Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πηγή συνεχούς ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο μέσω διακόπτη συνεχούς ρεύματος αποτελούμενο από θυρίστορ με παραμετρικά στοιχεία Us = 1 V και Rd =0,03.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πηγή συνεχούς ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο μέσω διακόπτη συνεχούς ρεύματος αποτελούμενο από θυρίστορ με παραμετρικά στοιχεία Us = 1 V και Rd =0,03."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πηγή συνεχούς ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο μέσω διακόπτη συνεχούς ρεύματος αποτελούμενο από θυρίστορ με παραμετρικά στοιχεία Us = 1 V και Rd =0,03 Ω. Η απαιτούμενη ισχύς του φορτίου είναι P = 5 kW και σ’ αυτή την περίπτωση η πτώση τάσης του θυρίστορ είναι UAK = 4 V ενώ η τάση του φορτίου είναι UφΜ = 100 V. α) Ποια θα είναι η τιμή του ρεύματος Ιο κατά τα διαστήματα αγωγής του θυρίστορ; β)Ποια θα είναι η τιμή της ωμικής αντίστασης R του φορτίου; γ) Ποιος θα είναι ο λόγος κατάτμησης (βαθμός εργασίας) για να αποκτηθεί η παραπάνω ισχύς; δ) Ποια θα είναι η τάση της πηγής; Οι διακοπτικές απώλειες να θεωρηθούν μηδενικές.

2 α) β)

3 γ) δ)

4 Μονοφασική ανορθωτική γέφυρα πλήρως ελεγχόμενη τροφοδοτεί ωμικό φορτίο 3 Ω.
Η τάση της πηγής είναι Αν η γωνία έναυσης είναι α = 45˚ να υπολογισθούν τα εξής: α) Η μέση τιμή της τάσης και του ρεύματος του φορτίου. β) Ο συντελεστής ισχύος. Οι απώλειες των θυρίστορ να θεωρηθούν αμελητέες.

5 io iin uo uin uin iin uo io

6

7 uin iin p


Κατέβασμα ppt "Πηγή συνεχούς ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο μέσω διακόπτη συνεχούς ρεύματος αποτελούμενο από θυρίστορ με παραμετρικά στοιχεία Us = 1 V και Rd =0,03."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google