Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΙΑΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΙΑΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΙΑΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ ΕΝΙΑΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Επιμέλεια Μελέτης. Ζιάκας Μίλτος. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής. Προπονητής Ποδοσφαίρου. MSc. Project and Program Management.

2 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ Στόχος μας η ΠΑΕ ΑΕΛ για την χρονική περίοδο να λειτουργήσει με τα χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Είμαστε αποφασισμένοι η επιτυχημένη εμπειρία μας από την ενασχολησή μας στον επιχειρηματικό κόσμο LA FARM να εισαχθεί στην νέα ΠΑΕ ΑΕΛ. Βασικός στόχος όπως και στην επιχειρησή μας LA FARM δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από τη δημιουργία μια ισχυρής ομάδας.

3 Η στρατηγική μας θα έχει:
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ Η στρατηγική μας θα έχει: PLAN - ΣΧΕΔΙΟ. DO ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. CHECK - ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΑ. ASK -ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ. BENCHMARKING –ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ. COMMUNICATION -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΜΑΣ.

4 Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ.
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ PLAN Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ.

5 Στόχοι της Στρατηγικής μας.
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ PLAN ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-Η στρατηγική μας θα έχει ξεκάθαρες γραμμές. Στόχοι της Στρατηγικής μας. ΕΙΝΑΙ: H διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην football league. Η αναδιοργάνωση των υποδομών. Η παραγωγή νέων παικτών.

6 PLAN PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
Η καθιέρωση της ΑΕΛ στην Super league με στελέχωση της ομάδας μας από γηγενείς παίκτες. Διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων στην Super league. Δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου μέσα από τις υποδομές μας. Στελέχωση των εθνικών ομάδων με δικούς μας παίκτες.

7 PLAN PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019
SWOT ANALYSIS Θα παίρνουμε πληροφορίες τόσο από το εσωτερικό μας περιβάλλον όσο και από το εξωτερικό μας. OI πληροφορίες θα αποτελούν τη βάση για την υλοποίηση του PLAN. Πλεονεκτήματα + Ευκαιρίες + Εσωτερικό Περιβάλλον Εξωτερικό Περιβάλλον Αδυναμίες - Απειλές -

8 Ταίριασμα ( Matching stage-swot analysis)
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ PLAN Η στρατηγική μας θα ακολουθείται με βάση τις πληροφορίες που θα λαμβάνουμε τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό περιβάλλον. Ταίριασμα ( Matching stage-swot analysis) Δυνατά σημεία Ευκαιρίες Απειλές Δυνατά σημεία Αδύνατα σημεία Ευκαιρίες Αδύνατα σημεία Απειλές

9 DO PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019
Το σχεδιό μας είναι πραγματοποιήσιμο και θα το κάνουμε με βάση τους στρατηγικούς μας στόχους. (Strategic objectives)

10 DO PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019
Βασικό στοιχείο στο οργανογραμμά μας . Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις.

11 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ DO

12 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 CHECK - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ
Αξιολόγηση, απολογισμός της αποτελεσματικότητας. Όπως στις επιχειρήσεις μας LA FARM και στην ΠΑΕ ΑΕΛ θα υπάρχει: Πολύπλευρη επαναπληροφόρηση για την βελτίωση της διαδικασίας όπου προκύψει. Οργανωσιακή μάθηση και ανάπτυξη στα στελέχη της ομάδας μας.

13 CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ Χάρτης στρατηγικής
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ Χάρτης στρατηγικής

14 CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Απαραίτητα εξασφάλιση προπονητικού κέντρου για την δημιουργία ισχυρής ομάδος: PLAN Α Προπονητικό κέντρο Δένδρων. Κατάθεση πρότασης € και το λεωφορείο. PLAN Β Δημιουργία δικού μας προπονητικού κέντρου. Ενοικίαση προπονητικού κέντρου. Θα πάμε σε λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της ΠΑΕ ΑΕΛ και των υποδομών.

15 CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ. PLAN Α Κύριος στόχος ΑΕL FC ARENA.-(Απαραίτητη προϋπόθεση βιώσιμη ομάδα) Οικονομική πρόταση: 20% επί των εισιτηρίων. 20% επί των διαφημίσεων χωρίς τους εμπορικούς χώρους. (Στόχος μας μια βιώσιμη ΑΕΛ –όχι στη δημιουργία νέων χρεών).

16 Αυξημένες τιμές εισιτηρίων –Εισιτήριο 20 €
CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Χρηματοοικονομική ανάλυση σύμφωνα με το: PLAN Α Αυξημένες τιμές εισιτηρίων –Εισιτήριο 20 € Έξοδα Π.Α.Ε ΑΕΛ: 20% Για γήπεδο ( που σημαίνει 4€ για το γήπεδο) 10% Ερασιτέχνης (που σημαίνει 2€ για ερασιτέχνη) 23% Φ.Π.Α (που σημαίνει 4,60€) Έσοδα Π.Α.Ε ΑΕΛ: 47% στην ομάδα που σημαίνει 9,40 € ακαθάριστα έσοδα. (έχουμε έξοδα αγώνα και εφορία) PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ

17 CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ. PLAN Β Πλήρης τμηματική ανακατασκευή του Αλκαζάρ μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος . Άμεση ανακατασκευή του χλοοτάπητα με χρηματοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ.

18 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Συμμετοχική ΑΕΛ Με αγορά εισιτηρίου διαρκείας αξίας 200 € κάθε φιλαθλός μας γίνεται μέτοχος της Π.Α.Ε ΑΕΛ. Ονομαστική αξία μετοχής 25 € Κάθε κάτοχος διαρκείας θα κατέχει 8 μετοχές της Π.Α.Ε ΑΕΛ. Κάθε φίλαθλος της ομάδος μας θα είναι μετοχός της.

19 CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Πίσω από την ΑΕΛ μια ισχυρή επιχείρηση LA FARM Eτήσια κατάθεση ισολογισμού της επιχείρησης. Παραθέτουμε ενδεικτικά: Iσολογισμός οικονομικού έτους 2013.(έχουν κατατεθεί ισολογισμοί 2011 και 2012) LA FARM Αρχική αξία εταιρίας € Μετοχικό κεφάλαιο εταιρίας € ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ €.

20 CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΛ από επιφανείς Λαρισαίους επιχειρηματίες. ΑΕΛ που θα ανήκει και θα διοικείται από Λαρισαίους . ΑΕΛ που δεν θα αποτελεί στόχο σε ανθρώπους με αβέβαιες προθέσεις. Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός στο τέλος κάθε ποδοσφαιρικής σεζόν.

21 ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ CHECK-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕΛ πρωταγωνίστρια όπως το απαιτεί η ιστορία της. Αναδιοργάνωση των τμημάτων υποδομής με αυτόνομο οργανόγραμμα ανάλογο της πρώτης ομάδας. Στελέχωση των τμημάτων υποδομής από τους καλύτερους παίκτες ηλικιακά στο Νομό μας. Στόχος σε χρονικό διάστημα 3 έως 5 χρόνια σε ποσοστό έως 60% τουλάχιστον η στελέχωση της πρώτης ομάδας από γηγενείς παίκτες.

22 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΗΣ -ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
CHECK - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩ Κάρτα Ισορροπημένων Επιδόσεων (Balanced Scorecard) Στρατηγικοί στόχοι Μετρήσιμα Μεγέθη Δείκτες Μέτρα-Δράσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ 1.Στελέχωση της ομάδας μας με γηγενείς παίκτες. Αριθμός παικτών. 2-3 παίκτες. Έτος. Κάθε έτος. Διατήρηση του υπάρχοντος μοντέλου λειτουργίας. Εύρεση νέων λύσεων. ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 1.Διατήρηση της ηγετικής θέσης που κατέχει η ομάδα μας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Θέση ανταγωνιστικών ομάδων. Bιώσιμη οικονομικά ΑΕΛ. Όχι δημιουργία νέων χρεών. Αναβάθμιση των στελεχών της ομάδος. ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΗΣ -ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1.Εκπαίδευση στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αριθμός συμμετεχόντων. 20% Διοικητικοί. 80% Στελέχη προπονητών. 20% Τμήμα μάρκετινγκ. Κατάρτιση στελεχών τριών ειδικοτήτων.

23 Η αξιολόγηση θα μας οδηγεί σε ερωτήματα για να διορθώνουμε τα λάθη μας
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ ASK Η αξιολόγηση θα μας οδηγεί σε ερωτήματα για να διορθώνουμε τα λάθη μας ΟΠΩΣ: Γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι οι φίλαθλοι μας ; Γιατί δεν παράγουμε νέους παίκτες ; Γιατί η ΑΕΛ μεγαλούργησε με ντόπιους ποδοσφαιριστές; Τι είναι αυτό που εμείς κάναμε λάθος;

24 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ ASK Τι πρέπει να κάνουμε εμείς ;

25 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 BENCHMARKING
Θα πρέπει να αναλύσουμε κάθε κομμάτι επιτυχημένων ποδοσφαιρικών συλλόγων. ΌΠΩΣ: Δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις. Η δομή της διοίκησης. Η ποιότητα της προπονητικής ομάδας. Η ποιότητα της ιατρικής ομάδας. Η στελέχωση και η λειτουργία των τμημάτων υποδομής. Πως λειτουργεί το τμήμα scouting .

26 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 BENCHMARKING
Πως πέτυχε η ΑΕΛ στην δεκαετία του 1980 ;

27 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 BENCHMARKING
Η La Masia της Μπαρτσελόνα . Γιατί ξεχωρίζει η La Masia της Μπαρτσελόνα από τις άλλες ακαδημίες ποδοσφαίρου; Ο στόχος δεν είναι μόνο να βγάλουν ποδοσφαιριστές που μπορεί κάποια μέρα να παίξουν στην πρώτη ομάδα αλλά και να παράγουν παίκτες που θα ''πωληθούν'' σε άλλους συλλόγους.

28 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 COMMUNICATION
Επικοινωνία με τον κόσμο μας. Ελκυστική ΑΕΛ στην κοινωνία. Η Επικοινωνία θα αποτελεί για εμάς βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την επιβίωση της ομάδας. ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΛ είναι μέρος της κοινωνίας ΚΑΙ ανήκει στον λαό της.

29 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
Η σωστή οργάνωση και η στελέχωση των ομάδων μας. Ο δρόμος προς την κορυφή γνωρίζουμε ότι θα είναι πάντα δύσκολος. Το ποδοσφαιρικό κοινό της Λάρισας, τα ΜΜΕ της Πόλης, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, το αγωνιστικό κομμάτι που εκπροσωπεί η ιστορία της ομάδας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας. Απαιτούν από εμάς για να υπάρχει πρόοδος και αποτελεί δεσμευσή μας ότι:

30 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
Ότι θα έχουμε μια ισχυρή διοικητική δομή που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο όπου για την τήρηση του σχεδίου μας θα υπάρχει: Στρατηγική. Διοικητική Βούληση. Oργανωσιακή δομή. Επιστημονική –Τεχνολογική υποστήριξη. Διαμόρφωση κουλτούρας. (με βάση και τα ιδανικά της ΑΕΛ)

31 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ 2014-2019 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
Γιατί η εμπειρία κυρίως μέσα από τον επιχειρηματικό κόσμο μας έχει διδάξει ότι: Στο σημερινό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο του αύριο πρέπει να εισάγουμε επιχειρησιακές διαδικασίες με χαρακτηριστικά απόδοσης και ευελιξίας που θα παράγουν αξία για το προϊόν του ποδοσφαίρου. Έχουμε καταλήξει όπως στον κόσμο των επιχειρήσεων που βιώνουμε την επιτυχία, έτσι και στο ποδόσφαιρο το σωστό μάνατζμεντ θα αποτελέσει το κλειδί στο δρόμο προς την επιτυχία.

32 ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ Γιατί σε ένα σχηματισμό η ομάδα λειτουργεί καλύτερα όταν μοιραζόμαστε σωστά στους ρόλους .

33 ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ
PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ Στον σχηματισμό εάν λείπει το φόρ η δουλειά των υπολοίπων δυσκολεύει για να φθάσει η ομάδα στο γκολ.

34 PROJECT PLAN ΠΑΕ ΑΕΛ Σας ευχαριστώ. Ζιάκας Μίλτος


Κατέβασμα ppt "ΕΝΙΑΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google