Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

2 ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΌΤΙ... ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΆΘΕ ΑΤΟΜΟ ΞΟΔΕΥΕΙ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ, ΕΝΏ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ?

3 ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΌΤΙ... Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025 ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ?

4

5 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΑΠΌ ΑΥΤΟ

6

7 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ 2080 ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ

8 ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΌ...???
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ

9 Το πρόβλημα Τα υπόκωφα βουητά της πλανητικής υπερθέρμανσης αντηχούν στους πάγους της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής. Παγετώνες εκατοντάδων χιλιάδων ετών θρυμματίζονται, λιώνουν και χύνονται αργά αλλά σταθερά στον ωκεανό. Με το σημερινό ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι το 2100 τα καλοκαίρια στον Αρκτικό ωκεανό θα είναι τόσο θερμά όσο πριν από χρόνια, όταν η στάθμη των ωκεανών της Γης ήταν περίπου δέκα μέτρα ψηλότερη από σήμερα. Θα πρέπει να ανησυχούμε. Θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ. Η υπερθέρμανση της Γης οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ένα αέριο που παγιδεύει εντός της ατμόσφαιρας τη θερμότητα που δέχεται ο πλανήτης μας από τον Ήλιο. Έτσι η Γη γίνεται ένα είδος «θερμοκηπίου». Η ανθρωπογενής αυτή αλλαγή του κλίματος μας επηρεάζει ήδη. Ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες και ξηρασίες, είναι μερικά από τα συμπτώματα της πλανητικής αρρώστιας. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα χρειαστεί να επιβιώσουν σε ένα απρόβλεπτο και εχθρικότερο περιβάλλον, αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα όλοι εμείς σήμερα. Και μπορούμε να κάνουμε πολλά, ο καθένας από εμάς, αλλάζοντας μερικές από τις καθημερινές συνήθειές μας. Πώς; Διαβάστε στο τρέχον τεύχος μερικές ιδέες που θα κάνουν καλό στην υγεία σας, στην τσέπη σας και στη μητέρα όλων μας, τον πλανήτη Γη! Ας την σώσουμε για να σωθούμε.

10 Η λύση Ας κάνουμε μια προσπάθεια να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ποδήλατο ή τα πόδια αντί του αυτοκινήτου. Κάνουμε καλό και στην υγεία μας. Ας προτιμήσουμε ένα απλό ντους αντί να γεμίζουμε τη μπανιέρα. Προτιμάμε τον ανεμιστήρα αντί του κλιματιστικού. Αν αγοράσουμε κάποια ηλεκτρική συσκευή προτιμούμε αυτές της ενεργειακής κατηγορίας Α και όταν σταματήσουν να δουλεύουν τις ανακυκλώνουμε. Θέτουμε ως βασικό στόχο την ανακύκλωση. Ένα χαρτάκι στο πεζοδρόμιο, ένα πλαστικό μπουκάλι, μία γυάλινη συσκευασία κάνουν τη διαφορά. Επιλέγουμε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και είναι οικονομικότεροι. Κλείνουμε τις συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη και όχι από το κουμπί OFF. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΧΑΣΑΜΕ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

11 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ. ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΌ ΕΜΑΣ. ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΤΟΥ 2050 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΣ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google