Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γ6.4 Μορφοποίηση Πινάκων και Πρωτεύον Κλειδί

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γ6.4 Μορφοποίηση Πινάκων και Πρωτεύον Κλειδί"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γ6.4 Μορφοποίηση Πινάκων και Πρωτεύον Κλειδί

2 1. Μορφοποίηση Πίνακα 1.1 Αλλαγή Πλάτους Στήλης-Πεδίου (Field Width) - Κάνουμε δεξί κλικ στη στήλη και κάνουμε κλικ στο κουμπί: 1.2 Αλλαγή Ύψους Γραμμής-Εγγραφής (Row Height) - Κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή και κάνουμε κλικ στο κουμπί: 1.3 Απόκρυψη/Εμφάνιση Πεδίων (Hide/Unhide Fields) – Για να αποκρύψουμε ένα πεδίο: 1.4 Εισαγωγή Πεδίου (Insert Field) – Για να εισαγάγουμε ένα νέο πεδίο

3 1.5 Διαγραφή Πεδίου (Delete Field) – Για να διαγράψουμε ένα πεδίο:
1.6 Μετονομασία Πεδίου (Rename Field) – Για να μετονομάσουμε ένα πεδίο: 1.7 Μορφοποίηση Κειμένου (Text Formatting)– Για να μορφοποιήσουμε το κείμενο του πίνακα: 1.8 Χρώμα Φόντου (Background Color) – Για να επιλέξουμε το βασικό χρώμα φόντου

4 2. Διαγραφή Πίνακα (Delete Table)
Κάτω από τον τίτλο Tables επιλέγουμε τον πίνακα που θέλουμε να διαγράψουμε κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε την εντολή Delete για να τον διαγράψουμε από τη βάση δεδομένων μας.

5 3. Πρωτεύον Κλειδί (Primary Key)
Το πρωτεύον κλειδί είναι ένα πεδίο του πίνακα, που πρέπει πάντα να περιέχει έγκυρα μοναδικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η μοναδικότητα κάθε εγγραφής του πίνακα. π.χ.: Αριθμός Ταυτότητας, Αριθμός Μητρώου Μαθητή κ.λ.π. Εάν στον πίνακά μας δεν έχουμε κάποιο πεδίο που να είναι μοναδικό σε κάθε εγγραφή, τότε η επιλογή του πεδίου αυτόματης αρίθμησης (AutoNumber) είναι ιδανική για τον ορισμό πρωτεύοντος κλειδιού.

6 4. Πώς καθορίζουμε το Πρωτεύον Κλειδί
Επιλέγουμε το κατάλληλο πεδίο που θέλουμε να ορίσουμε ως πρωτεύον κλειδί του πίνακά μας. Από την καρτέλα Table Tools->Design και την ομάδα Tools επιλέγουμε το εικονίδιο Primary Key για να ορίσουμε με αυτό τον τρόπο το πρωτεύον κλειδί στον πίνακά μας.

7 Στο τετράδιο… Βιβλίο σημειώσεων (σελ 77-84) Τετράδιο Μαθητή Ασκήσεις
Γ.6.M5 (σελ 65-68) Ασκήσεις Γ.6.M5-Quiz.exe


Κατέβασμα ppt "Γ6.4 Μορφοποίηση Πινάκων και Πρωτεύον Κλειδί"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google