Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ) ΘΕΜΑ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ, ΚΕΙΜΕΝΟ 12, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΡΩ ΔΑΒΟΥ

2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΕΝΟΤΗΤΑ 12: Αγώνες για εγκατάσταση στη Γη της Επαγγελίας: η σχέση με το Θεό δοκιμάζεται ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 5/ ΣΕΛ. 71) Ποιος ήταν ο σοβαρότερος κίνδυνος που διέβλεπε ο Σαμουήλ στην επιθυμία των Ισραηλιτών να αποκτήσουν βασιλιά; Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί. 8/ ΣΕΛ. 72) Ποιον κίνδυνο θεωρούσε μεγαλύτερο για το λαό του ο Σαμουήλ και γιατί; 9/ ΣΕΛ. 72) Γιατί οι Ισραηλίτες ζητούσαν βασιλιά;

3 Ερωτηση 5/ σελιδα 71 Ο Σαμουήλ πίστευε πως ο Θεός ήταν το μοναδικό στήριγμα του Ισραήλ από την εποχή της Εξόδου και θεωρούσε την απαίτησή τους για να έχουν βασιλιά, ασέβεια προς τον Κύριο. Ακόμη, γνώριζε πως αν τον αρνιόντουσαν έστω και μία φορά για βασιλιά τους, τον περιφρονούσαν.

4 συνεχεια Έτσι, όταν θα άρχιζαν να παραπονιούνται στον Κύριο για τον βασιλιά που εκείνοι οι ίδιοι επέλεξαν να τους κυβερνάει, ξέροντας από την αρχή ποια θα ήταν τα δικαιώματά του, ο Θεός δεν θα ήταν εκεί για να τους απαντήσει και να τους σώσει από τα βάσανα, τον πόνο την απελπισία και τη δυστυχία τους.

5 Ερωτηση 8/ σελιδα 72 Ο Σαμουήλ θεωρούσε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον λαό του θα ήταν να τους εγκαταλείψει ο Κύριος σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Έτσι, όταν θα τον είχαν πραγματικά ανάγκη, εκείνος δεν θα τους βοηθούσε εξαιτίας της ασέβειας που θα είχαν δείξει προηγουμένως ζητώντας βασιλιά, ξέροντας όμως τι τους έμελλε να ζήσουν και ποια θα ήταν τα δικαιώματά του.

6 Ερωτηση 9/ σελιδα 72 Οι Ισραηλίτες ζούσαν ανάμεσα σε λαούς που είχαν βασιλείς και για πολλούς μάλιστα θεωρούνταν θεοί. Έτσι, ο λαός του Ισραήλ, καθώς ήταν οργανωμένος σε φυλές, κατ’ αρχάς δεν είχε βασιλιά και δυσκολεύονταν οι Ισραηλίτες π.χ. στο να παίρνουν γρήγορα στρατιωτικές αποφάσεις. Πίστευαν, λοιπόν, και επηρεασμένοι από τους γειτονικούς λαούς τους ότι με ένα βασιλιά θα ήταν ευκολότερο να νικήσουν τους εχθρούς και να ευημερήσουν.

7 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google