Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρακτική άσκηση φοιτητών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρακτική άσκηση φοιτητών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρακτική άσκηση φοιτητών
Καλοκαίρι 2019

2 Πρακτική άσκηση Περίοδος: 1/7 έως 31/8 (δύο μήνες) Καθήκοντα:
Τα ορίζει ο επόπτης του φορέα που θα απασχοληθείτε Να είστε συνεπείς στο ωράριό σας Αμοιβή: 210 ευρώ ανά μήνα (μεικτά - 10,11 € ασφάλιστρο κινδύνου)

3 Σκοπός Εξοικείωση με ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας που μπορεί να είναι το δικό σας στο μέλλον Εξοικείωση με τις υποχρεώσεις που έχει ένας εργαζόμενος Γνωριμία με εργαζόμενους σε διάφορες θέσεις (υπάλληλοι, προϊστάμενοι) που θα μπορούσαν να είναι συνάδελφοί σας Συσχέτιση των γνώσεων που αποκτάτε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας με τις γνώσεις που απαιτούνται κατά την εκπόνηση του επαγγέλματος

4 Πρώτο μέλημα! Δηλώστε την επιθυμία σας να συμμετέχετε στο πρόγραμμα της πρακτικής. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι 10/3/2019: Θα γίνει επιλογή 47 φοιτητών, κατά προτίμηση από το 4ο έτος, με κριτήριο τον υψηλότερο μέσο όρο σε όλα τα μαθήματα μέχρι και το 7ο εξάμηνο. Θα ανακοινωθούν ποιοι επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης και ποιοι θα είναι οι επιλαχόντες μέχρι 22/3/2019 Σε περίπτωση που κάποιος δε βρει φορέα απασχόλησης ή δε φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις προθεσμίες (κοίτα παρακάτω), θα επιλεγεί ο πρώτος στη σειρά επιλαχών. Αν ο φορέας το επιθυμεί μπορούμε να υπογράψουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας από κοινού, που θα τους διασφαλίζει ότι δεν έχουν υποχρεώσεις ασφάλισης ούτε αμοιβής απέναντί σας. Επικοινωνήσετε μαζί μου.

5 Δεύτερο μέλημα! Βρείτε την εταιρεία – υπηρεσία που θέλετε να απασχοληθείτε τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο Οι εταιρείες/φορείς υποδοχείς πρέπει να είναι του ιδιωτικού τομέα (όχι δημόσιες) και πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στη βάση δεδομένων ΑΤΛΑΣ: Έχετε δύο επιλογές να βρείτε φορέα απασχόλησης: Κοιτάξτε τη λίστα με τις εταιρείες που ήδη έχουν κάνει πρακτική συμφοιτητές σας τα προηγούμενα χρόνια, κι επομένως ήδη βρίσκονται στη βάση «ΑΤΛΑΣ». Από αυτές μόνο όσες είναι με κίτρινο είναι επιλέξιμες καθώς δεν είναι δημόσιοι φορείς. Αν στον τόπο που θα μείνετε τους μήνες της πρακτικής άσκησης έχετε εσείς κάποια προτίμηση για μια εταιρεία ή υπηρεσία, πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον υπεύθυνο για να εγγραφεί στη βάση «ΑΤΛΑΣ», αν δεν το έχει ήδη κάνει. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον υπεύθυνο και να συμφωνήσετε να σας δεχτεί στην έδρα του για την πρακτική. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον είναι εγγεγραμμένος στη βάση «ΑΤΛΑΣ», πρέπει να δημιουργήσει μια θέση απασχόλησης για μηχανικό περιβάλλοντος του ΔΠΘ. Αν δεν είναι εγγεγραμμένος, πρέπει να το κάνει και μετά να δημιουργήσει μια θέση απασχόλησης. Προσοχή: η θέση πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης και να έχει διάρκεια από 1/7/2019 έως 31/8/2019

6 Τρίτο μέλημα! Με ενημερώνετε για το αν βρήκατε φορέα και μου δίνετε τον κωδικό θέσης που θα δημιουργήσει ο φορέας. Τον χρειάζομαι αυτόν τον κωδικό για να κάνω την αντιστοίχιση του ονόματός σας με την εταιρεία μέσω της βάσης «ΑΤΛΑΣ» - μόνο έτσι θα μπορεί να γίνει η σύμβασή σας Προσοχή: Η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου 2019, διαφορετικά θα επιλεγεί ο επόμενος στη σειρά φοιτητής από τους επιλαχόντες Δικαιολογητικά πριν την πρακτική (μέχρι 3/6/2019) : Μία φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας Εκτύπωση αριθμού μητρώου ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ή βεβαίωση απογραφής στον ΕΦΚΑ (για νέους ασφαλισμένους) Αν δεν είστε ήδη στο ΙΚΑ, πρέπει να γραφτείτε στον ΕΦΚΑ (χρειάζεται αντίγραφο ταυτότητας, και να ξέρετε τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας) Εκτύπωση αποδεικτικού Α.Μ.Κ.Α Από ΚΕΠ ή μέσω του Φωτοτυπία της έκδοσης του Α.Φ.Μ. σας από την αρμόδια ΔΟΥ (στο μητρώο) ή φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) Αν υποβάλλετε οι ίδιοι, έχει καλώς, αν όχι, των γονιών σας που σας δηλώνουν ως προστατευόμενο μέλος Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από σας το έντυπο «Δήλωση τραπεζικού λογαριασμού». Βρίσκεται στο eclass. Βάλτε μαζί και φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου Σημειώνεται ότι λογαριασμός οποιασδήποτε τράπεζας γίνεται δεκτός Κάντε αίτηση συμμετοχής στο γραφείο πρακτικής άσκησης On-line (μέχρι 3/6/2019):

7 Τέλος... Θα γίνει πάλι μια συνάντηση αρχές Ιουνίου στην οποία θα μιλήσουμε για την πρακτική άσκηση και τι έγγραφα πρέπει να προσκομίσετε για να αποδείξετε ότι εργαστήκατε. Καλή αρχή – επικοινωνήστε μαζί μου αν χρειάζεστε κάτι – ελέγχετε καθημερινά το σας – γραφτείτε στο μάθημα του eclass για να λαμβάνετε ανακοινώσεις.


Κατέβασμα ppt "Πρακτική άσκηση φοιτητών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google