Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς

2 ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ

3 Η επιρροή του πολέμου μετά το 1915 Η επιρροή του πολέμου στο σύγχρονο κοστούμι έγινε αισθητή με τα στρατιωτικά σιρίτια, τις ζώνες με αγκράφες και με τις φούστες των γυναικών που λόγω πρακτικής αναγκαιότητας έγιναν πιο κοντές και έφτασαν μέχρι τους αστραγάλους.

4 Οι άνδρες… Οι άντρες φορούσαν κοστούμι, λίγο μεσάτο και κουμπωμένο ψηλά. Ως επίσημο ένδυμα καθιερώθηκε το σμόκιν.

5 30s’ Η πρώτη γυναικεία φιγούρα που άρχισε να φοράει όλο και πιο κοντές φούστες ήταν η ‘flapper’, η νέα που χόρευε τσάρλεστον, κάπνιζε, έκοβε τα μαλλιά της κοντά και είχε πλέον περισσότερη ελευθερία.

6 κυρίαρχος της ενδυμασίας,τα jeans! Το συγκεκριμένο ύφασμα χρησιμοποιούνταν ως καραβόπανο(με λίγο πιο σκληρή υφή) πριν ακόμη από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο. Όταν όμως θέλησαν να το χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν ανθεκτικά παντελόνια για τους αγρότες της Δύσης, χρησιμοποίησαν και λίγο βαμβάκι στην σύνθεση του ώστε να γίνει η υφή πιο απαλή. Αρχικά το χρώμα ήταν μπεζ αλλά αργότερα έγινε μπλε γιατί αυτό το χρώμα λερωνόταν πιο δύσκολα. Στην πορεία προστέθηκαν κόπιτσες στις άκρες των τσεπών για να μην ξηλώνονται εύκολα!

7

8 Ομάδες με εκκεντρική εμφάνιση. Οι πανκς εμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 1980 και συνδέονται άμεσα με την ροκ μουσική, την νεανική οργή, τον χλευασμό του κατεστημένου αλλά και με το πάθος για ελευθερία και την αντίσταση στις προκαταλήψεις, στον ρατσισμό και στον εθνικισμό.

9 Δεν παρουσιάζουν κάτι ιδιαίτερο ως προς την ενδυμασία αφού όλοι ντύνονται το ίδιο, μ’ ένα απλό t-shirt και jean. Ξεχωρίζουν όμως ως προς την κόμμωση, τον μεγάλο αριθμό σκουλαρικιών στην περιοχή του προσώπου και το έντονο μακιγιάζ.

10 ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

11 Η ενδυμασία δείχνει συνήθως τι κάνει το άτομο που την φορά είτε προσωρινά είτε σε διαρκή κατάσταση. Ακόμη και αν η δουλειά είναι απλή πάντα έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος! Έτσι είναι δύσκολο να μπερδέψουμε έναν τροχονόμο με μία νοσοκόμα!

12 Η ΕΞΕΛΙΞΗ Κάποια επαγγέλματα δεν έχουν αλλάξει καθόλου ενδυμασία, όπως οι αγρότες. Όμως χαρακτηριστική είναι η αλλαγή του δικαστή-καγκελαρίου του οποίου δεν εμφανίζεται έντονα στην Ελλάδα αλλά είναι περισσότερο διαδεδομένη στην Ευρώπη! Σημαντικό είναι επίσης να πούμε ότι η πουκαμίσα των αγροτών, τα ναυτικά παντελόνια και η λιβρέα των υπηρετών ήταν τα πρώτα ρούχα δουλειάς που ξεχώριζαν από τα συνηθισμένα.

13 Η ενδυμασία του μέλλοντος! Η επικρατέστερη άποψη που έχει διατυπωθεί είναι ότι θα υπάρχουν ρούχα που αλλάζουν χρώμα σύμφωνα με την διάθεση του ανθρώπου ή προσαρμόζονται ανάλογα με ον καιρό και την ηλιακή ακτινοβολία!

14 Τέλος δεν αποκλείεται τα ρούχα του μέλλοντος να περιορίζονται σ ’έναν απλό ψεκασμό ενός ειδικού σπρέι ή στην σύνθεση ρούχων από υφάσματα φωτός!


Κατέβασμα ppt "Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google