Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ 2. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ! ΘΕΜΑ 2 :: Νομικά Θέματα- Πνευματικά Θέματα, Εμπορικά Σήματα και Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας:   Το παρόν Πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ 2. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ! ΘΕΜΑ 2 :: Νομικά Θέματα- Πνευματικά Θέματα, Εμπορικά Σήματα και Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας:   Το παρόν Πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ 2. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ! ΘΕΜΑ 2 :: Νομικά Θέματα- Πνευματικά Θέματα, Εμπορικά Σήματα και Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας: Το παρόν Πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η παρούσα δημοσίευση αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την όποια χρήση των πληροφοριών που υπάρχουν μέσα στη δημοσίευση.

2 Νομικά Θέματα: Τι εννοούμε με τα Πνευματικά Δικαιώματα, Εμπορικά Σήματα και Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας;
Τα Πνευματικά Δικαιώματα χρησιμοποιούνται για την προστασία της Τέχνης, Συγγραφής και/ή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας της όποιας καλλιτεχνικής μορφής Για να κατοχυρώσετε τα Πνευματικά σας Δικαιώματα, πρέπει να είναι απτά και συγκεκριμένα Από την άλλη, τα Πνευματικά Δικαιώματα χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν τα Ονόματα σας, τα Σύμβολα ή τα Λογότυπα, και τα σλόγκαν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες Τα Εμπορικά Σήματα είναι πολύ σημαντικά για μια επιχείρηση καθώς δίνουν τη δυνατότητα στην επιχείρηση να είναι ξεχωριστή από άλλες εταιρίες στην ίδια την αγορά Ως ιδιοκτήτης μιας εταιρείας θα πρέπει να εγγράψετε νομικά το Εμπορικό Σήμα και αυτό θα πρέπει να ανανεώνεται στη βάση του που είναι εγγεγραμμένο Τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας προστατεύουν τις ανακαλύψεις και τους σχεδιασμούς σας Τυπικά υπάρχουν 2 τύποι Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, μια ανακάλυψη και ένας σχεδιασμός Περίπτωση Μελέτης

3 Εμπορικά Σήματα Το Εμπορικό Σήμα είναι ένα σήμα το οποίο είναι ικανό να ξεχωρίσει τα αγαθά ή τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης από αυτά άλλων εταιρειών Τα Εμπορικά Σήματα είναι πολύ σημαντικά για μια Εταιρεία για μια επιχείρηση επειδή δίνουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσει μια εταιρεία από μια άλλη στην ίδια αγορά Το Εμπορικό Σήμα πρέπει να είναι μοναδικό. Μπορεί να συμπεριλαμβάνει: Your trade mark must be unique. It can include: Λόγια Ήχοι Λογότυπα Χρώματα Συνδυασμός όλων των πιο πάνω ‘Ένας ιδιοκτήτης μιας εταιρείας πρέπει να εγγράψει νομικά το Εμπορικό Σήμα και αυτό πρέπει να ανανεώνεται βάσει που βρίσκεται η εταιρεία

4 Εμπορικά Σήματα - Συνέχεια
Το Εμπορικό Σήμα σας δεν μπορεί να: Είναι προσβλητικό, για παράδειγμα να περιέχει υβριστικές λέξεις ή πορνογραφικό υλικό Περιγράφει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες με τα οποία σχετίζεται, για παράδειγμα η λέξη ‘βαμβακερό’ δεν μπορεί να αποτελεί Εμπορικό Σήμα για μια εταιρεία που κατασκευάζει βαμβακερά υφάσματα Να είναι παραπλανητικό, για παράδειγμα η χρήση της λέξης ‘οργανικό’ για προϊόντα τα οποία δεν είναι οργανικά Να είναι τρισδιάστατο σχέδιο το οποίο να συσχετίζεται με το Εμπορικό Σήμα, για παράδειγμα η χρήση του σχήματος του αυγού για την εμπορία αυγών Να είναι πολύ κοινό και όχι διακριτικό, για παράδειγμα μια απλή δήλωση ‘είμαστεοι ηγέτες’ Να είναι πολύ όμοιο με κρατικά σύμβολα όπως π.χ. σημαίες ή σφραγίδες, βασισμένες στις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Περιουσίας Περίπτωση Μελέτης

5 Πνευματική Ιδιοκτησία
Η Πνευματική Ιδιοκτησία προστατεύει τη δουλειά σας και αποτρέπει άλλους από το να την χρησιμοποιούν χωρίς την έγκριση σας Λαμβάνετε άμεσα προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας – Δεν πρέπει να αιτηθείτε ή να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο Λαμβάνετε άμεσα προστασία για τη Πνευματική Ιδιοκτησία όταν δημιουργήσετε: original literary, dramatic, musical and artistic work, including illustration and photography Πρωτότυπη μη γραμμική γραπτή εργασία, όπως το λογισμικό, το περιεχόμενο του διαδικτύου και οι βάσεις δεδομένων Ήχο και μουσικές ηχογραφήσεις Ταινίες και τηλεοπτικές ηχογραφήσεις Εκπομπές the layout of published editions of written, dramatic and musical worksΤη διάταξη των δημοσιευμένων εκδόσεων γραπτών, δραματικών και μουσικών έργων Μπορείτε να επισημάνετε την εργασία σας με το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων (©), το όνομά σας και το έτος δημιουργίας. Είτε σημειώνετε την εργασία είτε όχι, δεν επηρεάζει το επίπεδο προστασίας που έχετε.

6 Πνευματική Ιδιοκτησία - Συνέχεια
Όταν η Πνευματική σας Ιδιοκτησία λήξει, ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να αντιγράψει την εργασία σας Το μήκος της Πνευματικής Ιδιοκτησίας εξαρτάται από τον τύπο της εργασίας Τύπος Εργασίας Πόσο συνήθως διαρκεί η Πνευματική Ιδιοκτησία Γραπτή, Δραματική, Μουσική και Καλλιτεχνική εργασία 70 χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα Ήχος και Μουσική ηχογράφηση 70 χρόνια μετά τη πρώτη δημοσίευση Ταινίες 70 χρόνια μετά το θάνατο του Σκηνοθέτης, συγγραφέας και συνθέτη του σεναρίου Εκπομπές 50 χρόνια από τη πρώτη εκπομπή Διάταξη δημοσιευμένων εκδόσεων γραπτών, δραματικών ή μουσικών έργων 25 χρόνια από τη πρώτη δημοσίευση Περίπτωση Μελέτης!!!

7 Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για να προστατέψετε την εφεύρεσή σας. Σας δίνει το δικαίωμα να προβείτε σε νομικές ενέργειες εναντίον καθενός που το κάνει, χρησιμοποιεί, πωλάει ή εισάγει χωρίς την άδειά σας. Για να σας χορηγηθεί Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, η εφεύρεσή σας πρέπει να είναι όλα τα ακόλουθα: κάτι που μπορεί να γίνει ή να χρησιμοποιηθεί ως κάτι το νέο Εφεύρεση - όχι απλά μια απλή τροποποίηση σε κάτι που υπάρχει ήδη Τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας είναι ακριβά και δύσκολα να αποκτηθούν. Για περισσότερες πληροφορίες για το αν θα χρειαστείτε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας παρακαλώ πηγαίνετε στο


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ 2. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ! ΘΕΜΑ 2 :: Νομικά Θέματα- Πνευματικά Θέματα, Εμπορικά Σήματα και Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας:   Το παρόν Πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google