Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σερφάροντας σοφά Πρόγραμμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο Τάξη Α’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σερφάροντας σοφά Πρόγραμμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο Τάξη Α’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σερφάροντας σοφά Πρόγραμμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο Τάξη Α’
Εκπαιδευτικός : Σιαμέτη Κωνσταντίνα Δ.Σ. Διακοπτού ALLPPT.com _ Free PowerPoint Templates, Diagrams and Charts

2 Δραστηριότητα 1η Ομαδική συζήτηση – αφόρμηση
Στην πρώτη αυτή φάση της διδασκαλίας, ξεκινήσαμε μια ομαδική συζήτηση για τον ορισμό του διαδικτύου και πώς το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι μαθητές με σκοπό να τους προϊδεάσουμε για το περιεχόμενο του project . Η εισαγωγή αυτή δε θα ήταν απαραίτητη σε μεγαλύτερες τάξεις όμως εδώ κρίθηκε αναγκαίο. Γνωρίζετε τη λέξη διαδίκτυο ή internet; Ποιος το χρησιμοποιεί και γιατί; Είναι εργαλείο ή είναι μόνο ένα παιχνίδι;

3 Δραστηριότητα 2η Με οδηγό μας το παραμύθι
Ασχοληθήκαμε με το βιβλίο «Η φάρμα του Διαδικτύου» των Β. Σαμαρά και Γ. Κορμά βοηθώντας έτσι τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο και επισημαίνοντας τον ενεργό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ενήλικες (γονείς, παππούδες κ.ά.) στις δραστηριότητες των παιδιών στο Διαδίκτυο.

4 Δραστηριότητα 2η Μέσα από τις ιστορίες τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με θέματα όπως η αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων, οι συναντήσεις με αγνώστους, η δημοσίευση και η παραποίηση φωτογραφίας. Το συμπέρασμά μας; Αντιμετωπίζουμε τους αγνώστους στο Διαδίκτυο όπως και στον φυσικό κόσμο.

5 Δραστηριότητα 3η Ηλεκτρονικά παιχνίδια: το αγαπημένο μας
Καθώς η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου κόσμου, τα παιδιά εξοικειώνονται με αυτή από μικρή ηλικία και συνηθίζουν να «κολλάνε» με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, παραμελώντας άλλες καθημερινές τους δραστηριότητες. Δε θέλει άλλωστε και πολύ για να εθιστεί κανείς, μικρός ή μεγάλος (απόσπασμα από τον οδηγό για γονείς του βιβλίου). Διαβάσαμε το βιβλίο «Με μόνο φίλο τον υπολογιστή» της Τζένιφερ Μουρ Μαλινός για να ξεχωρίσουμε τη χρήση της τεχνολογίας από την κατάχρηση αλλά και να σκεφτούμε τον χρόνο ενασχόλησης με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

6 Δραστηριότητα 3η Ηλεκτρονικά παιχνίδια: το αγαπημένο μας
Χαρακτηριστικό παράδειγμα και τροφή για σκέψη αποτελεί μια εικόνα της ιστορίας όπου παρουσιάζεται ο ήρωας του βιβλίου, ο Τάσος ο οποίος εξακολουθεί να παίζει ύστερα από πολλά χρόνια χάνοντας έτσι ότι είχε αξία για εκείνον (φίλοι, οικογένεια, δάσκαλοι).

7 Δραστηριότητα 4η Video – διαφημιστικά σποτ
«Μη χορεύεις με τον λύκο» με θέμα τη δημοσίευση φωτογραφιών «Μυστικός φίλος» με θέμα τις διαδικτυακές φιλίες Από την ιστοσελίδα sheeplive.gr

8 Δραστηριότητα 5η Το βαρόμετρο των συναισθημάτων
Οι μαθητές καλούνται να τοποθετήσουν τις εκτυπωμένες κάρτες στο βαρόμετρο των συναισθημάτων. Μια ευκαιρία να μιλήσουμε για όσα μας ενοχλούν ή μας πληγώνουν. Το παιχνίδι μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα saferinternet.org

9 Δραστηριότητα 6η Διαγωνισμός ζωγραφιάς
Κάθε μαθητής φιλοτέχνησε ένα έργο ζωγραφίζοντας με θέμα κάτι που μπορεί να κάνει στο διαδίκτυο μαζί με την οικογένειά του. Φωτογραφίες των έργων στάλθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τον αντίστοιχο τίτλο.

10 Επίλογος Ένας κανόνας λίγο διαφορετικός…
Ο Serge Tisseron, γάλλος ψυχαναλυτής-ψυχίατρος, το 2008 ανέπτυξε τον κανόνα « », που σημαίνει: όχι τηλεόραση πριν από τα τρία χρόνια, όχι παιχνίδια σε κονσόλα πριν από τα έξι, όχι internet πριν από τα εννέα χρόνια, και καθόλου κοινωνικά μέσα πριν από τα 12. Ευχαριστώ για την προσοχή σας!

11 Σερφάροντας σοφά Πρόγραμμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο Τάξη Α’
Εκπαιδευτικός : Σιαμέτη Κωνσταντίνα Δ.Σ. Διακοπτού ALLPPT.com _ Free PowerPoint Templates, Diagrams and Charts


Κατέβασμα ppt "Σερφάροντας σοφά Πρόγραμμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο Τάξη Α’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google