Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μαρία Μασδράκη ΣΕΑ10132 Μάθημα:Περιβάλλον και Διαχείριση Ανακύκλωσης Διδάσκουσα: Ε.Καλλικαντζάρου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μαρία Μασδράκη ΣΕΑ10132 Μάθημα:Περιβάλλον και Διαχείριση Ανακύκλωσης Διδάσκουσα: Ε.Καλλικαντζάρου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μαρία Μασδράκη ΣΕΑ10132 Μάθημα:Περιβάλλον και Διαχείριση Ανακύκλωσης Διδάσκουσα: Ε.Καλλικαντζάρου

2 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ • Τι είναι η πράσινη επιχειρηματικότητα. • Υπέρ της πράσινης επιχειρηματικότητας. •Τομείς της πράσινης επιχειρηματικότητας. • 4 μύθοι και η αλήθεια. • Πράσινες Δράσεις. • Μείωση αποβλήτων και ανακύκλωση. • Πράσινες Μεταφορές. •Περιβαλλοντική Πιστοποίηση.

3 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Είναι η μορφή οικονομικής δραστηριότητας η οποία θέτει την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γενικότερα στο επίκεντρο της στρατηγικής της. ΔΕΝ είναι αν απλώς τηρεί την περιβαλλοντική νομοθεσία ή αν απλώς αναλίσκεται σε δημόσιες σχέσεις.

4 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  Πιθανότητα μείωσης του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης.  Δημιουργούνται νέες εμπορικές ευκαιρίες για τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος /υπηρεσίας στην «στην πράσινη» αγορά.  Αξιοποιούνται αποτελεσματικά οι οικονομικές ευκαιρίες και τα κίνητρα που παρέχονται από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Αυξάνονται οι πιθανότητες απόκτησης δανείου με ευνοϊκότερους όρους.  Δημιουργούνται ευνοϊκές προϋποθέσεις για την προσέλκυση «πράσινων» επενδύσεων.  Εξασφαλίζονται ευνοϊκότεροι όροι ασφάλισης.  Σέβεται το περιβάλλον.

5 ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Δραστική βελτιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων. Η πράσινη επιχείρηση δεν έχει φύρα. Στόχος της πράσινης επιχείρησης είναι η αποδοτικότερη κάλυψη των πραγματικών αναγκών του καταναλωτή. Σκοπός της πράσινης επιχείρησης στο μέλλον θα πρέπει να είναι η επένδυση στην προστασία και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος όπου απειλείται.

6 ΟΙ 4 ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η επιχείρηση μου είναι μικρή, δεν ευθύνομαι εγώ για την ρύπανση του περιβάλλοντος Το κόστος είναι μεγάλο, δεν έχω πόρους. Δεν έχω την απαραίτητη τεχνογνωσία, τους κατάλληλους ανθρώπους. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ και με αυτό το θέμα. Υπάρχουν καθημερινές υποχρεώσεις που τρέχουν.

7 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, οφείλουν, μπορούν, και αξίζει να ασχοληθούν με την πράσινη επιχειρηματικότητα.

8 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ(1) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ • Αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους (ενεργειακά αποδοτικούς). • Βελτίωση της μόνωσης κτιριακών επιφανειών. •Τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων ελέγχου λειτουργίας κτιρίων για την διαχείριση φωτισμού, θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού. •Τοποθέτηση dimmers για τον έλεγχο της ποσότητας φωτισμού σε ορισμένες εφαρμογές.

9 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ (2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ • Σβήσιμο φωτών σε ώρες μη λειτουργίας ή σε αργίες. • Απενεργοποιείστε τις οθόνες υπολογιστών αντί να ενεργοποιείτε τις προφυλάξεις οθόνης. • Αντικατάσταση κλιματιστικών ή λεβητών θέρμανσης. • Επιλέξτε ηλεκτρονικές συσκευές με πιστοποιημένη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

10 ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Αναγνωρίστε τα είδη και τις ποσότητες αποβλήτων που παράγονται κατά τη λειτουργία της επιχείρησή σας. Εξαλείψτε ή ελαχιστοποιείστε τα επικίνδυνα απόβλητα. Επανεξετάστε το θέμα της συσκευασίας. Κομποστοποίηση. Χαρτί και αναλώσιμα.

11 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  Επιλογή κατάλληλου τρόπου μεταφοράς.  Σχεδιασμός δρομολογίων οχημάτων.  Τεχνικές βελτίωσης στα οχήματα.  Εκπαίδευση των οδηγών.

12 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ:Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

13 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μαρία Μασδράκη ΣΕΑ10132 Μάθημα:Περιβάλλον και Διαχείριση Ανακύκλωσης Διδάσκουσα: Ε.Καλλικαντζάρου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google