Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» Α - ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: “ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» Α - ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: “ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» Α - ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: “ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ”

2

3 H εταιρεία McDonald's (NYSE: MCD) είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης (fast food) στον κόσμο. Εξυπηρετεί περίπου 68 εκατομμύρια πελάτες ημερησίως σε 119 χώρες, έχοντας 34.000 εστιατόρια παγκοσμίως, με 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενους. Έχει κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 35,39 δισεκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη της φτάνουν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Πουλά κυρίως hamburger, cheeseburger, προϊόντα κοτόπουλου, τηγανιτές πατάτες, πρωϊνό, αναψυκτικά, milkshakes και επιδόρπια. Προσφέρει επίσης σαλάτες και φρούτα. Πολλά από τα εστιατόρια McDonald's περιλαμβάνουν ειδικό χώρο για παιδιά.

4 1940 1948 1953 Το πρώτο εστιατόριο McDonald's άνοιξε το 1940 στο San Bernardino της Καλιφόρνιας από τους αδελφούς Dick και Maurice McDonald. Αργότερα, το 1948, σκέφτηκαν να βασίσουν την εταιρεία τους σε μια καινούρια ιδέα: την ιδέα της εστίασης που βασίζεται στις χαμηλές τιμές και την γρήγορη εξυπηρέτηση, καθώς και στην προετοιμασία των προϊόντων σε αλυσίδα παραγωγής. Το 1953 πρώτοι ξεκίνησαν την επέκταση της επιχείρησής τους, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά το σύστημα της δικαιόχρησης (franchising) όπου η μητρική εταιρεία διατηρεί το σήμα και τους γενικούς κανονισμούς λειτουργίας και η διεύθυνση των κατά τόπους επιχειρήσεων αφήνεται στους υπεργολάβους. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και το γνωστό σήμα των McDonald's, οι λεγόμενες "Χρυσές Αψίδες" (Golden Arches).  Ιστορία

5 Το πρώτο εστιατόριο McDonald's το 1940 στο San Bernardino της Καλιφόρνιας.

6 Το σήμα των McDonald's, οι λεγόμενες "Χρυσές Αψίδες" (Golden Arches) το 1953.

7 1961 1967 1971 O Ray Kroc, ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος των αδελφών McDonald και διηύθυνε το ένατο κατάστημα της αλυσίδας, αγόρασε την εταιρεία τους το 1961. Σίγουρος πλέον πως η όλη ιδέα των εστιατορίων γρήγορης εστίασης θα είχε πλήρη όσο και ευρεία αποδοχή, ιδρύει - την ίδια χρονιά - το Hamburger University, το εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα εκπαίδευε, στη συνέχεια, τους δικαιοδόχους αλλά και το προσωπικό της εταιρείας και των εστιατορίων. Ο ίδιος ήταν υπεύθυνος και για την παγκόσμια εξάπλωση της αλυσίδας: το 1967 ανοίγει το πρώτο εστιατόρια εκτός ΗΠΑ, στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και το 1971 το πρώτο στην Ευρώπη, κοντά στο Άμστερνταμ.

8  Παγκοσμιοποίηση Ιούλιο του 2011 Τα McDonald 's έχουν γίνει το σύμβολο της παγκοσμιοποίησης, μερικές φορές αναφέρεται ως " McDonaldization " της κοινωνίας. Η εφημερίδα Economist χρησιμοποιεί το « Big Mac Index» : η σύγκριση του κόστους ενός Big Mac σε διάφορα νομίσματα ανά τον κόσμο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρίνουν ανεπίσημα την αγοραστική δύναμη αυτών των νομισμάτων. Η Νορβηγία έχει το πιο ακριβό Big Mac στον κόσμο από τον Ιούλιο του 2011, ενώ η χώρα με τα λιγότερο ακριβά Big Mac είναι η Ινδία. 1975 Ορισμένοι παρατηρητές έχουν προτείνει ότι η εταιρεία θα πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου για την αύξηση του επιπέδου των υπηρεσιών σε αγορές που εισέρχεται. Μια ομάδα ανθρωπολόγων σε μια μελέτη με τίτλο «Golden Arches Εast» εξέτασαν τον αντίκτυπο της McDonald που είχε για την Ανατολική Ασία, και το Χονγκ Κονγκ ειδικότερα. Όταν άνοιξε στο Χονγκ Κονγκ το 1975, η McDonald ήταν το πρώτο εστιατόριο που πρόσφερε με συνέπεια καθαρές τουαλέτες, οπότε οι πελάτες θα πήγαιναν να απαιτούν το ίδιο από τα άλλα εστιατόρια και τα θεσμικά όργανα της χώρας. Η McDonald 's συνεργάζεται με την Sinopec, τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, δεδομένου ότι εκμεταλλεύεται την αυξανόμενη χρήση της χώρας από τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης με το άνοιγμα πολλών drive - through εστιατορίων.

9  Κριτικές και επιχειρήματα στην άμυνα Η εταιρεία έχει γίνει σήμερα σύμβολο της παγκοσμιοποίησης και του αμερικανικού τρόπου ζωής, ενώ έχει γίνει συχνά το επίκεντρο κριτικής σχετικά με την παχυσαρκία, την επιχειρησιακή ηθική απέναντι στους εργαζόμενους και την υπευθυνότητα των εταιρειών απέναντι στους καταναλωτές. Σε απάντηση στην πίεση της κοινής γνώμης, η McDonald 's επεδίωξε να συμπεριλάβει πιο υγιεινές επιλογές στο μενού της, επίσης σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την προέλευση των τροφίμων, η αλυσίδα fast-food άλλαξε προμηθευτές. 2007 Το 2007, η εταιρεία ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία με το σύνθημα "Θα θέλατε μια καριέρα με αυτό; ", περιγράφοντας ότι οι θέσεις εργασίας της έχουν πολλές προοπτικές.

10 Παχύσαρκα παιδία που τρώνε McDonald 's. Κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι.

11 Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έχει αναγνωρίσει συνεχή προσπάθεια της McDonald 's για τη μείωση των στερεών αποβλήτων με το σχεδιασμό πιο αποτελεσματικής συσκευασίας και την προώθηση της χρήσης των υλικών που ανακυκλώνονται. Η McDonald' s που έχει δεσμευτεί για την περιβαλλοντική προστασία με την αποτελεσματική διαχείριση ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της διατήρησης φυσικών πόρων μέσω ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών, καθώς και με την αντιμετώπιση των ζητημάτων διαχείρισης των υδάτων εντός των εστιατορίων.  Περιβαλλοντική πολιτική

12 Βραβείο περιβαλλοντικής πολιτικής.

13  Η ιστορία και το σήμερα στην Ελλάδα 12Νοεμβρίου 1991 1991 - 2005 Η McDonald's άνοιξε το πρώτο εστιατόριο της στην Ελλάδα, στις 12 Νοεμβρίου 1991 στην πλατεία Συντάγματος. Σήμερα λειτουργούν 19 εστιατόρια McDonald's που στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με το σύστημα franchise, στα οποία εργάζονται περίπου 440 εργαζόμενοι. Κατά την περίοδο 1991 - 2005 η McDonald's επένδυσε πάνω από 116 εκ. ευρώ στην Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία διεύρυνε την ποικιλία των προϊόντων της προσφέροντας διάφορους συνδυασμούς για όλες τις ηλικίες. Κατά καιρούς, η McDonald's προσθέτει στο μενού της προϊόντα προσαρμοσμένα σε ελληνικές παραδόσεις και διατροφικές συνήθειες.

14 Πηγές : Κείμενο : Wikipedia Φωτογραφικό υλικό : Google Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντινίδης Αναστάσιος


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» Α - ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: “ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google