Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ 18ος - 19ος αιώνας. 18 ος αιώνας – Γυναίκες - Το στυλ ντυσίματος των γυναικών διατηρεί την έμφαση του σε ένα στενό, ανεστραμμένο κωνικό κορμό,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ 18ος - 19ος αιώνας. 18 ος αιώνας – Γυναίκες - Το στυλ ντυσίματος των γυναικών διατηρεί την έμφαση του σε ένα στενό, ανεστραμμένο κωνικό κορμό,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ 18ος - 19ος αιώνας

2 18 ος αιώνας – Γυναίκες - Το στυλ ντυσίματος των γυναικών διατηρεί την έμφαση του σε ένα στενό, ανεστραμμένο κωνικό κορμό, που επιτυγχάνεται με κορσέδες και μακριές φούστες. -Με τις μακριές φούστες με φουρό είναι πολύ δύσκολο το κάθισμα ενώ υπενθυμίζει σε όσες γυναίκες τις φορούν να σταθούν στην στάση του βασιλιά. Οι κορσέδες είναι αφόρητοι και υποβάλουν μια σωστή και όρθια στάση. -Λόγω των πρώτων υλών των ρούχων τα ρούχα δεν πλένονται συχνά.

3 Κρινολίνο - φουρό

4 κορσέδες – επιπτώσεις στο θώρακα

5

6 18 ος αιώνας - Άντρες Καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου, οι άνδρες συνέχισαν να φορούν το παλτό, το γιλέκο και το παντελόνι της προηγούμενης περιόδου. Σημειώθηκε ένας νέος ενθουσιασμός για τα υπαίθρια αθλήματα και έτσι, τα κεντημένα υφάσματα από βελούδο και μετάξι αντικαταστάθηκαν από πλεγμένα μάλλινα ενδύματα για όλες τις περιστάσεις, εκτός από τις ιδιαίτερα επίσημες.

7

8 19 ος αιώνας - Γυναίκες - Δεν υπήρχαν στολισμένα παλτά και μπαρόκ ρούχα, περούκες, πουδραρισμένα μαλλιά, περίπλοκα κουστούμια. - Τα μπούστα και οι κορσέδες εγκαταλείφθηκαν όπως και γενικά τα πλούσια υλικά. -Ήθελαν κυρίως να έχουν απλοϊκό ντύσιμο. -Τα καλύμματα του κεφαλιού απλοποιήθηκαν και στο κεφάλι λόγω μόδας φορούσαν φτερά στρουθοκαμήλου. -Tα φορέματα ήταν στενά τοποθετημένα στον κορμό ακριβώς κάτω από το στήθος και συνέχιζαν ριχτά. Περιγραφή:

9

10 1880

11

12 19 ος αιώνας - 'Αντρες - Αποδοχή στυλ ρούχων της αγγλικής υπαίθρου. - Λόγω του κυνηγιού υιοθέτησαν ένα απλούστατο στυλ ντυσίματος. - Χρησιμοποίησαν χοντρές μπότες. - Το τρίκοχο καπέλο αντικαταστάθηκε με ένα ημίψηλο πρώιμης μορφής. - Οι περούκες εγκαταλείφθηκαν. -Από τα μέσα του 1820 η ανδρική μόδα προβάλει μια καλλίγραμμη ιδανική ανδρική σιλουέτα με φαρδείς ώμους και βάτες, με στενή μέση, και καμπύλες στους γοφούς.

13 Αρχές 19 ου αιώνα

14 1800 - 1900

15


Κατέβασμα ppt "ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ 18ος - 19ος αιώνας. 18 ος αιώνας – Γυναίκες - Το στυλ ντυσίματος των γυναικών διατηρεί την έμφαση του σε ένα στενό, ανεστραμμένο κωνικό κορμό,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google