Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης Ερευνητική Εργασία Α΄ Τετραμήνου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης Ερευνητική Εργασία Α΄ Τετραμήνου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης Ερευνητική Εργασία Α΄ Τετραμήνου
«Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου» Ομάδα 5η : Σύγχρονοι ξένοι ήρωες

2 ΞΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Στη σύγχρονη εποχή πολλοί ήταν αυτή η οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια ιστορία. Έγιναν γνωστοί και έμειναν στην ιστορία για κάτι που έκαναν όχι για το συμφέρον τους αλλά για το κοινό καλό. Ο καθένας συνείσφερε με το δικό του τρόπο είτε με ανακαλύψεις είτε με κινήματα είτε με επαναστάσεις. Αυτή η εργασία είναι αφιερωμένη σε αυτούς που αφιέρωσαν όχι ένα μέρος της ζωής του αλλά όλη τη ζωή τους για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο αύριο.

3 Άλμπερτ Αϊνστάιν Ο Αϊνστάιν γεννήθηκε στην πόλη Ουλμ, στις 14 Μαρτίου 1879 και έφυγε από τη ζωή στις 18 Απριλίου 1955, σε ηλικία 76 ετών Σπούδασε στο ETH Ζυρίχης στην Ελβετία όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τέσσερα χρόνια σπουδών στη Φυσική. Το 1900, πήρε την ελβετική υπηκοότητα.

4 Το 1933, με την άνοδο του Χίτλερ, καθαιρείται από τα αξιώματά του και οι ρατσιστικές εκκαθαρίσεις των ναζί τον αναγκάζουν να φύγει από τη Γερμανία Αϊνστάιν υπήρξε επίσης υπερασπιστής των πολιτικών δικαιωμάτων. Πάνω από 300 συγγράμματα ήταν το έργο του μεγάλου φυσικού. Αλλά τέσσερα απ' αυτά έγραψαν ιστορία. Μια πρώτη επιβεβαίωση ήρθε το 1919. Αλλά η πιο ισχυρή - και φρικιαστική - επιβεβαίωση ήταν αυτή της εξίσωσης E=mc2 , στις 6 Αυγούστου του 1945 με την πτώση της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.

5 Ερνέστο Τσε Γκεβάρα Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1928 στο Ροσάριο της Αργεντινή και πέθανε στις 9 Οκτωβρίου του 1967 στη Λα Ιγκέρα της Βολιβίας. Έχει μείνει γνωστός στην ιστορία ως Τσε Γκεβάρα. Ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής εκτός αυτού, Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα, ακόμη και πολιτικός.

6 Συμμετείχε δραστικά στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα. Ο Ερνέστο Γκεβάρα ανάπτυξε όπως πολλοί άλλοι θεωρίες πάνω στη στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπόλεμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες του στην πράξη του πολέμου. Εργάστηκε ως γιατρός και ως φωτογράφος. Κατάκτηση της Σάντα Κλάρα στις 29 Δεκεμβρίου 1958. Την μάχη στη Σάντα Κλάρα ακολούθησαν και άλλες σημαντικές πολεμικές συγκρούσεις, πριν την τελική επικράτηση των ανταρτών.

7 Γκάντι Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία καθώς και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών. Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1869 στο Πορμπαντάρ. Το 1886 άρχισε τις σπουδές του στο κολέγιο Σαμαλντάς.

8 Το ταξίδι στην Ν. Αφρική έρχεται αντιμέτωπος με τον ρατσισμό και οργανώνει τους Ινδούς του Ινδικού Κογκρέσου 1917- επιστροφή στην Ινδία στην Βομβάη και αρχή κινητοποιήσεων και φυλάκιση του. 1931 συμμετέχει στο round table conference Στις 30 Ιανουαρίου 1948 ο Γκάντι δολοφονείτε από φανατικό Ινδουιστή

9 Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ Γεννήθηκε στην Ατλάντα το 1929 και πέθανε το 1968 στο Μέμφις. βασικό παράδειγμα ηρωικής μορφής ανθρώπου που αντιστάθηκε απέναντι στο ρατσισμό. Κατάφερε τελικά να διαλύσει τον φασισμό προς τους μαύρους και έκανε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρώμα, την φυλή και την

10 Στις 23 Αυγούστου το 1963 στην Ουάσινγκτον ξεφώνησε την περίφημη ομιλία του για την ελευθερία:I have a dream Έλαβε μέρος σε διάφορες ομιλίες κατά του ρατσισμού. Από το 1956 μέχρι το 1968 που δολοφονήθηκε αγωνιζόταν ενάντια στον ρατσισμό. Για τον αγώνα του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1964 Στις 4 Απριλίου το 1968 στο Μέμφις του Τεννεσί, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε. Ήταν 39 ετών. Δολοφόνος θεωρείται μέχρι σήμερα ο James Earl Ray.

11 Ομάδα 5η Αλμπανίδης Παύλος Δήμος Θεόδωρος Καμπούκος Αθανάσιος Κυριαζής Πέτρος


Κατέβασμα ppt "3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης Ερευνητική Εργασία Α΄ Τετραμήνου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google