Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στόχοι, βασικές αρχές και τεχνικές προπαρασκευής των ριζικών σωλήνων Λεμονιά Κατσάρου Περικλής Ευαγγελόπουλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στόχοι, βασικές αρχές και τεχνικές προπαρασκευής των ριζικών σωλήνων Λεμονιά Κατσάρου Περικλής Ευαγγελόπουλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στόχοι, βασικές αρχές και τεχνικές προπαρασκευής των ριζικών σωλήνων Λεμονιά Κατσάρου Περικλής Ευαγγελόπουλος

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  Καθαρισμός του πολφικού θαλάμου και απομάκρυνση οργανικών υπολειμμάτων, μικροβίων, ξένων σωμάτων απ’ τον πολφό για αποφυγή του κινδύνου να εξέλθουν απ’ το ακρορριζικό τρήμα ή απ’ τους παράπλευρους ριζικούς σωλήνες βακτηριακές τοξίνες ή προϊόντα εκφυλιζόμενων πολφικών στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν περιακρορριζική φλεγμονή.  Διαμόρφωση του ριζικού σωλήνα σε ένα κατάλληλο κωνικό σχήμα, χωρίς να γίνεται παρέκκλιση της θέσης και της πορείας του, έτσι ώστε να δεχτεί μία ερμητική έμφραξη προς όλες τις διαστάσεις. Ο καθαρισμός και η διαμόρφωση σχήματος του ριζικού σωλήνα επιτυγχάνεται με τη χρήση μικροεργαλείων και χημικών μέσων διακλυσμού (το κύριο χημικό μέσο διακλυσμού είναι το δ/μα 2,5% NaOCl). Ο καθαρισμός και η διαμόρφωση σχήματος του ριζικού σωλήνα επιτυγχάνεται με τη χρήση μικροεργαλείων και χημικών μέσων διακλυσμού (το κύριο χημικό μέσο διακλυσμού είναι το δ/μα 2,5% NaOCl).

3  Τεχνικές προπαρασκευής: 1. Step-down 2. Step-back 3. Crown-down Είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται τεχνικές προπαρασκευής τύπου Crown- down ή Step-down, γιατί με την αρχική διεύρυνση του μυλικού και μέσου τριτημορίου του ριζικού σωλήνα διευκολύνονται οι διακλυσμοί και απομακρύνεται πιο εύκολα το περιεχόμενο της πολφικής κοιλότητας. Είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται τεχνικές προπαρασκευής τύπου Crown- down ή Step-down, γιατί με την αρχική διεύρυνση του μυλικού και μέσου τριτημορίου του ριζικού σωλήνα διευκολύνονται οι διακλυσμοί και απομακρύνεται πιο εύκολα το περιεχόμενο της πολφικής κοιλότητας.  5 βασικές αρχές που ισχύουν για κάθε προπαρασκευή: 1. Δημιουργία κατάλληλου γεωμετρικού σχήματος με ομαλή πρόσβαση προς το ακρορρίζιο. 2. Μεγαλύτερη διάμετρος του ριζικού σωλήνα μυλικά και μικρότερη ακρορριζικά. 3. Το στενότερο σημείο βρίσκεται στο ακρορριζικό τρήμα. 4. Το ακρορριζικό τρήμα παραμένει άθικτο στη θέση του. 5. Το τελικό σχήμα διατηρεί την αρχική πορεία και σχήμα του ριζικού σωλήνα.


Κατέβασμα ppt "Στόχοι, βασικές αρχές και τεχνικές προπαρασκευής των ριζικών σωλήνων Λεμονιά Κατσάρου Περικλής Ευαγγελόπουλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google