Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΙΙ ΜΑΘΗΜΑ 3.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΙΙ ΜΑΘΗΜΑ 3."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΙΙ ΜΑΘΗΜΑ 3

2 ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ, ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΟ, ΤΡΑΧΥ, ΔΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΚΡΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ Ο ΠΑΣΧΩΝ ΑΠΟ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΣΥΧΝΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΟΝΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΟΤΑΝ ΑΠΛΩΝΕΙ ΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ. ΝΕΡΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΕΛΑΤΙΝΩΔΗ ΟΥΣΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΙΝΕΣ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ, ΙΔΡΩΤΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΛΕΜΦΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ.

3 Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΧΕΙΑ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Σ’ ΕΝΑ ΕΝΗΛΙΚΟ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΡΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ Μ’ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΡΙΑ ΚΙΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΜΕΣΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΓΓΕΙΩΜΕΝΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑΚΑ ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΛΑΔΙΖΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΑ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

4 ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΕΩΣ
ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΧΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ‘Η ΕΠΙΚΤΗΤΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ

5 3. ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΛΟΓΩ ΕΚΦΥΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ, ΑΡΔΕΥΕΤΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΩΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΛΟΓΩ ΕΚΦΥΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΟΙ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΥΠΟΔΕΡΜΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ. ΤΟ ΧΟΡΙΟ ΛΕΠΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

6 5. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΛΛΙΠΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑ;Ι ΑΛΑΤΩΝ, Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΡΕΣ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ ΑΦΕΝΟΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΙΣΧΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ

7 7. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ, ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΟΣ, ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ‘Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΙΤΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ

8 ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΤΟ ΚΕΡΑΤΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ, ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΕΥΚΟΛΑ ΝΕΡΟ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΣΤΙΒΑΔΑ.

9 ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΚΕΡΑΤΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ. ΛΟΓΩ, ΟΜΩΣ, ΤΩΝ ΣΠΑΣΙΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΤΑΝ Η ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕ, ΜΕΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΧΥΤΗΤΑΣ.

10 ΧΡΗΣΗ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ PH ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΛΚΑΛΙΚΩΤΕΡΟ. ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΞΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

11 ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΙΣΕΩΣ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ (NMF). ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΚΕΡΑΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.

12 Η ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΣΙΟΝ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ NMF ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΣΤΙΒΑΔΑ. ΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΚΜΗ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΤΥΠΤΙΚΕΣ ΛΟΣΙΟΝ.

13 ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ
ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΜΥΞΟΙΔΗΜΑ) Η’ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΞΗΡΟ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ. Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΧΝΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΥΔΑΤΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, Η’ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ. ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ. ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, Η’ ΠΑΡΑΣΙΤΩΔΕΙΣ ΝΟΣΟΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΖΩΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΙΒΑΔΩΣΗ, Η ΤΡΙΧΟΜΟΝΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΛΑΜΒΛΙΑΣΗ, ΠΟΥ Η ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΪΚΩΝ ΚΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ.

14 ΜΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΙ’ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΣΥΧΝΑ, ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΒΡΕΦΗ ΥΠΕΡΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙΔΗΜΑΤΩΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ 70%, ΣΤΑ 30 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 60% ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ.

15 Η ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΑΥΤΗ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΚΥΤΤΑΡΙΟ ΥΓΡΟ ΑΦ’ ΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΩΛΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ, ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ. ΜΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ: (Α)ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ, ΑΝ Η ΑΓΓΕΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΕΛΑΤΤΩΘΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΓΗΡΑΣ), Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ.

16 (Β)ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΙΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΥΓΗ ΝΕΡΟΥ.
(Γ)ΑΠΟΒΟΛΗ ΝΕΡΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΚΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΔΡΩΤΟΠΟΙΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ, Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

17 ΑΝ Η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ, ΚΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ: (Α) ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΓΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΗΛΩΔΟΥΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ. (Β) ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ.

18 Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΞΗΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΗΡΑΣΜΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ: (Α) ΟΤΑΝ Η ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΕΧΕΙ ΛΕΠΤΥΝΕΙ Η’ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΝΕΡΟΥ.

19 (Β) ΟΤΑΝ Η ΥΔΡΟΛΙΠΙΔΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (NATURAL MOISTURIZING FACTOR) ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΥΔΡΟΛΙΠΙΔΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΔΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΙΟ ΑΠΑΛΟ, ΠΙΟ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΣΤΙΒΑΔΑ, ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ, ΕΝΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΙΙ ΜΑΘΗΜΑ 3."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google