Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Προφήτες: το στόμα του Θεού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Προφήτες: το στόμα του Θεού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Προφήτες: το στόμα του Θεού
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τμήμα Α’2 Μάθημα: Θρησκευτικά(Κος Καπετανάκης) Επιμέλεια Κατσουλάκου Στυλιανή Κουκουδάκης Νικόλας Κωνσταντινίδη Νίκη Μαλικούρτης Θοδωρής Μαργαρίτης Χρήστος Μπραϊμάκης Αχιλλέας Ομάδα: Οι Σωτήρες

2 Εργασία 8 σελ. 96 Οι προφήτες μεσολαβούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους και το Θεό. Προσπαθήστε να κάνετε ένα σχήμα που να παριστάνει το ρόλο τους αυτό.

3 Ο προφήτης ξεκινούσε την ομιλία του λέγοντας:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Οι προφήτες ήταν οι μεσίτες, οι διαμεσολαβητές μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων. Προφήτες Θεός Άνθρωποι Ο Θεός μεταφέρει στον προφήτη το θέλημά Του και ο προφήτης το αναγγέλει στους ανθρώπους. Ο προφήτης ξεκινούσε την ομιλία του λέγοντας: <<Λόγος του Κυρίου>> ή <<Τάδε λέγει Κύριος>>

4 Μερικοί προφήτες στην Παλαιά Διαθήκη
Πηγή:

5 Ο Δαβίδ Ο Δαβίδ ήταν Εβραίος και γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Ήταν ο 8ος γιος του Ιεσσαί από τη φυλή Ιούδα, γιου του Ωβήδ, γιου της Ρουθ και του Βοόζ. Ήταν ο μικρότερος από τα οκτώ παιδιά του Ιεσσαί, και περιγράφεται στη Βίβλο ότι ήταν μικρός στο ανάστημα και όμορφος στην εμφάνιση. Παντρεύτηκε κατά σειρά την κόρη του Σαούλ Μιχάλ, την Αχινοάμ την Ιεζραελίτισσα και την Αβιγαία την Καρμηλίτισσα, τη χήρα του Νάβαλ, ενώ αργότερα παντρεύτηκε τη χήρα του Ουρία Βηθ-σαβεέ (Βηρσαβεέ) με την οποία απέκτησε τον Σολομώντα.

6 Ο Προφήτης Ηλίας Ο Ηλίας ο Θεσβίτης (Προφήτης Ηλίας) ήταν ένας εξέχων Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎), το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά» ή «Ο Ιεχωβά Είναι Θεός». Αναφορές στον Ηλία περιέχονται και στο Κοράνιο.

7 Ο  Ησαΐας Ο Ησαΐας ήταν ένας από τους Μεγάλους Προφήτες, ο πρώτος που αναφέρεται στη σειρά, της Παλαιάς Διαθήκης, στον οποίο και αποδίδεται παραδοσιακά η συγγραφή του ομώνυμου βιβλίου της Αγία Γραφής. Ειδικότερα ο Ησαΐας χαρακτηρίζεται ο σημαντικότερος προφήτης τόσο από τους θεολόγους μελετητές, ακόμη και της Καινής Διαθήκης, όσο και από τους ιστορικούς ερευνητές επί της ζωής των Εβραίων της εποχής του.

8 Ο Μωυσής Ο Μωυσής, στα Εβρ. מֹשֶׁה‎ Μοσέ’, υπήρξε ηγέτης του έθνους Ισραήλ, μεσίτης της διαθήκης του Νόμου, προφήτης, κριτής, διοικητής, ιστορικός και συγγραφέας. Ο Μωυσής είναι μια ιδιαίτερα προεξέχουσα προσωπικότητα όσον αφορά τη Βιβλική αφήγηση, αλλά και, ευρύτερα, τα ιουδαϊκά, χριστιανικά και μουσουλμανικά συγγράμματα. Γεννήθηκε στις 7 Αδάρ του έτους 1393 π.Χ και απεβίωσε στις 7 Αδάρ του έτους 1273 π.Χ.

9 Εργασία 2, σελ. 97, Προσπαθώ να καταλάβω περισσότερο Αφού διαβάσετε την τελευταία παράγραφο του μαθήματος, συζητήστε με το διπλανό σας: α)Πώς αισθάνεται το Θεό ο προφήτης; β)Τι δείχνει αυτό; γ)Τι συναισθήματα σας εμπνέει;

10 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο προφήτης Ηλίας:
Εμπιστεύεται απόλυτα τον Θεό και αναπτύσσει άμεση και προσωπική σχέση μαζί του. Νιώθει πως ο Θεός τον προστατεύει σε ότι κι αν του συμβεί και έτσι αγωνίζεται σκληρά για να αποδείξει στους άλλους, ποιος είναι ο αληθινός Θεός. Έχει στενές σχέσεις με τον θεό και στρέφεται σε αυτόν για να του εκφράσει τα παράπονα του

11 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αυτό μας δείχνει:
Την πίστη και την εμπιστοσύνη που του είχε έτσι ώστε να μην φοβάται τίποτα και να συνεχίζει να μιλάει για τον Θεό. Παρόλο που τον καταδίωκαν αυτός προχωρούσε, με τη βοήθεια του Θεού. Κι όποτε υπήρχαν δυσκολίες ο Θεός του έδινε δύναμη και θάρρος.

12 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αυτά εμπνέουν: Πίστη προς τον Θεό Αγάπη Κατανόηση Καλοσύνη
Συμπόνια Αλληλεγγύη

13 ΤΕΛΟΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "Οι Προφήτες: το στόμα του Θεού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google