Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανεργία!!!… Πρόκειται για Εργαζόμενους; Πόσοι ακόμη περιμένουν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανεργία!!!… Πρόκειται για Εργαζόμενους; Πόσοι ακόμη περιμένουν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανεργία!!!… Πρόκειται για Εργαζόμενους; Πόσοι ακόμη περιμένουν
Στα γραφεία και στις υπηρεσίες Να τελειώσει αυτό το εργάκι;

2 Τι σημαίνει ανεργία; Τι σημαίνει εργασία; Τι σημαίνει δουλειά;
Ξεκινάω ανάποδα. Με αρκετές πιθανότητες, η λέξη ‘δουλειά’ πρέπει να προέρχεται από την λέξη ‘δουλεία’ οπότε, με λίγα λόγια, όλοι μας είμαστε δούλοι, κυρίως του χρήματος, με τα ήδη γνωστά αποτελέσματα!!.

3 Εργασία είμαι βέβαιος ότι σημαίνει: ‘Παράγω έργο’ κάτι τέλος πάντων προσπαθώ να φτιάξω. Πότε όμως παράγουμε έργο; Δηλαδή: Έχουμε έναν φύλακα τραπέζης που δουλεύει το οχτάωρό του, και τις υπόλοιπες ώρες είναι ζωγράφος, συγγραφέας, ή κάτι σχετικό. Πότε παράγει έργο; και στις δύο περιπτώσεις; Στη μία; σε ποια; Από ποια περίπτωση παίρνει σίγουρα χρήματα; Φυσικά από την πρώτη!! Νομίζω, ότι στην πρώτη δουλεύει, και στην δεύτερη εργάζεται.

4 Η λέξη ανεργία πρέπει να προέρχεται από την σύνθεση των λέξεων ‘άνευ εργασία’ δηλαδή, χωρίς κάποιος να παράγει έργο. Ο φύλακας της τράπεζας παράγει έργο; Αν όχι, τότε γιατί πληρώνεται; Ας μην μας κοροϊδεύουν οι έχοντες και κατέχοντες τα ηνία της παγκόσμιας οικονομίας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ, υπάρχει αναδουλεία! Όταν έχουμε κάποιον δούλο, και δεν έχουμε με τι να τον απασχολήσουμε, τον βάζουμε να κάνει διάφορα, όπως να σκάβει, να καθαρίζει τον ήδη καθαρό χώρο, να πλένει…. κτλ. Μήπως αυτό δεν γίνεται σε όλες τις χώρες; Και το παιδάκι εξετάσεις ζωής!! Θύμα της αναδουλείας!!

5 Ως απλοί καθημερινοί άνθρωποι, ας το καταλάβουμε κάποτε, και καλύτερα μάλιστα, ας το πιστέψουμε, ότι η εποχή μας δεν χρειάζεται εργαζόμενους. Προς το παρόν, χρειάζεται λίγους ακόμη χειριστές μηχανισμών-μηχανημάτων! Κι αυτούς τους χρειάζεται, ώσπου ν’ ανακαλυφθούν οι μηχανισμοί ρομπότ, ή άλλων τρόπων, που να δίνουν εντολές για την παραγωγή έργου!! Τι όμως θα φέρει; καταστροφή, ή παράδεισο;

6 Πριν 35περίπου χρόνια, αν και έχω χάσει εκείνες τις σημειώσεις, θυμάμαι ότι έγραφα, πως θα έρθει η εποχή, όπου με την βοήθεια των υπολογιστών και την τηλεκατεύθυνση, θα φτιάχνουμε στο μέλλον μία ολόκληρη οικοδομή χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κανέναν εργάτη. Τώρα, με εκπλήσσει το γεγονός ότι φτάσαμε πολύ νωρίς σ’ αυτές τις δυνατότητες. Δεν περίμενα τότε, ότι θα φτάναμε σε τέτοιες δυνατότητες, όσο ακόμη θα ζούσα. Μην μου πείτε, ότι σήμερα η τεχνολογία μας δεν μπορεί να φτιάξει ένα κτήριο, χωρίς να βάλει χέρι ο εργάτης! Γιατί τελικά δεν το φτιάχνουμε; Πριν 45 περίπου χρόνια, φέρανε και στην χώρα μας, τις πρέσες όπως ονομάζονταν, οι οποίες ανέβαζαν το σκυρόδεμα, το υγρό μπετό δηλαδή, επάνω σε κάθε οικοδομή. Κι όμως, οι μπετατζήδες που κουβαλούσαν με τον τενεκέ το μπετόν σε όλους τους ορόφους, έκαναν απεργίες και ξήλωναν τα πεζοδρόμια από την οργή τους, επειδή φοβόντουσαν ότι θα μείνουν χωρίς δουλεία!!

7 Τελικά, σήμερα, στην εποχή μας, ας μου βρει κάποιος, κάποια εργασία, που να μην μπορούμε να την κάνουμε με μηχανισμούς, και ν’ αναγκαζόμαστε να την κάνουμε χειρονακτικά. Ναι, βέβαια, ετούτο που κάνω ετούτη τη στιγμή, είναι χειρονακτικό. Το γεγονός ότι γράφω στον υπολογιστή είναι χειρονακτικό. Όμως, είμαι βέβαιος, ότι αν ακόμη δεν έχει γίνει πλήρης εφεύρεση να μιλάει κάποιος κι αυτό να γράφετε σε κείμενο, σίγουρα θα γίνει πολύ σύντομα. Επίσης, δεν χρειάζεται πια να δίνουμε σε κείμενο τα μηνύματα που θέλουμε να δώσουμε σε κάποιους, μπορούμε όταν μιλάμε να καταγράφονται, και να τα ακούει όποιος θέλει αυτά που λέμε.

8 Υπάρχει όμως κάτι ακόμη που δεν έχουμε καταφέρει
Υπάρχει όμως κάτι ακόμη που δεν έχουμε καταφέρει. Δεν μπορούμε με κανέναν μηχανισμό, χωρίς να μιλήσουμε, χωρίς να γράψουμε, χωρίς κάποια κίνηση, έστω των ματιών μας, να δώσουμε στον συνάνθρωπό μας να καταλάβει αυτό που θέλουμε. Ίσως κάποιοι θεοί στο παρελθόν, να είχαν την δυνατότητα, αν όχι να δίνουν την σκέψη τους, να μπορούν να παίρνουν την σκέψη του άλλου. Αυτοί, έτσι που αντιλαμβανόμαστε, ήταν οι θεοί. Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις: Είναι βέβαιο, ότι με την βοήθεια του εγκεφάλου μας, αν δώσουμε την κατάλληλη εντολή, τότε θα καταφέρουμε κάποια στιγμή να σταματήσουμε τα φάρμακα, αφού ο οργανισμός μας θα παράγει το ανάλογο φαρμακευτικό υλικό. Αν κάποια στιγμή μας κοπεί το χέρι στον καρπό, και δώσουμε την κατάλληλη εντολή, αποκλείετε να ‘μεγαλώσει’ έως την φυσική του θέση; Κι αν αυτό επιτευχθεί, και κάποιος ειδικός γιατρός-ψυχολόγος, ή άλλης ειδικότητας, με διάφορους χειρισμούς μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αυτή την ανάπτυξη του χεριού μας, θα πρόκειται για θαύμα; Είναι δυνατόν να γεφυρωθεί το Χάσμα; Κατά τα άλλα επιβάλλεται Να είμαστε ζωόφιλλοι!!

9 Ουδέποτε έγινε θαύμα! Κι αν τα αντιστρέψουμε, θα πρέπει να πούμε, ότι θαύμα είναι η ζωή, και η καθημερινότητά μας αποτελείτε από σειρά ατέλειωτων θαυμάτων! Ας μην τρέξουν να διαμαρτυρηθούν κάποιοι, επειδή θα νομίζουν ότι προσπαθώ να ισοπεδώσω τα θαύματα που ο Χριστός έχει κάνει. Όχι μόνο δεν προσπαθώ να τα ισοπεδώσω, αλλά αντιθέτως, προσπαθώ ν’ αντλήσω από αυτά τα γεγονότα στοιχεία, που ν’ αποδεικνύουν σε κάθε άνθρωπο τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν, ώστε να γίνουν ακόμη πιο πιστευτά!! Ένα είναι αναμφισβήτητο γεγονός: Ότι, χωρίς τεχνική οποιασδήποτε μορφής, θεϊκή, φιλοσοφική, χειρονακτική, άγνωστη σ’ εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους, έργο δεν παράγεται. Άρα, κάποιοι μηχανισμοί λειτούργησαν και πραγματοποιήθηκαν τα θαύματα. Τελικά, ποιες εντολές μας άφησε ο Χριστός; Να μην προσπαθούμε να κάνουμε ότι έκανε εκείνος; Ή να προσπαθούμε; Νομίζω το δεύτερο. Νομίζω επίσης, ότι αν κάποιοι τότε είχαν την δική του πνευματική δύναμη-γνώση, σίγουρα θα τους εξηγούσε και θα προσπαθούσε να τους μάθει να εφαρμόζουν κάθε τι που ήταν καλό για την ζωή του ανθρώπου.

10 Κι εδώ υπάρχει θαύμα… αλλά.. και κοροϊδία!!!
;; Να κι ένα Γουρουνάκι Φοράει παπουτσάκι Μαζί και το Παιδάκι!!

11 Επανάσταση ή Καταστροφή;
Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μας έχουν δώσει οι επιστήμονες για το λιώσιμο των πάγων Είναι 40 χρόνια ! Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής είπε, ότι, ύστερα από 40 χρόνια θα μειωθούν οι εκπομπές βλαβερών ουσιών κατά 80% !! Η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου θα ανήκει στην εταιρεία που την κατασκεύασε για 40 χρόνια ακόμη!! Επανάσταση ή Καταστροφή; Αν εφευρεθεί εναέρια ατομική κυκλοφορία όπως τώρα το αυτοκίνητο, χωρίς να μολύνει το περιβάλλον, συμφέρει τους ιδιοκτήτες της γέφυρας να το ‘επιτρέψουν’; Τις μεγάλες Αμερικάνικες εταιρίες τις συμφέρει να καταπολεμήσουν την μόλυνση; Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου

12 Και παλαιότερα έγραφα, ότι είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, αλλά όχι υπό την μορφή που εξελίσσεται. Τώρα, πρόκειται για παγκόσμια οικονομική παγκοσμιοποίηση. Το κακό μάλιστα, δεν είναι τι θέλω εγώ και τι θέλει ο καθένας μας, ο μηχανισμός της παγκοσμιοποίησης δεν γυρίζει πίσω, παρά μόνο ύστερα από πολύ μεγάλη καταστροφή. Κι αυτό επειδή, εκτός από την εμπορική ανάπτυξη, έχει αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, και στο βρώμικο χρήμα! Ενδιάμεσα του καθαρού και του βρώμικου χρήματος, βρίσκονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία κατευθύνουν τους λαούς. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία άλλη μορφή παγκοσμιοποίησης!! Και μέσα σ’ αυτή την βρώμικη παγκόσμια συναλλαγή, αναπόφευκτο είναι να συγκρουστούν τεράστια συμφέροντα. Τέτοιες συγκρούσεις δεν θα φέρουν καταστροφές;; Αν οι ιθύνοντες του πλανήτη, επιθυμούν αληθινή-καθαρή παγκοσμιοποίηση, πρέπει να πείσουν με πραγματικά γεγονότα τους λαούς του πλανήτη. Οι λαοί καταρχάς πείθονται με ΕΙΡΗΝΗ, κατόπιν με την ελευθερία της ανάπτυξης της εξέλιξης. Για να είναι πειστικές οι ενέργειες και οι συμπεριφορές, ώστε να χτιστούν οι βάσεις αυτού του παγκόσμιου οικοδομήματος, νομίζω ότι το ξεκίνημα πρέπει να γίνει από πραγματική δημοκρατική εκλογή παγκόσμιας βουλής, κι αμέσως μετά τα ήθη και έθιμα, φυσικά και η θρησκεία κάθε ανθρώπου όπου κι αν βρίσκεται!! Καταλήγοντας; Σ’ ολόκληρο τον πλανήτη ελάχιστοι εργαζόμενοι χρειάζονται! Πόσοι δούλοι; Μάλλον όλοι μας. Οπότε, όταν γίνει σωστή κατανομή πλούτου, θα λήξει η κοινώς ονομαζόμενη ΑΝΕΡΓΙΑ

13 Ανεργία-Οικονομία;; Ή, Οικονομία-Ανεργία
Ανεργία-Οικονομία;; Ή, Οικονομία-Ανεργία Αν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, μπορούσε ν’ ακούσει τον απλό καθημερινό άνθρωπο-Αμερικάνο, κι όχι μόνο, θα έλυνε κάθε πρόβλημα!! Νομίζω γνωρίζει, ότι όσο πιο δύσκολα προβλήματα υπάρχουν, τόσο πιο εύκολες λύσεις έχουν. Κι αν μάλιστα πεισθούν οι άνθρωποι, τα λύνουν μόνοι τους!! Η Ελληνική γλώσσα που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, περιέχει την λέξη ‘οικονομία’ όπου η λέξη σημαίνει ακριβώς αυτό που μας λέει, οικονομία, κι όχι κατανάλωση. Αν κύριε πλανητάρχη, δεν αντιστρέψεις την ροή της οικονομίας από την κατανάλωση προς την οικονομία, σε λίγο καιρό αξιόλογοι πολίτες θα τρώνε από τα σκουπίδια, όπως στη Γαλλία, κι η αμέσως επόμενη εικόνα θα είναι, οι δρόμοι των μεγαλουπόλεων γεμάτοι πτώματα από ασιτία!! Τότε, θα είναι πολύ αργά!! Ξεκίνα από το απλό: Δώσε φαγητό σε κάθε άνθρωπο. Σε κάθε κτήριο, σε κάθε γειτονιά φτιάξε μεγάλα εστιατόρια να τρώει ο κόσμος. Να μην πεθάνει κανείς από την πείνα. Αμέσως μετά, ενίσχυσε την υγεία και την παιδεία, κι όλα θα έρθουν, πίστεψε το. Το σύστημα είναι ήδη δοκιμασμένο. Αυτή η φιλοσοφία, πριν από έναν αιώνα, δεν έσωσε απλώς τον κόσμο, αλλά είχε χτίσει μία τεράστια παγκόσμια δύναμη. Αν μάλιστα αυτή η πολιτική ‘περπατούσε’ με ελεγχόμενη κατανάλωση, όχι μόνο δεν θα κατέρρεε, αλλά θα ήταν η μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη.

14 Για να στηθεί η παγκοσμιοποίηση
1. Παγκόσμιος Θεός 2. Παγκόσμια βουλή

15 Εμείς οι Έλληνες, τι θα κάνουμε;
Ένα μας μένει: Να τραγουδήσουμε όλοι μαζί Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει Δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει Και ξανά προς τη δόξα…τραβά..τραβά… Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σε μόνιμη βάση…. Πείνα…. Και κάπου-κάπου πολυφαγία Θέλει να μας πει ο ποιητής: Ότι παρά την πείνα μας Δεν πεθαίνουμε!!

16 Πριν μας σοβαρέψουν οι καταστάσεις, ας σοβαρευτούμε μόνοι μας
Όταν οι ελεγκτές πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, ανεπηρέαστοι, και δεν είναι επειδή διορίστηκαν, κι έγιναν ελεγκτές, επειδή έτρεξαν πίσω από πολιτικούς και συμφέροντα, ποιοι θα μας ελέγξουν;;

17 Το θέμα είναι τεράστιο!! Δεν μπορούμε ούτε στους δρόμους να βγούμε, κι αυτό επειδή θα μας στείλουν τους ‘αναρχικούς’ για να τους κυνηγήσει η αστυνομία. Οι απλοί καθημερινοί Έλληνες πολίτες, δεν ξέρουν τον ρόλο που παίζει ο τεχνικός λαγός στους αγώνες σκύλων… απλά… τον βάζουν μπροστά για να τον κυνηγάνε τα σκυλιά… και ποτέ δεν θα τον πιάσουν!!!

18 Τι να κάνουμε ρε παιδιά;;
Αφού όλοι οι Έλληνες, στα λόγια, ξέρουν τι να κάνουν…. Να μην ξέρω εγώ;; Τότε…. δεν θα ήμουνα Έλληνας!!

19 Επί τέλους, ας σοβαρευτούμε

20 Το κακό είναι άλλο!! Οι αναρχικοί, παρότι ‘διορισμένοι’ οι ιδέες τους είναι σωστές, όπου, αυτό δείχνει ότι οι διορίσαντες, ξέρουν καλά τι να κάνουν, αλλά δεν τους συμφέρει. Τι ξέρουν οι διορίσαντες και οι διορισμένοι; Να σβήσουν τα πάντα, και να ξανά αρχίσουμε από την αρχή..

21 Να επιστρατευτούν απλοί πολίτες για ελεγκτές…
Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι αν δουλέψουν σε υψηλό βαθμό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η ανεργία θα λήξει αυτόματα. Αν μέσα στους μηχανισμούς ελέγχου, συμπεριλαμβάνονται κατά πλειονότητα οι απλοί καθημερινοί πολίτες, η Ελλάδα θα πάρει μπρος… ετούτη την περίοδο, δεν δουλεύει ούτε στο ρελαντί!!

22 Στο δικό μου επάγγελμα…
Αν γίνουν όλα τα θεωρητικά μαθήματα κι ακόμη παραπάνω ώσπου να τα μάθει καλά ο υποψήφιος και να μην κόβετε στις θεωρητικές εξετάσεις. Αν γίνουν τόσα πρακτικά μαθήματα ώστε να οδηγεί άψογα ο κάθε υποψήφιος. Αν οι εξετάσεις πορείας είναι άψογες…. Φτωχό κομπολογάκι μου Εσύ ήσουν το μεράκι μου Συ μου πέρναγες την ώρα Πες μου τι να κάνω τώρα!!

23 Για να επιτευχθούν όλα αυτά
Πόσοι ελεγκτές σε καθημερινή βάση θα χρειαστούν; Δεν είναι καλύτερα να ελέγχουν τους εκπαιδευτές και τις εξετάσεις από το να γυρίζουν στους δρόμους και να παίρνουν επίδομα της πείνας;;

24 Πόσες άλλες περιπτώσεις;;
Δεν μπορούν να ελέγξουν την σήμανση οι ελεγκτές, κι αργότερα οι οδηγοί, αφού θα ξέρουν τι τους γίνεται; Δεν θα μπορούν να στήσουν ελέγχους οδηγών που παρανομούν επικίνδυνα; Ορίστε! Όταν ο άνθρωπος αγόρασε το αυτοκίνητο, ο κινητήρας του είχε ένα άλογο λιγότερο απ’ όσα έγραφε η άδεια. Και επειδή γκρίνιαζε, του έκαναν κατ’ αυτόν τον τρόπο δώρο το άλογο!!

25 Όμως…. Όλα Μάταια!!! Ποιος θα δεχθεί τους άνεργους ελεγκτές;
Τι θα κάνουν οι υπηρεσίες; Ποιος θα κάνει διακίνηση του μαύρου χρήματος; Πετάει το άλογο;

26 Οι αρχηγοί μας; απλώς κοκορεύονται
Οι αρχηγοί μας; απλώς κοκορεύονται!! Μας δίνουν την εντύπωση μερικές φορές με την συμπεριφορά τους, ότι εμείς είμαστε η κότα, κι αυτοί τα κοκόρια!! Ας τους πει κάποιος: Όταν δίνουν τα κεφάλαια, στο κεφάλαιο, η δουλεία παραμένει, επειδή απλά, ενόψει κρίσεως το κεφάλαιο φοβάται και προσπαθεί να ισχυροποιηθεί, μεγαλώνοντας!! Ενώ αν δώσουν στον κοσμάκη φαγάκι, θα τον βρούνε γερό για δουλεία, και θα είναι για όλους φιλία!! Σας παρακαλώ πολύ, ας τους πει κάποιος: Να διαθέσουν κεφάλαια, κάθε διό τρις πολυκατοικίες κι ένα εστιατόριο, σε κάθε χωριουδάκι να βρίσκει όλος ο κόσμος φαγάκι, πλούσιοι και φτωχοί, το κόστος θα είναι μικρό. Και βέβαια στην αρχή θ’ αυξηθεί η αναδουλεία, αλλά μετά θα μπούμε στο δρόμο της οικονομίας. Τώρα, με την τακτική της ενίσχυσης των μεγάλων, σε λίγο καιρό, δεν θα γεμίσουν οι δρόμοι πτώματα; Τι περιμένουν, να γίνει πρώτα η δοκιμή; και μετά;;

27 Καλύτερα να συνεχίσουμε το τραγούδι..
Ελλάδας μας γλυκιά Τρισδοξασμένη εσύ Που ήσουν τίποτα στη γη.. Σαν ήρθε όμως η στιγμή Πετάχτηκες ορθή … Κι όλοι σε ξανά πατήσαμε Βαθιά μέσα στη γη!!…..


Κατέβασμα ppt "Ανεργία!!!… Πρόκειται για Εργαζόμενους; Πόσοι ακόμη περιμένουν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google