Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχέδιο της Βασικής Δράσης 1/ΚΑ1 Erasmus+ (2018) Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων (ΚΑ1) Κινητικότητα εκπαιδευόμενων και προσωπικού (ΚΑ101) τομέα Σχολικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχέδιο της Βασικής Δράσης 1/ΚΑ1 Erasmus+ (2018) Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων (ΚΑ1) Κινητικότητα εκπαιδευόμενων και προσωπικού (ΚΑ101) τομέα Σχολικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχέδιο της Βασικής Δράσης 1/ΚΑ1 Erasmus+ (2018) Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων (ΚΑ1) Κινητικότητα εκπαιδευόμενων και προσωπικού (ΚΑ101) τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης

2 Βήματα αίτησης στη Βασική Δράση ΚΑ1 του Erasmus+
Ενημέρωση για τη δομή και το περιεχόμενο της Δράσης Επιλεξιμότητα Προθεσμίες Εγγραφή στο EU Login-Σύστημα Διαπίστευσης Λήψη Κωδικού PIC Αιτήσεις σε μορφή WEB Συγγραφή της αίτησης Υποβολή της αίτησης Αξιολόγηση της αίτησης Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Οι δικαιούχοι φορείς καλούνται σε τεχνική ημερίδα από το ΙΚΥ , μετά την έγκριση της αίτησης και κατά τη φάση υπογραφής σύμβασης με την Εθνική Μονάδα.

3 Αναζητώντας λειτουργικά πρότυπα διαφοροποιημένης διδασκαλίας: Συνοδοιπόροι με την ετερότητα στην ψηφιακή τάξη Searching for functional models of differentiated teaching Travel companions with diversity in e-class Κωδικός υπ.αρ EL01-KA

4 ΑΙΤΗΣΗ Προφίλ και Εμπειρία: Σύντομη παρουσίαση σχολείου - δράσεών του
Προφίλ και Εμπειρία: Σύντομη παρουσίαση σχολείου - δράσεών του εμπειριών και ικανοτήτων προσωπικού Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης: Τομείς που χρήζουν βελτίωσης Περιγραφή του Σχεδίου: Στόχοι και θεματικά πεδία με τα οποία σχετίζεται το σχέδιο νέες τεχνολογίες ψηφιακές δεξιότητες θέματα μεταναστών Προφίλ συμμετεχόντων Προετοιμασία Πρακτικές διευθετήσεις Διαχείριση Σχεδίου Προετοιμασία Συμμετεχόντων Κύριες Δραστηριότητες Δραστηριότητες μετά τη λήξη της κινητικότητας Αντίκτυπος Διάδοση αποτελεσμάτων σχεδίου Αξιολόγηση Προϋπολογισμός Περίληψη Σχεδίου

5 ΕΓΚΡΙΣΗ Το σχέδιο εγκρίθηκε και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης η βαθμολογία μας ήταν 94,60/100. Τα κριτήρια της αξιολόγησης αφορούσαν τη συνάφεια του σχεδίου : 27,50/30 την ποιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης : 38,60/40 τον αντίκτυπο, τη διάδοση αποτελεσμάτων και τη βιωσιμότητα του σχεδίου : 28,50/30.

6 ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Έγκριση χρηματοδότησης Σχεδίου.
Υπογραφή της Σύμβασης και καταβολή του 80% του ποσού που ορίζεται. Για την υπογραφή της Σύμβασης απαραίτητο έγγραφο ήταν απόσπασμα του πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων για την αποδοχή του εγκεκριμένου σχεδίου, τη συγκρότηση παιδαγωγικής ομάδας και τον ορισμό υπευθύνου για το πρόγραμμα ERASMUS. Αποστολή Σύμβασης Επιχορήγησης και Παραρτημάτων αυτής για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus KA1. Με την υποβολή της Τελικής Έκθεσης του συμμετέχοντα, μετά το τέλος της περιόδου κινητικότητας, καταβολή του υπόλοιπου ποσού της επιχορήγησης.

7 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία των μαθημάτων Ιστορίας και Πληροφορικής σε δύο τμήματα της Α τάξης του σχολείου. Δειγματικές διδασκαλίες σε αντίστοιχες τάξεις άλλων σχολείων με χρήση νέων τεχνολογιών. Επίσκεψη στο 19ο ΓΕΛ Αθήνας που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό μαθητών προσφύγων, συνέντευξη με τη διευθύντρια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Διδακτικές επισκέψεις των τάξεων στο ψυχιατρικό κατάστημα στο Δαφνί, στα παιδικά χωριά SOS και στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας όπου φιλοξενούνται και πρόσφυγες.

8 ICT BASED CLASSES /1/2019 Πολυπόρτη Παρασκευή ΠΕ86 Πληροφορικής Μαραμαθά Ουρανία ΠΕ02 Φιλόλογος INTEGRATION OF MIGRANT STUDENTS INTO EDUCATION AT SCHOOLS /1/2019 Τσουκαλά Βασιλική ΠΕ06 Αγγλικής Πεταλά Βαΐα ΠΕ04.02 Χημικός

9 ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Επαφή των εκπαιδευτικών με τα προγράμματα ERASMUS+. Εκσυγχρονισμός της διδασκαλίας. Χρήση εργαλείων και προγραμμάτων Web 2.0 και αξιοποίησή τους σε μαθησιακά περιβάλλοντα. Ανάπτυξη στρατηγικών για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής ποιότητας στο σχολείο. Βελτίωση γνώσεων στον τομέα της ενσωμάτωσης και της συμπερίληψης των μεταναστών-μαθητών και πρακτική καθοδήγηση στα διάφορα συστήματα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Συνάντηση συναδέλφων διαφορετικών εθνικοτήτων εντός της Ε.Ε, συζήτηση για πολιτισμικές διαφορές και δημιουργία δικτύου καθηγητών για μελλοντικές συνεργασίες. Προώθηση χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών για διαμοιρασμό εμπειριών.

10 ICT BASED CLASSES Παρουσίαση από τους συμμετέχοντες των σχολείων τους.
Δημιουργία εικονικών τάξεων στο “weschool” και “edmodo”. Εξοικείωση εκπαιδευτικών με online παιχνίδια όπως Kahoot, Quizlet και Actionbound. Σχεδιασμός μαθημάτων βάσει των νέων τεχνολογιών. Πρόσβαση σε ανοιχτά ψηφιακά υλικά. Δημιουργία παρουσίασης με το Prezi και εφαρμογή σε εικονική τάξη. Προβληματισμός για τα υπέρ και τα κατά της ψηφιακής μάθησης και τρόποι μετατροπής των μειονεκτημάτων σε πλεονεκτήματα για τους μαθητές. Εργασία σε ομάδες και δημιουργία ψηφιακών υλικών για κάθε συμμετέχοντα με διαφορετικό αντικείμενο. Παρουσίαση της αποτελεσματικής χρήσης των ψηφιακών εργαλείων και ψηφιακή αξιολόγησή τους. Ανατροφοδότηση. Τελετή απονομής των πιστοποιητικών.

11

12 INTEGRATION OF MIGRANT STUDENTS INTO EDUCATION AT SCHOOLS
Παρουσίαση από τους συμμετέχοντες των σχολείων τους. Καταχώρηση καθημερινού προγράμματος σε διαδικτυακή εφαρμογή. Αναφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα των συμμετεχόντων. Εξοικείωση εκπαιδευτικών με online παιχνίδια, όπως το Kahoot και το Actionbound. Κατανόηση της ενσωμάτωσης και της συμπερίληψης στην πολυπολιτισμική εκπαίδευση (Πολιτικές αντιμετώπισης του ρατσισμού). Κατανόηση του τρόπου επικοινωνίας των άλλων.

13 INTEGRATION OF MIGRANT STUDENTS INTO EDUCATION AT SCHOOLS
Παρακολούθηση τάξεων με μετανάστες μαθητές από την Ευρώπη. Διαχείριση κρίσεων μαθητών-εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών-οικογενειών. Παρουσίαση τρόπων για να ξεπεραστούν τα συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα των προσφύγων. Επίσκεψη σε διαπολιτισμικό σχολείο με πρόσφυγες Εκπαιδευτικοί : ρόλοι και εκπαίδευση Ανατροφοδότηση - Τελετή απονομής των πιστοποιητικών

14

15 ΔΙΑΧΥΣΗ Αναλυτική Παρουσίαση στον Σύλλογο Διδασκόντων του προγράμματος Erasmus KA1 και της αποκτηθείσας εμπειρίας μας. Δημοσίευση του προγράμματος κινητικότητας στον τοπικό τύπο. Δημοσιοποίηση των δράσεων των εκπαιδευτικών στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Υλοποίηση δειγματικών διδασκαλιών με στόχο τον πολλαπλασιασμό των γνώσεων και εμπειριών.

16 ΔΙΑΧΥΣΗ Ενημέρωση της Συντονίστριας - Υπεύθυνης Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου. Επαφή και Συνεργασία με γονείς στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δημοσίευση του προγράμματος στο ενημερωτικό εκπαιδευτικό δίκτυο Alfavita. Αδελφοποίηση με το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με έδρα το Chatenay Malabry της Γαλλίας – Εκπαιδευτική επίσκεψη στο σχολείο από 13 έως 18 Μαρτίου 2019.

17 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "Σχέδιο της Βασικής Δράσης 1/ΚΑ1 Erasmus+ (2018) Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων (ΚΑ1) Κινητικότητα εκπαιδευόμενων και προσωπικού (ΚΑ101) τομέα Σχολικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google