Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εξάσκηση στην αποδεικτική ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ «Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς μπορούν να αντιδράσουν οι τηλεθεατές;»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εξάσκηση στην αποδεικτική ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ «Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς μπορούν να αντιδράσουν οι τηλεθεατές;»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εξάσκηση στην αποδεικτική ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ «Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς μπορούν να αντιδράσουν οι τηλεθεατές;»

2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 Οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ … έχουν εφεύρει ποικίλους τρόπους για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ … έχουν εφεύρει ποικίλους τρόπους για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ένας από αυτούς είναι η προβολή ενός συγεκριμένου τρόπου ζωής και σκέψης, καθώς και η προβολή στερεοτύπων και προκαταλήψεων. Ένας από αυτούς είναι η προβολή ενός συγεκριμένου τρόπου ζωής και σκέψης, καθώς και η προβολή στερεοτύπων και προκαταλήψεων. Αυτά, σε συνδυασμό με την τάση του ανθρώπου για μίμηση και ταύτιση με τα πρότυπα, οδηγούν στη μαζοποίηση. Αυτά, σε συνδυασμό με την τάση του ανθρώπου για μίμηση και ταύτιση με τα πρότυπα, οδηγούν στη μαζοποίηση. Όλοι, δηλαδή, καταλήγουν να σκέφτονται και να δρουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο που έχει προβληθεί από τα ΜΜΕ. Όλοι, δηλαδή, καταλήγουν να σκέφτονται και να δρουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο που έχει προβληθεί από τα ΜΜΕ.

3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούν και τη γνωστή πλέον συνταγή φόβου κι ελπίδας. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούν και τη γνωστή πλέον συνταγή φόβου κι ελπίδας. Προσπαθούν, δηλαδή, κυρίως μέσω των δελτίων ειδήσεων να προκαλέσουν φόβο στο τηλεοπτικό κοινό για πολλά θέματα, όπως το περιβάλλον, η υγεία και η ασφάλεια. Προσπαθούν, δηλαδή, κυρίως μέσω των δελτίων ειδήσεων να προκαλέσουν φόβο στο τηλεοπτικό κοινό για πολλά θέματα, όπως το περιβάλλον, η υγεία και η ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να τρομοκρατήσουν τους θεατές έτσι ώστε, όταν στο τέλος τους παρουσιάσουν μία λύση για την επίλυση των προβλημάτων, αυτοί να είναι ευάλωτοι και φοβισμένοι, ώστε να τη δεχτούν ανεπιφύλακτα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να τρομοκρατήσουν τους θεατές έτσι ώστε, όταν στο τέλος τους παρουσιάσουν μία λύση για την επίλυση των προβλημάτων, αυτοί να είναι ευάλωτοι και φοβισμένοι, ώστε να τη δεχτούν ανεπιφύλακτα.

4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 Τέλος, η παραπληροφόρηση θεωρείται ένας από τους κυριότερους τρόπους χειραγώγησης του τηλεοπτικού κοινού. Τέλος, η παραπληροφόρηση θεωρείται ένας από τους κυριότερους τρόπους χειραγώγησης του τηλεοπτικού κοινού. Αυτό συμβαίνει, διότι, μέσω της συνειδητής διαστρέβλωσης ή απόκρυψης των γεγονότων από τους δημοσιογράφους, το κοινό αποπροσανατολίζεται και γίνεται υποχείριο των οικονομικά ή πολιτικά ισχυρών που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Αυτό συμβαίνει, διότι, μέσω της συνειδητής διαστρέβλωσης ή απόκρυψης των γεγονότων από τους δημοσιογράφους, το κοινό αποπροσανατολίζεται και γίνεται υποχείριο των οικονομικά ή πολιτικά ισχυρών που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.*


Κατέβασμα ppt "Εξάσκηση στην αποδεικτική ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ «Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς μπορούν να αντιδράσουν οι τηλεθεατές;»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google