευαγγελία Φωτίου Σοφία Μπουρούνη Αλεξάνδρα Ζαχαροπούλου Ασημίνα Γεωργιάδου Καλλιόπη

2 ΥΠΟΘΕΜΑΤΑ: Τι είναι τα φαρμακευτικά φυτά- κατηγορίες και είδη φαρμακευτικών φυτών Η συμβολή των φαρμακευτικών φυτών στο οικοσύστημα. Η ιστορική διαδρομή της χρήσης των φαρμακευτικών φυτών για θεραπευτικούς σκοπούςΤρόποι χρήσης αυτών. Παιδαγωγικοί στόχοι 1.Οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για τα φαρμακευτικά και φυτά. 2.Να τα παρατηρήσουν στο περιβάλλον που φύονται και να μάθουν να τα διακρίνουν 3.με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά τους. 4.Να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της προστασίας τους και μέσα από αυτήν στην έν- 5.νοια της αειφορίας. 6.Να γνωρίσουν την ιστορική και παραδοσιακή διαδρομή της χρήσης των βοτάνων για 7.θεραπευτικούς σκοπούς. 8.Να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους της περιοχής του σχολείου 9.τους και να γνωρίσουν το περιεχόμενο της σχέσης τους με τα βότανα. 10.Να διδαχθούν τους τρόπους χρήσης τους και τη δράση τους στη θεραπεία διαφόρων 11.παθήσεων του ανθρώπου. 12.Να γίνει μία άλλου τύπου προσέγγιση του μαθήματος της φαρμακογνωσίας. Δράσεις 1.Συνάντηση της ομάδας, συζήτηση για τις πτυχές του θέματος και καθορισμός των υποθεμάτων. 2. Χωρισμός της ομάδας σε υποομάδες και ανάθεση εργασιών 3.Έρευνα για φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για το θέμα Συνέχεια της έρευνας 4.Συνέντευξη με ηλικιωμένους για τα φαρμακευτικά φυτά και τη χρήση τους παλιότερα και σήμερα (γιατροσόφια 5. Επεξεργασία και αποτελέσματα των συνεντεύξεων 6.Επίσκεψη σε κατάστημα με βότανα, γνωριμία με τα αποξηραμένα βότανα, πληροφορίες για τη χρήση τους από τον υπεύθυνο του καταστήματο 7.Εργασία στο πεδίο: παρατήρηση, καταγραφή, φωτογράφιση των φαρμακευτικών φυτών της περιοχής μας 8.Διεξαγωγή πειραμάτων στο εργαστήριο φαρμακογνωσίας όπως απόσταξη χαμομηλιού και παραλαβή χαμαζουλενίου.Παρασκευή σαπουνιού με βάση το χαμαζουλένιο.Εκχυλίσεις διαφόρων δρογών. 9.Δημιουργία αφίσας με φαρμακευτικά φυτά.

3 ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙ

4 ΘΥΜΑΡΙΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΜΟΛΟΧΑΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ


Κατέβασμα ppt "2o ΣΕΚ Δυτικής Αττικής Τα φαρμακευτικά φυτά της περιοχής μας: η συμβολή τους στο περιβάλλον και στην υγεία. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΩ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google