Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής-Επικοινωνιών στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία Μπολοτάκης Γιώργος Μαθηματικός, Επιμορφωτής Β’ Επιπέδου bolotakis@in.gr.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής-Επικοινωνιών στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία Μπολοτάκης Γιώργος Μαθηματικός, Επιμορφωτής Β’ Επιπέδου bolotakis@in.gr."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής-Επικοινωνιών στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία
Μπολοτάκης Γιώργος Μαθηματικός, Επιμορφωτής Β’ Επιπέδου ,

2 Η έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα των ρυθμών, αλλά και του στυλ μάθησης του κάθε μαθητή, είναι μία από τις πολλές αιτίες της σχολικής υστέρησης και αποτυχίας, η οποία συνήθως δεν χρεώνεται στο σχολείο, αλλά στους μαθητές, με τις γνωστές και ποικίλες ιδεολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις αυτής της υπόθεσης.

3 Γιατί χρήση Η/Υ στην διδακτική διαδικασία;
Η χρήση και επεξεργασία μιας μαθηματικής εφαρμο-γής στον Η/Υ προσφέρει δυνατότητες ’’άμεσης δυνα-μικής διαχείρισης’’ των μαθηματικών αντικειμένων που προσφέρουν τα λογισμικά των μαθηματικών, ώστε ο μαθητής να μπορεί να διατυπώσει και να επαληθεύσει εικασίες στηριγμένες σε θεωρητικά άπειρα εμπειρικά δεδομένα.

4 Νέες μέθοδοι διδασκαλίας – Νέοι ρόλοι
Με την χρήση του Η/Υ στην διδακτική διαδικασία: Η παραδοσιακή μετωπική – δασκαλοκεντρική διδασκαλία μετατρέπεται σε διερευνητική - ανακαλυπτική – μαθητοκεντρική διαδικασία. Ο μαθητής από παθητικός ακροατής – δέκτης γνώσεων γίνεται ενεργητικός ερευνητής – δομιστής γνώσεων O καθηγητής είναι πλέον ο καθοδηγητής – διευκολυντής της ερευνητικής πλέον μάθησης.

5 Η οργάνωση της τάξης Εφαρμόζονται νέες μέθοδοι οργάνωσης της τάξης όπως η ομαδοσυνεργατική τάξη, στην οποία οι μαθητές κάθονται ανά ομάδες μπροστά σε κάθε Η/Υ, ερευνούν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, ανταλλάσσουν απόψεις και δομώντας την γνώση τους, διατυπώνουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του φύλλου εργασίας, που τους έχει διανεμηθεί και τους καθοδηγεί στην πορεία εξέλιξης της μαθησιακής διαδικασίας.


Κατέβασμα ppt "Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής-Επικοινωνιών στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία Μπολοτάκης Γιώργος Μαθηματικός, Επιμορφωτής Β’ Επιπέδου bolotakis@in.gr."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google