Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ:1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Ορίζει την Εστιατορική τέχνη και αναφέρει τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται. Ορίζει την Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία. Αναφέρει την εξέλιξη της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας γενικά και ιδιαίτερα στην Κύπρο.
2
1.ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΟΡΙΣΜΟΣ
Είναι η τέχνη του να σερβίρουμε φαγητά και ποτά σύμφωνα με τους κανόνες παράθεσης και την τεχνική σερβιρίσματος.
3
1. Επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται η Εστιατορική Τέχνη
Εστιατόρια σε ξενοδοχεία Αυτοτελή εστιατόρια με ψηλό επίπεδο υπηρεσιών Εστιατόρια ειδικών παρασκευών ( χορτοφαγίας, υγιεινής διατροφής ,Ψαροφαγίας ,ιταλικής κουζίνας κ.ά.)
4
1. Επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται η Εστιατορική Τέχνη
Καφετέριες Σνακ μπαρ Αυτόνομες επιχειρήσεις παροχής δεξιώσεων, συνεδρίων και εκθέσεων.
5
1. Επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται η Εστιατορική Τέχνη
Κέντρα ψυχαγωγίας και αθλητισμού Εστιατόρια στα μέσα συγκοινωνίας Εστιατόρια σε οδικές αρτηρίες Επισιτισμός εκτός της επιχείρησης
6
2.Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία
Το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την προσφορά : Φαγητού Ποτού Διασκέδασης Διαμονής Στον κόσμο που ταξιδεύει. ΟΡΙΣΜΟΣ
7
3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας γενικά και ιδιαίτερα στην Κύπρο.
8
3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά
Ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται στην Αρχαία Ελλάδα για θρησκευτικούς και πολιτιστικούς λόγους. Αρχικά ο τουρισμός δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
9
3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά
Η περιποίηση των ξένων γινόταν σε σπίτια με πλήρη διατροφή και στέγη χωρίς κανένα συμφέρον. Με το πέρασμα του χρόνου η φιλοξενία πήρε κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
10
3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά
Πολλά τουριστικά καταλύματα άρχισαν να κτίζονται σε όλο τον κόσμο για εξυπηρέτηση των ξένων επί πληρωμή. Η εξυπηρέτηση των ξένων αφορούσε αρχικά διατροφή και στέγη. Αργότερα προστέθηκε η παροχή ψυχαγωγίας.
11
3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο
Στην Κύπρο ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Πριν από το 1960 στην Κύπρο υπήρχαν λιγοστοί ξένοι, κυρίως Άγγλοι και Άραβες.
12
Πολλοί από τους 3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο
ξένους έμεναν σε ορεινά θέρετρα. Λιγοστά Ξενοδοχεία λειτουργούσαν επίσης στην Κερύνεια και Αμμόχωστο.
13
3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο
Στις Άλλες πόλεις λειτουργούσαν ελάχιστα ξενοδοχεία. Μετά το 1960 η Αμμόχωστος αναπτύχθηκε πολύ τουριστικά. Παρόμοια ανάπτυξη γνώρισαν και οι άλλες πόλεις.
14
3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο
Μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 ο τουρισμός δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Σταδιακά άρχισε η ανάπτυξη του τουρισμού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.
15
ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Να ορίσετε την εστιατορική τέχνη και να αναφέρετε τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται. Να ορίσετε την Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία. Να Αναφέρετε την εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά και ιδιαίτερα στην Κύπρο.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.