Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους.  Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας.  Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι.  Θέλουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους.  Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας.  Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι.  Θέλουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους.  Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας.  Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι.  Θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης με τα ρίσκα που παίρνουν.  Καπνίζει ο γονιός ή τα αδέλφια και θέλουν να μιμηθούν την πράξη.

4  Δεν έχουν πεισθεί για τις βλαβερές διαστάσεις του καπνίσματος.  Δεν ενδιαφέρονται για τις αντικοινωνικές διαστάσεις της συγκεκριμένης συνήθειας.  Έχουν πολύ στρες και χρησιμοποιούν το κάπνισμα ως χαλαρωτικό.  Έχουν φίλους που πιστεύουν ότι το τσιγάρο αδυνατίζει.  Δεν τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο.  Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.  Μπορεί να έχουν κατάθλιψη.

5

6 Για να ηρεμήσουν Από ευχαρίστηση Γιατί γεμίζουν το χρόνο τους

7 Για να αισθάνονται κοινωνικά προσαρμοσμένοι. Γιατί αυξάνει την ενεργητικότητα τους. Από συνήθεια. Για να μην παχύνουν

8

9 1. Αυτοκόλλητα νικοτίνης.

10 2. Τσίχλες νικοτίνης.

11 3. Ρινικό σπρέι νικοτίνης.

12 4. Φαρμακευτική αγωγή.

13 5. Βελονισμός.

14 6. Υπνοθεραπεία.

15 7. Ειδικά κέντρα.

16  Ακετόνη (ασετόν)  Οξικό οξύ (ξίδι)  Αμμωνία (υγρά καθαρισμού)  Αρσενικό (συστατικό των ζιζανιοκτόνων)  Βενζόλιο (ατμοί πετρελαίου)

17  Κάδμιο (μπαταρίες)  Μονοξείδιο του άνθρακα (εκπομπές καυσαερίων)  Τετραχλωράνθρακας (υγρό στεγνού καθαρισμού)  DDT (εντομοκτόνο)  Φορμαλδεϋδη (υγρό βαλσάμωσης)

18  Υδρογονάνθρακες (υγρά αυτοκινήτων)  Υδροκυάνιο (βιομηχανικός ρύπος)  Μόλυβδος (μπαταρίες, ατμοί πετρελαίου)  Μεθανόλη (καύσιμο πυραύλων)  Ισοκυανικό μεθύλιο (υπεύθυνο για την οικολογική καταστροφή στο Bhopal)

19

20 Μαρία Καλογεράκη Ειρήνη Περβολάρακη Αννίβας Μαραγκάκης Μανόλης Τζαγκαράκης Νίκος Μπιτζαράκης

21


Κατέβασμα ppt " Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους.  Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας.  Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι.  Θέλουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google