Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχέσεις Υπευθύνων Δημοσίων Σχέσεων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχέσεις Υπευθύνων Δημοσίων Σχέσεων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχέσεις Υπευθύνων Δημοσίων Σχέσεων
με τα ΜΜΕ

2 Σχέση Υ/ΔΣ & Δημοσιογράφου
Στηρίζεται στην αμοιβαία εξάρτηση και στην ποσότητα της επικοινωνίας μεταξύ τους. Η συμμετοχή των υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων στη συνολική κάλυψη επιχειρησιακών και κοινωνικών ειδήσεων υπερβαίνει το 50%. Ο σκοπός των δημοσιογράφων συμπίπτει με το τον σκοπό του επαγγελματία των δημοσίων σχέσεων.Αυτή η κοινότητα στόχων αποτελεί τη βάση ενός συνεταιριστικού συστήματος για τη διάχυση των πληροφοριών.

3 2 είδη δημοσιότητας Αυθόρμητη: ένα σημαντικό ατύχημα,έκρηξη, πυρκαγιά ή οποιοδήποτε απρογραμμάτιστο γεγονός δημιουργεί την αυθόρμητη δημοσιότητα. Προγραμματισμένη: αποτελεί το αποτέλεσμα συνειδητής προσπάθειας για να αποσπαστεί το ενδιαφέρον σε ένα θέμα, γεγονός ή οργανισμό.

4 Δελτίο Τύπου Αποτελεί την πιο απλή και την πιο οικονομική μέθοδο επικοινωνίας με τα ΜΜΕ. Έχει διαφορετικές μορφές ανάλογα με το κοινό και το μέσο στο οποίο απευθύνεται. Ωστόσο υπάρχει μια συγκεκριμένη δομή την οποία ακολουθούν τα περισσότερα δελτία τύπου.

5 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΔΣ

6 Κείμενο δελτίου τύπου Δομή ανεστραμμένης πυραμίδας Σαφήνεια Ακρίβεια
Συντομία Διασταύρωση πληροφοριών Αλήθεια

7 Συνέντευξη τύπου Είναι μια οργανωμένη ευκαιρία για να διαδοθούν την ίδια χρονική στιγμή ειδήσεις προς όλα τα ΜΜΕ.Θα πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις και όταν απαιτείται η κατανόηση πολύπλοκων ή αμφιλεγόμενων θεμάτων.

8 Για μια επιτυχημένη συνέντευξη τύπου
Προγραμματίστε το γεγονός προσεκτικά Προετοιμάστε τα διευθυντικά στελέχη και τα λοιπά εμπλεκόμενα στελέχη για τη συνέντευξη. Κρατήστε την συνέντευξη τύπου ζωηρή και ενδιαφέρουσα. Διατηρήστε το φιλικό κλίμα και τον επαγγελματισμό σας ακόμη και όταν η συνέντευξη έχει βγει εκτός ελέγχου.

9 Από την πλευρά του συνεντευξιαζόμενου
Μην έρχεστε σε αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους. Ξεκινήστε με τις ειδήσεις και μετά δώστε τις λεπτομέρειες. Μην ξεχάσετε να δώσετε αμέσως τις συμπληρωματικές πληροφορίες που τυχόν υποσχεθήκατε. Πλησιάστε το ζήτημα από τη σκοπιά του ενδιαφέροντος του κοινού και όχι από την σκοπιά του οργανισμού. Απαντήστε στις ευθείες ερωτήσεις με ευθύ τρόπο.Μη λέτε ψέματα .


Κατέβασμα ppt "Σχέσεις Υπευθύνων Δημοσίων Σχέσεων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google