Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γαλακτοβιομηχανία Τμήμα: Β’4 ομάδα β’ 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γαλακτοβιομηχανία Τμήμα: Β’4 ομάδα β’ 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γαλακτοβιομηχανία Τμήμα: Β’4 ομάδα β’ 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Στανίτσα Μαλαματένια Σχολικό έτος

2 Milkom Α.Ε. Οι εγκαταστάσεις μας

3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Ονομασία Λογότυπος (Σήμα) Σλόγκαν Milkom A.E. Ένα Milkom το πρωί για μια μέρα ζωντανή!!!

4 ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚΓ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΝΟΥ ΜΗΧΑΝ. ΣΧΕΔ. ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΡΕΝΤΕΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛ. & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Δ/ΝΤΡΙΑ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΙΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ Δ/ ΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΤΑΤΙΔΗΣ ΣΑΡΔΙΩΝ

5 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΑ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ Ονοματεπώνυμο Στελέχους Milkom Α.Ε. Γαλακτοβιομηχανία Ονομασία Τμήματος ης Μαΐου 38, Τ.Κ.69100 Τηλ Φαξ Milkom A.E.

6 ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

7 ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Στόχοι: Σχεδιάζει τη στρατηγική της επιχείρησης. Καθορίζει τους στόχους κάθε τμήματος. Ενημερώνει το Δ.Σ. για την πρόοδο της εταιρίας. Αντιπροσωπεύει την εταιρία σε εκδηλώσεις και υπογράφει τα επίσημα έγγραφα.

8 ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Η εταιρία
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Η εταιρία Η Βιομηχανία Γάλακτος Κομοτηνής, με διακριτικό τίτλο «Milkom», ιδρύθηκε στις αρχές του 21ου αιώνα και αποτελεί μία από τις πιο πρωτοποριακές γαλακτοβιομηχανίες της Βορείου Ελλάδος. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με σημαντική παρουσία στην τοπική αγορά και όχι μόνο, κατέχει το 3% περίπου του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος πανελλαδικά με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η εταιρία παραλαμβάνει καθημερινά αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα από τους νομούς Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών και Δράμας. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από τους σταθμούς πρόψυξης γάλακτος που υπάρχουν σε κάθε συνεργαζόμενο κτηνοτρόφο και μεταφέρεται στην συνέχεια με ιδιόκτητα βυτιοφόρα οχήματα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Κομοτηνή για επεξεργασία.

9 ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Οι Αρχές μας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Οι Αρχές μας Αναπτυσσόμαστε με σεβασμό προς τους καταναλωτές μας, τους εργαζομένους μας, την κοινωνία και το περιβάλλον. Δημιουργούμε κάθε μέρα με πάθος για καινοτομία και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για ποιότητα. Προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στον καταναλωτή μέσα από κάθε προϊόν και υπηρεσία. Επενδύουμε ενεργά στην ελληνική οικονομία, αγορά και κοινωνία.

10 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Το Όραμά μας
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Το Όραμά μας Με ένα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξεπερνά τους 500 εργαζομένους και δεκάδες ελληνικά προϊόντα, η MILKOM είναι μια από τις μεγαλύτερες Γαλακτοβιομηχανίες στην ελληνική αγορά, αναπτύσσεται σταθερά με επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στηρίζοντας την εγχώρια αγορά και την ελληνική οικονομία και προσφέροντας στην κοινωνία με υπευθυνότητα. Στόχος και όραμά μας στη MILKOM είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στην ποιότητα, και να στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στους καταναλωτές προσφέροντας, καθημερινά, προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

11 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Στρατηγικοί Άξονες
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Στρατηγικοί Άξονες Διατηρούμε την ηγετική μας θέση και επενδύουμε σε καινοτομία, ποιότητα και ασφάλεια προϊόντων, υπηρεσιών και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Ενδυναμώνουμε το διεθνές προφίλ του Ομίλου μέσα από στρατηγικές συμμαχίες, και εξαγωγική επέκταση του δικτύου μας. Στηρίζουμε την κοινωνία και τους εργαζομένους μας ενάντια στις συγκυρίες των εποχών.

12 ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Χρονοδιάγραμμα ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ 5/3/2015 Διευθυντής Προσωπικού Αποφάσεις για περικοπές στις ώρες και αμοιβές προσωπικού 12/3/2015 Διευθυντής Μάρκετινγκ Απόφαση για τη νέα συσκευασία του σοκολατούχου γάλακτος 19/3/2015 Διευθύντρια Οικονομικών Συζήτηση για την μείωση των τιμών στα παιδικά προϊόντα 26/3/2015 Διευθύντρια Ασφαλείας και Υγείας Λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας και τήρησή τους 2/4/2015 Διευθυντής Παραγωγής Αποφάσεις για την αντικατάσταση των παλιών μηχανών εμφιάλωσης

13 ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ.Σ. Επέκταση των δραστηριοτήτων με την παραγωγή νέων προϊόντων (τσάι, εμφιαλωμένο νερό, φρέσκοι χυμοί) αυτόνομα και με συνεργασίες. Οι συνεργασίες στο εξωτερικό στον τομέα της εμπορίας (με Βαλκανικές χώρες κυρίως). Παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Γραμμή παραγωγής σκληρών τυριών. Παραγωγή και εμπορία εμφιαλωμένου νερού και φρέσκων χυμών. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

14 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΝΟΥ

15 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στόχοι: Συμμετέχει στην διαμόρφωση του καταστατικού της επιχείρησης Συντάσσει τον προϋπολογισμό της εταιρίας Συντάσσει το ισολογισμό της εταιρίας Υπολογισμός κερδών των δραστηριοτήτων της εταιρείας

16 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τιμοκατάλογος ΠΡΟΙΟΝΤΑ Προϊόν Λίτρα Τιμή Milkom χωρίς Λακτόζη 1,5lt 2,50€ Chocokom 1lt 1,50€ Milkom 1,5% 1,20€ Milkom kid 1,40€ Milkom Βιολογικό 1,80€ Milkom familly 2lt 1,90€ Milkom Πλήρες 7% 1,30€

17 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Οικονομικά αποτελέσματα 2014 Ίδια Κεφάλαια ,01€ Σύνολο Υποχρεώσεων ,83€ Καθαρά Κέρδη ,82€ Σύνολο Ενεργητικού ,84€ Κύκλος εργασιών ,39€ ,64€

18 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΡΕΝΤΕΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

19 Αγγελία πρόσληψης στελέχους της επιχείρησης
Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αγγελία πρόσληψης στελέχους της επιχείρησης Από την επιχείρηση Milkom Α.Ε. Γαλακτοβιομηχανία ,ζητείται Τεχνολόγος Τροφίμων : Περιοχή: Κομοτηνή / Σχέση απασχόλησης: Πλήρους απασχόλησης / Κατηγορία: Τομέας Παραγωγής / Ελάχιστη Απαιτούμενη Εκπαίδευση: ΤΕΙ ή ΑΕΙ / Απαιτούμενη προϋπηρεσία: Τουλάχιστον 2 χρόνια Περιγραφή θέσης : Ο έλεγχος και η βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων σε όλα τα στάδια(της διαδικασίας παραγωγής, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς κλ.) Εποπτεία και χειρισμός των μηχανημάτων βιομηχανικής επεξεργασίας και συσκευασίας των τροφίμων και επιθεώρηση στους χώρους παραγωγής και τυποποίησης. Απαιτούμενα προσόντα: Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι ή Α.Ε.Ι. Άριστη γνώση όλων των διαδικασιών ISO & HACCP που εφαρμόζουν οι βιομηχανίες τροφίμων Εμπειρία στην οργάνωση και εφαρμογή νέων μεθόδων παραγωγής Δύο χρόνια επαγγελματική εμπειρία σε αντίστοιχη βιομηχανία ή σε βιομηχανία τροφίμων Καλή γνώση αγγλικών Απαραίτητη γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Στοιχεία Επικοινωνίας : Αποστολή βιογραφικού στο

20 Φόρμα υποβολής βιογραφικού για πρόσληψη στην εταιρεία
Επώνυμο Επικοινωνία Όνομα Πατρώνυμο Ημερομηνία Γέννησης Διεύθυνση Τηλέφωνο Κινητό Τηλέφωνο Ε-mail Φύλλο Άνδρας Γυναίκα Στρατιωτικές Υποχρεώσεις Ναι Όχι Οικογενειακή Κατάσταση Άγαμος(η) Έγγαμος(η) Άδεια Οδήγησης Ναι Όχι Εκπαίδευση & Σπουδές Ξένες Γλώσσες Επαγγελματική Εμπειρία Ικανότητες – Προσόντα Κοινωνικές Δεξιότητες Συμπληρώστε τα παραπάνω στοιχεία και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορισθεί μια συνάντηση με το Δ/ντή Προσωπικού, για να κρίνει αν είστε κατάλληλος(η) για κάποια από τις κενές θέσεις μας .

21 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣ

22 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Το τμήμα προμηθειών στοχεύει στον εφοδιασμό της επιχείρηρης με όλα τα υλικά, εργαλεία, μηχανήματα κ.τ.λ, που είναι αναγκαία για την αδιάκοπη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας . Ο υπεύθυνος του τμήματος Καθορίζει σε συνεργασία με το Διευθυντή Παραγωγής τις ποσότητες των υλικών, ώστε να εξασφαλίζεται η ροή της παραγωγικής διαδικασίας, χωρίς όμως να δημιουργούνται υπερβολικά αποθέματα. Ζητά προσφορές από τους προμηθευτές και με κριτήρια την τιμή, την ποιότητα και το χρόνο παράδοσης, επιλέγει αυτούς που τα πληρούν. Κάνει έλεγχο κατά την παραλαβή, για την ποσότητα και την ποιότητα των προμηθειών. Φροντίζει για την ασφαλή αποθήκευση των προμηθειών και την προώθηση τους στα υπόλοιπα τμήματα. Ενημερώνει το Διευθυντή Οικονομικών για την ποσότητα και το κόστος των απαιτούμενων προμηθειών. Διατηρεί αρχείο με τις παλιές παραγγελίες .

23 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Επιλογή πρώτων υλών
Για τη συλλογή της πρώτης ύλης έχει αναπτυχθεί οργανωμένο δίκτυο καθημερινής συλλογής αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος στη Θράκη. Το γάλα συλλέγεται από τους παραγωγούς και φτάνει φρέσκο και αναλλοίωτο μέσα σε λίγες ώρες στο εργοστάσιο. Η μεταφορά στις κεντρικές εγκαταστάσεις γίνεται με ισόθερμα βυτιοφόρα οχήματα της εταιρίας, ώστε να διατηρείται αναλλοίωτη η φρεσκάδα του γάλακτος. Δίκτυο διανομής της Μilkom Η διανομή των προϊόντων Milkom γίνεται καθημερινά με τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών ψυγείων που διαθέτουμε σε όλη τη Θράκη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό έχει αναπτυχθεί δίκτυο διανομής μέσω πελατών –αντιπροσώπων. Υπάρχουν πάνω από 1000 σημεία πώλησης εκ των οποίων μικρά παραδοσιακά γαλακτοπωλεία, που διακρίνονται από την φωτεινή επιγραφή με το σήμα της εταιρίας.

24 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

25 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Το εργοστάσιο αποτελεί στο δρόμο του γάλακτος το σημείο όπου το γάλα επεξεργάζεται και ακολουθώντας συγκεκριμένες παραγωγικές τεχνικές γεννιούνται τα προϊόντα της εταιρίας. Η παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί μια δουλειά καθημερινή και αδιάκοπη μα κυρίως ομαδική , όπου όλοι μαζί και ο καθένας από την θέση του, εργαζόμαστε με κοινό στόχο την δημιουργία ποιοτικών προϊόντων. Σε όλα τα στάδια της παραγωγής από την πρώτη ύλη , τα ενδιάμεσα, μέχρι και τα τελικά προϊόντα, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της εταιρίας ακολουθεί την διαδρομή του προϊόντος και πραγματοποιεί σειρά οργανοληπτικών, μικροβιολογικών και φυσικοχημικών δοκιμών, αλλά και αυστηρό έλεγχο των συνθηκών παραγωγής, με σκοπό την διασφάλιση της ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή.

26 ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

27 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

28 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Η χάρτινη συσκευασία

29 Δ/ΝΤΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

30 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Στόχοι: Ασφάλεια στην εργασία Υγεία των εργαζομένων Προετοιμασία σχεδίων έκτακτης ανάγκης Δημιουργία καλών συνθηκών εργασίας Δημιουργία αρχείου με όλα τα ατυχήματα που συνέβησαν στους χώρους εργασίας.

31 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία: Το Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στη MILKOM περιλαμβάνει ένα συστηματικό τρόπο αναγνώρισης και αξιολόγησης των κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, και αποσκοπεί στη διασφάλιση της προστασίας της ζωής και της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων, στη μείωση της επικινδυνότητας στους χώρους της εταιρείας και στη βελτίωση της συνολικής επίδοσης.

32 Σχήματα και Χρώματα στην Σήμανση Ασφαλείας
Σχήματα και Χρώματα στην Σήμανση Ασφαλείας Τηλέφωνο για διάσωση και πρώτες βοήθειες Απαγορεύεται το κάπνισμα Μην αγγίζετε Οδός/ Έξοδος κινδύνου Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες ειδική άδεια Φορείο Κίνδυνος Ηλεκτροπληξίας Γενική Υποχρέωση Κίνδυνος Παραπατήματος Υποχρεωτική προστασία σώματος Γενικός Κίνδυνος Υποχρεωτική χρήση μποτών ασφαλείας

33 ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η MILKOM διαθέτει Εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας, το οποίο είναι και το μοναδικό σε γαλακτοβιομηχανία στην Ελλάδα. Το εργαστήριο αυτό αναπτύσσει και εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους μοριακής μικροβιολογίας με στόχο τη βελτίωση της μικροβιολογικής ασφάλειας των προϊόντων. Πραγματοποιούνται με ταχείες μεθόδους ταυτοποιήσεις μικροοργανισμών σε επίπεδο είδους, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική τράπεζα με μικροσκοπικές φωτογραφίες μικροοργανισμών όλων των κατηγοριών καθώς και ταυτοποιήσεις εντόμων με τεχνολογία DNA. Επιπλέον, αναλύονται δεκάδες δείγματα για παρουσία/απουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, εξασφαλίζοντας απουσία σε όλα τα στάδια από τη ζωοτροφή έως το τελικό προϊόν. Το προσωπικό του εργαστηρίου συμμετέχει σε επιστημονικά προγράμματα, εξασφαλίζοντας τεχνογνωσία και καινοτομία για την εταιρεία.

34 ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Η σημασία των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία
Η σημασία των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες), τις αναγκαίες βιταμίνες(Α, Β, D), σημαντικά μέταλλα (ασβέστιο) και ιχνοστοιχεία για τη δόμηση ενός γερού οργανισμού. Επίσης, συντελούν στη δημιουργία υγιών οστών και δοντιών, μειώνουν τον κίνδυνο για αρτηριακή υπέρταση, για καρδιαγγειακά νοσήματα, για παχυσαρκία και για διάφορες μορφές καρκίνου. Η υπεροχή της διατροφικής αξίας οφείλεται στα παρακάτω αναντικατάστατα θρεπτικά συστατικά: Πρωτεΐνες Υψηλής Βιολογικής Αξίας: αποτελούν τα σημαντικότερα ''δομικά'' συστατικά για την ανάπτυξη των ιστών. Βιταμίνη Α: Απαραίτητη για την όραση την ανάπτυξη, των οστών και το ανοσοποιητικό σύστημα. Βιταμίνες της Ομάδας Β: Συμβάλλουν σημαντικά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού. Βιταμίνη D: Ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου. Ασβέστιο: Διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο στη δημιουργία γερών και υγιών οστών, δοντιών. Καθημερινά θα πρέπει να λαμβάνονται 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών. Μια μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων παρέχει 300mg ασβέστιο και ισοδυναμεί με ένα από τα ακόλουθα: • 1 φλιτζάνι γάλα (250ml) • 200γρ. γιαούρτι • 30γρ. τυρί ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

35 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΤΑΤΙΔΗΣ ΣΑΡΔΙΩΝ

36 Η ιστοσελίδα μας ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Η εταιρία Αρχική Σελίδα
Τμήμα Προσωπικού Θέσεις Εργασίας Τμήμα Οικονομικών Καταστατικό Εταιρίας Τμήμα Παραγωγής Γραμμή Παραγωγής Γάλακτος Τμήμα Προμηθειών Τμήμα Ασφάλειας Τμήμα Σχεδ.Προϊόντων Εργασιακό Περιβάλλον Βιώσιμη Ανάπτυξη Επικοινωνία Η εταιρία Τα προϊόντα Εργασιακό Περιβάλλον Βιώσιμη Ανάπτυξη Επικοινωνία Η εταιρία Η Βιομηχανία Γάλακτος Κομοτηνής, με διακριτικό τίτλο «Milkom», ιδρύθηκε στις αρχές του 21ου αιώνα και αποτελεί μία από τις πιο πρωτοποριακές γαλακτοβιομηχανίες της Βορείου Ελλάδος. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με σημαντική παρουσία στην τοπική αγορά και όχι μόνο, κατέχει το 3% περίπου του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος πανελλαδικά με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η εταιρία παραλαμβάνει καθημερινά αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα από τους νομούς Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών και Δράμας. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από τους σταθμούς πρόψυξης γάλακτος που υπάρχουν σε κάθε συνεργαζόμενο κτηνοτρόφο και μεταφέρεται στην συνέχεια με ιδιόκτητα βυτιοφόρα οχήματα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Κομοτηνή για επεξεργασία.

37 Η ιστοσελίδα μας ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
100% Γάλα Θράκης Γάλα Μεγάλης Συσκευασίας Milkom χωρίς Λακτόζη Milkom Kid Milkom familly ChocoKom Milkom Βιολογικό Milkom Πλήρες Γάλα Μακράς Διάρκειας Γάλα Συμπυκνωμένο Αριάνι Κεφίρ Ξυνόγαλο Γιαούρτια Τυροκομικά Προβιοτικά Κρέμες Γάλακτος Η εταιρία Τα προϊόντα Εργασιακό Περιβάλλον Βιώσιμη Ανάπτυξη Επικοινωνία

38 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

39 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Στόχοι: Καθορίζει τις προδιαγραφές των προϊόντων. Ελέγχει συνεχώς τα στάδια παραγωγής του προϊόντος. Καθορίζει το είδος του ελέγχου της ποιότητας σε κάθε φάση παραγωγής. Συνεργάζεται με το διευθυντή παραγωγής και προώθησης πωλήσεων

40 Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Πιστοποιητικό ποιότητας Μilkom-πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO είναι ένα διεθνώς εφαρμοζόμενο πρότυπο, το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων. Το ΕΛΟΤ ΕΝ ISO μπορεί να εφαρμοστεί από οποιονδήποτε οργανισμό εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων, είτε πρόκειται για οργανισμό που παράγει, επεξεργάζεται ή διαθέτει τρόφιμα ή ζωοτροφές, είτε πρόκειται για οργανισμό που παράγει υλικά ή εξοπλισμό που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα ή παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις τροφίμων.

41 Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Η Ποιότητα και η Πιστοποίηση Συστημάτων στη MILKOM Η MILKOM Α.Ε., εφαρμόζει, μέσα από τη Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας (ΔΔΠ), το πλέον προηγμένο Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Στόχος αλλά και δέσμευση είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας και ασφάλειας που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα ΜΙΛΚΟΜ αλλά και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Η MILKOM τηρεί και εφαρμόζει, καθημερινά, τους αυστηρότερους κανόνες και προδιαγραφές, που σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία όπως καθορίζονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Χρησιμοποιεί επιστημονικές μεθόδους και άρτια καταρτισμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό. Η φιλοσοφία της MILKOM είναι το τρίπτυχο «ποιότητα, ασφάλεια στη διατροφή, πλήρης ικανοποίηση των προσδοκιών καταναλωτών και πελατών». Η σημαντική επιτυχία της MILKOM όμως ότι εφαρμόζει τα διεθνή πρότυπα διαχείρισης της ποιότητας (σειρά ISO 9001) και ασφάλειας των τροφίμων (ISO 22000) .Όπως: Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000) Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001) Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΟΤ 1801) Σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης (ΕΛΟΤ 14001) Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

42 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

43 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Στόχοι: Οργανώνει την έρευνα αγοράς (κυρίως με ερωτηματολόγια). Σχεδιάζει την διαφήμιση και τη προώθηση των προϊόντων. Ασχολείται με τον τομέα των πωλήσεων.

44 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Ερωτηματολόγιο Φύλο: Αγόρι Κορίτσι 1. Πόσο συχνά καταναλώνεται φρέσκο γάλα; Καθημερινά Λίγες φορές την εβδομάδα Καθόλου 2. Τι είδους Φρέσκο σοκολατούχο σας αρέσει; Πλήρες Άπαχο Και τα δύο (2) 3. Η περιεκτικότητα σε σοκολάτα θα θέλατε να είναι: Πολύ μεγάλη Μεγάλη Μέτρια 4. Ποια από τα παρακάτω ονόματα σας αρέσει περισσότερο; Chokogal Chokokom Chocotop

45 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Πόσο συχνά καταναλώνετε φρέσκο γάλα; Tι είδους φρέσκο σοκολατούχο γάλα σας αρέσει; Καθημερινά 70% Λίγες φορές 20% Καθόλου 10% Πλήρες 15% Άπαχο 75% Και τα δύο 10%

46 ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Οι εξαγωγές μας

47 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
H LRQA παρέχει μία σειρά από υπηρεσίες αξιολόγησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης σύμφωνα με το πρότυπο αυτό. Η πιστοποίηση κατά ISO από την LRQA, φέρει διαπίστευση από το UKAS. Οι επιθεωρητές της LRQA εστιάζουν στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκάστοτε επιχείρηση. Ο απώτερος σκοπός είναι η επιχείρηση να εντοπίσει, να περιορίσει και να διαχειριστεί τις σημαντικές περιβαλλοντικές πλευρές της και να εστιάσει σε ουσιαστικά για την επιχείρηση οφέλη, όπως αυτά μπορούν να προκύψουν από ένα αποτελεσματικό Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Το πρότυπο αυτό δύναται να εφαρμοστεί σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδους και μεγέθους, δεδομένου ότι κάθε επιχείρηση επηρεάζει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη συνολικής συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πρόληψη της ρύπανσης, η εφαρμογή ενός ΣΠΔ κρίνεται πλέον απαραίτητη.

48 ΔΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Στόχοι: Η καλή επικοινωνία της διοίκησης με τους μετόχους και τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Η επικοινωνία της επιχείρησης με πελάτες, καταναλωτές, προμηθευτές και μέσα μαζικής επικοινωνίας. Η προβολή της επιχείρησης και η ευρύτερη αποδοχή της από το κοινωνικό σύνολο. Η συνεχής ενημέρωση των εργαζομένων σε θέματα που τους αφορούν.

49 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Χορηγίες Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η MILKOM, θέτοντας ως στόχους την προσφορά, στήριξη και ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας, αναλαμβάνει κάποιες πρωτοβουλίες: -Πραγματοποιεί πρόγραμμα εθελοντικής διανομής φρέσκου γάλακτος στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» και στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής. -Η MILKOM από το 2010 είναι χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας εφήβων Κομοτηνής(ΕΠΣ). -Ενισχύει το σύλλογο για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων της Θράκης «Ξένιος Ζευς». -Ενισχύει και στηρίζει το σύλλογο καρδιοπαθών Ροδόπης.

50 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Το Κοινωνικό μας έργο Το Κέντρο Ενημέρωσης της MILKOM επισκέπτεται Νηπιαγωγεία και Παιδικούς σταθμούς με στόχο να εκπαιδεύσει τα μικρά παιδιά σε θέματα ισορροπημένης διατροφής. Ξεναγήσεις μαθητών και σπουδαστών στο εργοστάσιο της MILKOM. Κάθε χρόνο μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων επισκέπτονται τους χώρους παραγωγής της MILKOM με στόχο την ενήμέρωση και εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής, καθώς επίσης και σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης μιας σύγχρονης εταιρείας όπως είναι η MILKOM. Για άλλη μια φορά η MILKOM βρίσκεται δίπλα στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής και στο Χαμόγελο του Παιδιού στην Αλεξ/πολη, συνεισφέροντας υλικά και οικονομικά.

51 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΕΩΝ
Οικολογική πολιτική από την Milkom Βασική προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η διατήρηση και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό η Milkom έχει λάβει μια σειρά μέτρων, που ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και παράλληλα εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Στην εταιρεία λειτουργεί σύγχρονος βιολογικός καθαρισμός επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, που διαφυλάττει με τον καλύτερο τρόπο το περιβάλλον από τα απόβλητα της επεξεργασίας. Ως πηγή ενέργειας για τη λειτουργία του εργοστασίου χρησιμοποιείται το υγραέριο. Δίνεται έμφαση στην ανακύκλωση των χρησιμοποιούμενων υλικών. Τα μεταλλικά δοχεία καθώς και το χαρτί που χρησιμοποιείται κατά την παραγωγική διαδικασία διατίθεται για ανακύκλωση.

52 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αναγγελία νέου προϊόντος Η « Milkom A.E.» πιστή στη παράδοση που έχει εδώ και χρόνια στη παραγωγή γάλακτος, αλλά και συνεπής απέναντι στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, λανσάρει ένα νέο προϊόν.Το νέο σοκολατούχο γάλα υψηλής παστερίωσης από 100% γάλα των περιοχών της Θράκης έρχεται να προστεθεί στη πλούσια γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τη σφραγίδα της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της Ροδόπης. Απολαυστική γεύση, θρεπτικό, αλλά πάνω απ’ όλα από εγγυημένο γνήσιο γάλα, το σοκολατούχο της « Chocokom»,είναι ένα γάλα για κάθε Ελληνική οικογένεια. Πρακτικό γιατί διατηρείται περισσότερες μέρες στο ψυγείο, μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν για τη γεύση του νιώθοντας σίγουροι ότι πίνουν ένα γάλα που είναι μοναδικό σε όλα του. Διατίθεται σε 2 τύπους: πλήρες 3,5 % και ελαφρύ 1,5

53 Η μακέτα μας

54 Η ομάδα μας

55 Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίαση της ομάδας μας
Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίαση της ομάδας μας!!! ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Γαλακτοβιομηχανία Τμήμα: Β’4 ομάδα β’ 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google