Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδικασία έγκρισης δαπανών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδικασία έγκρισης δαπανών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδικασία έγκρισης δαπανών
ΚΗΜΔΗΣ Διαδικασία έγκρισης δαπανών

2 Διαδικασία 1. Αίτημα έγκρισης δαπάνης από τον/την Ε.Υ. του έργου
1. Αίτημα έγκρισης δαπάνης από τον/την Ε.Υ. του έργου 2. Έγκριση αιτήματος από τη γραμματεία του ΕΛ ή την ΕΕ 3. Εκτέλεση αιτήματος 4.Τιμολόγηση

3 Κατηγορίες Δαπανών 1. Δαπάνη ύψους <= 2.500€ για προμήθεια ομοειδών με προϋπολογισμό <= 5869€ Ο/Η ΕΥ καταθέτει στη γραμματεία ηλεκτρονικά αίτηση δαπάνης. Το αίτημα υλοποιείται μετά την έγκριση της γραμματείας.(Τα βήματα της διαδικασίας περιγράφονται στις παρακάτω ενότητες) 2. Δαπάνη ύψους > 2.500€ για προμήθεια ομοειδών με προϋπολογισμό <= 5869€ Πρέπει να συναφθεί σύμβαση με τον προμηθευτή. Ο/Η Ε.Υ. καταθέτει στη γραμματεία εντύπως αίτημα σύναψης σύμβασης. Το αίτημα υλοποιείται μετά την έγκριση της Επιτροπής Ερευνών. 3: Δαπάνη για προμήθεια ομοειδών με προϋπολογισμό > 5869€ Ανεξαρτήτως του ύψους της δαπάνης πρέπει να ακολουθηθεί διαγωνιστική διαδικασία. Ο/Η Ε.Υ. καταθέτει στη γραμματεία αίτηση για διεξαγωγή διαγωνισμού (έντυπο17α). Το αίτημα υλοποιείται μετά την έγκριση της Επιτροπής Ερευνών. Σημειώσεις: Όλα τα παραπάνω ποσά αφορούν καθαρές αξίες δηλ. δεν συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ. Τα έντυπα για τις περιπτώσεις 2 και 3 μπορείτε να τα αναζητήσετε στο site του ΕΛ στη διεύθυνση , στο πεδίο «Προμήθειες».

4 1.Δαπάνη ύψους <= 2.500€ για προμήθεια ομοειδών με προϋπολογισμό <= 5869€ Ο/η Ε.Υ. καταθέτει το αίτημα έγκρισης της δαπάνης ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης Έργων του Ειδικού Λογαριασμού:

5 Βήμα 1ο:Αφού συνδεθείτε, πηγαίνετε στη σελίδα «Αιτήσεις δαπανών»

6 Βήμα 2ο:Πατάτε Νέα αίτηση και παρουσιάζεται η παρακάτω φόρμα όπου στο 1ο πλαίσιο «Βασικά στοιχεία» συμπληρώνετε τα πεδία αιτών, έργο και αιτιολογία με αναφορά στην υποκατηγορία ομοειδών (π.χ. ανταλλακτικά επιστημονικών οργάνων ή τροφή πειραματόζωων κ.λ.π.)

7 Βήμα 3ο:Στο 2ο πλαίσιο «Λεπτομέρειες» πατάτε το πεδίο «Προσθήκη Γραμμής». Επιλέγοντας την κατηγορία δαπάνης, εμφανίζεται αυτόματα το υπόλοιπο της κατηγορίας. Συμπληρώνετε το ποσό της δαπάνης που θέλετε να πραγματοποιήσετε καθώς και μια σύντομη αιτιολογία.

8 Το αίτημά ελέγχεται από τη γραμματεία της Επιτροπής
Το αίτημά ελέγχεται από τη γραμματεία της Επιτροπής. Θα πρέπει να συνδέεστε στην εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχετε αν το αίτημα σας έγινε δεκτό. Βήμα 4Ο : Σε αυτή την περίπτωση προχωράτε με την παραγγελία και όταν ολοκληρωθεί προσκομίζετε στη γραμματεία το τιμολόγιο με το έντυπο 9 όπου θα αναγράφετε πάνω το σχετικό αριθμό της δέσμευσης.


Κατέβασμα ppt "Διαδικασία έγκρισης δαπανών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google