Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
6 ΜΑΡΤΙΟΥ Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

2 Την Πέμπτη 6 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, αφιερώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου δύο ώρες για σχετικές εκδηλώσεις. Οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν σχετικά με το σύγχρονο αυτό φαινόμενο κι έγινε συζήτηση για τα διάφορα είδη βίας που υπάρχουν, καθώς και για τις δικές τους εμπειρίες γύρω από το σχολικό εκφοβισμό . Συζήτησαν ακόμη για τις αιτίες πρόκλησης, τις επιπτώσεις κυρίως στο θύτη και πιθανούς τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης.

3 Οι μαθητές των Α’,Β’ και Γ’ τάξεων άκουσαν, ξεφύλλισαν και σχολίασαν τα παραμύθια «Τα μπαλόνια της φιλίας» και « Η Μόνα σε καινούριο σχολείο» από τη σελίδα του Μικρού Αναγνώστη. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν ένα βίντεο για το σχολικό εκφοβισμό του 32 Δημ. Σχ. Πατρών , «Το αηδόνι».

4 Ακόμη οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, μίλησαν για τα ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος και κατασκεύασαν «Το χαλί των συναισθημάτων» , δραστηριότητα από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της σχολικής επιθετικότητας ,«Το Σπίτι Των Παιδιών».

5 Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων Δ’, Ε’, ΣΤ’, παρακολούθησαν βίντεο από τον ιστότοπο : Τα βίντεο κέρδισαν την προσοχή τους , καθώς είδαν διαφορετικές εκδοχές μιας ιστορίας με διαφορετική εξέλιξη, ανάλογα με την αντίδραση κάθε φορά του θύτη, του θύματος και του παρατηρητή. Επίσης δόθηκε αφορμή για πλήθος αποριών , ερωτήσεων και προβληματισμού, αφού ήταν σα να ζούσαν οι ίδιοι τις καταστάσεις αυτές.

6 Στο τέλος όλα τα παιδιά μαζί σκέφτηκαν να απεικονίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σ’ ένα διαφορετικό δέντρο. «Το δέντρο κατά της βίας», όπου το μισό είναι ξερό από το χειμώνα και γεμάτο με λέξεις που πληγώνουν και δημιουργούν άσχημα συναισθήματα και το άλλο μισό έχει άνοιξη με άνθη από λέξεις που χαίρεται κανείς να ακούει.

7 Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων πρόσφατα είχαν ασχοληθεί ξανά με το θέμα της σχολικής βίας, καθώς συμμετείχαν στο διαγωνισμό + δημιουργώ του Υπουργείου Παιδείας. Κατασκεύασαν αφίσες, αφού εργάστηκαν ομαδικά και στη συνέχεια επέλεξαν την καλύτερη. Οι δράσεις στο σχολείο συνεχίζονται με την εκπόνηση των δραστηριοτήτων από τα τμήματα που τρέχουν σχετικά προγράμματα , αλλά και από όλους τους συναδέλφους που πάντα προσπαθούν να ενημερώνουν για τέτοια φαινόμενα , αλλά και να τα προλαβαίνουν και να τα αντιμετωπίζουν.


Κατέβασμα ppt "Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google