Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis

2 Ποια είναι σήμερα τα κράτη της Ε.Ε.;

3 Περιγράψτε την κοινή πορεία των λαών της Ευρώπης για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία.

4 Πότε αλλάζει ονομασία η ΕΟΚ και ποιες είναι οι προτεραιότητες της;

5

6 Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε κοινά στοιχεία, όπως:
πιστεύουμε στη δημοκρατία και στην ελευθερία· σεβόμαστε τη «διαφορετικότητα» (Π.χ. πολιτισμικές διαφορές)· υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ατόμου· οι περισσότεροι έχουμε κοινό νόμισμα (ευρώ)· ακολουθούμε το ευρωπαϊκό δίκαιο· εκτός από την εθνική μας ταυτότητα (π.χ. Έλληνας, Γάλλος), έχουμε και ευρωπαϊκά ταυτότητα· είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην ΕΕ. Ωστόσο, έχουμε και διαφορετικά στοιχεία, όπως: εθνική ταυτότητα· εθνική κληρονομιά — πολιτισμική ταυτότητα (πολιτισμός, παράδοση, ήθη και έθιμα)· μητρική, ξεχωριστή γλώσσα. Αυτό που περιμένουμε όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες από την ΕΕ είναι να εκ- πληρώσει τους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους της, που δεν είναι άλλοι από: τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής για την αντιμετώπιση όλων των προβλη- μάτων· την ειρήνη στο χώρο της Ευρώπης (και έξω από αυτήν)· την αλληλοβοήθεια και τπ συνεργασία μεταξύ των λαών· την οικονομική και εμπορική ανάπτυξη των κρατών-μελών· την πολιτιστική και την κοινωνική ανάπτυξη της ενωμένης Ευρώπης· το σεβασμό των πολιτισμικών διαφορών· την ένταξη και τη συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών.

7 Κάποια από τα θετικά σημεία που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι:
η μη ανάγκη μετατροπής σε συνάλλαγμα των χρημάτων για εμπορικούς και τουριστικούς σκοπούς· η σύγκριση της αξίας των εισαγόμενων προϊόντων με τα εγχώρια· η κατάργηση των δασμών των προϊόντων μεταξύ της χώρας μας και των λοιπών κρατών-μελών· η διευκόλυνση στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης με τη χρήση ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν και αρνητικά σημεία, όπως: η άνοδος των τιμών σε διάφορα προϊόντα· περιπτώσεις αδυναμίας της χώρας μας να αντεπεξέλθει στο διεθνή ανταγωνισμό· οικονομικά ελλείμματα· αισχροκέρδεια κατά τη στρογγυλοποίηση των τιμών.

8

9 Αύξηση γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής
Ευημερία των πολιτών Προώθηση της ειρήνης Συμμετοχή στο διεθνές εμπόριο Ελεύθερη μετακίνηση πολιτών μεταξύ των κρατών - μελών Κατάργηση δασμών των προϊόντων μεταξύ των κρατών - μελών Πολιτιστική ανάπτυξη Ανθρώπινα δικαιώματα

10 Άνθρακα χάλυβα πόρους 1957 Ρώμης 1η Ιανουαρίου 1981 Μάαστριχτ στόχους κοινωνικοί

11

12


Κατέβασμα ppt "Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google