Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

E-pyxis. Εισαγωγή eSchoolLib Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2006 ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "E-pyxis. Εισαγωγή eSchoolLib Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2006 ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 e-pyxis

2 Εισαγωγή eSchoolLib Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2006 ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

3 Στοιχεία Έργου Κωδικός έργου EL 70 Μέτρο3.3 Δράση3.3.1 - Δράσεις Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στην ΚτΠ ΠράξηΣΠ – ΗΜ Ηλεκτρονική Μάθηση (e- learning) Αρμόδια Διεύθυνση ΓΓΕΤ Αυτοτελές Τμήμα Διαρθρωτικών Προγραμμάτων (ΔΙΑ) Ημερομηνία Έναρξης 1/10/2003 Ημερομηνία Λήξης 30/9/2005 Τίτλος Έργου eSchoolLib - “ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ”

4 Αντικείμενο έργου  Το έργο αυτό έρχεται να καλύψει τις ανάγκες ψηφιοποίησης, αρχειοθέτησης, καταλογογράφησης και αναζήτησης του εφήμερου υλικού μιας σχολικής βιβλιοθήκης παρέχοντας ταυτόχρονα μία ασύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα με δυνατότητες λειτουργίας εξ αποστάσεως.  Αντικείμενο το έργου είναι η δημιουργία μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας αρχειοθέτησης και καταλογογράφησης του υλικού ώστε να είναι εφικτή η καθημερινή τροφοδότηση του συστήματος με μεγάλο όγκο πληροφορίας.  Το έργο σκοπεύει στην ενεργή συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην λειτουργία του προγράμματος, δίνοντας δυνατότητες αντιστοίχισης με δεδομένα από το βασικό σύστημα αρχειοθέτησης του υλικού της σχολικής βιβλιοθήκης, δυνατότητες προσωπικής διαμόρφωση της δομής της πληροφορίας καθώς και δυνατότητες τροφοδότησης του συστήματος με κάθε είδους πληροφορία από τους απομακρυσμένους χρήστες.

5 Στόχοι έργου  Ανάπτυξη εργαλείων – προγραμμάτων για τη ψηφιακή διαχείριση του εφήμερου υλικού των σχολικών βιβλιοθηκών.  Τροφοδοσίας εξ αποστάσεως του συστήματος με υλικό από την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.  Προσωπική διαμόρφωση της δομής της πληροφορίας.  Δημιουργία εκπαιδευτικού εργαλείου το οποίο θα βασίζεται στη βάση δεδομένων με το εφήμερο υλικό της σχολικής βιβλιοθήκης.  Σύνδεση του συστήματος αρχειοθέτησης του εφήμερου υλικού των σχολικών βιβλιοθηκών με το υπάρχων σύστημα αρχειοθέτησης του υλικού της σχολικής βιβλιοθήκης.  Επίλυση προβλημάτων πρόσβασης για την υποστήριξη χρηστών με ειδικές ανάγκες.

6 Συνεργαζόμενοι φορείς BSI A.E. - ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ A.E ( ΑΝΑΔΟΧΟΣ ) ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» - Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Κολέγιο Αθηνών - Κολέγιο Ψυχικού


Κατέβασμα ppt "E-pyxis. Εισαγωγή eSchoolLib Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2006 ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google