Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Κατά την διδασκαλία μπορούμε να επιλέξουμε από μια ποικιλία μέσων εκείνα, που θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τα προσδοκώμενα αποτελέσματά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Κατά την διδασκαλία μπορούμε να επιλέξουμε από μια ποικιλία μέσων εκείνα, που θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τα προσδοκώμενα αποτελέσματά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Κατά την διδασκαλία μπορούμε να επιλέξουμε από μια ποικιλία μέσων εκείνα, που θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τα προσδοκώμενα αποτελέσματά μας. Τέτοια μέσα, κατά περίσταση, μπορεί να είναι:

2 EΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ έντυπο υλικό (βιβλία, σημειώσεις, οδηγίες, τεστ, βιβλιογραφίες, χάρτες, φωτογραφίες, εφημερίδες, περιοδικά, γραπτό υλικό που έχουν ανταλλάξει οι φοιτητές με τον ΚΣ κ.λπ.) κασέτες βίντεο και ήχου, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικά προγράμματα, διαδίκτυο, ΡΡΤ κ.λπ. τηλεφωνικές συζητήσεις, βιντεοδιάσκεψη κ.λπ. ανθρώπινη αλληλεπίδραση (ομάδες εργασίας φοιτητών, εργαστήρια) κ.λπ.

3 EΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Η επιλογή του όποιου μέσου, εποπτικού και μη, μπορεί να προσδιοριστεί, αν αναλογιστεί ο καθηγητής-σύμβουλος τα ακόλουθα ερωτήματα: Τελικά, ποιο μέσο ταιριάζει καλύτερα με τους στόχους που θέλω να καλύψω μαζί με τους φοιτητές μου; Ποιο είναι περισσότερο συμβατό με το δικό μου παιδαγωγικό παράδειγμα;

4 ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Μήπως κάποιος από τους μαθησιακούς μου στόχους υποδεικνύει και ένα συγκεκριμένο μέσο; Ποιο μέσο θα είναι διαθέσιμο στους μαθητές και συγχρόνως άνετο γι' αυτούς να το χρησιμοποιήσουν, με βάση τις υπάρχουσες δεξιότητές τους; Το εκπαιδευτικό ίδρυμα με ωθεί στη χρήση συγκεκριμένων μέσων;

5 ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Με ποια μέσα εγώ νιώθω περισσότερο άνετα;
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα με ωθεί στη χρήση συγκεκριμένων μέσων; Με ποια μέσα εγώ νιώθω περισσότερο άνετα

6 ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Κάποιες φορές, το πιο δυναμικό, συναρπαστικό και υπερσύγχρονο μέσο, ενδεχομένως να μην αποτελεί απαραίτητα και το πιο κατάλληλο για τον συγκεκριμένο σκοπό, για τους συγκεκριμένους μαθητές και για τη δεδομένη κατάσταση.

7 Jonassen (1985) πρότεινε ακόμη ότι είναι πιθανό να εισάγουμε δημιουργικές εποικοδομητικές στρατηγικές μέσα σε διδακτικά – εποπτικά υλικά, ώστε η προηγούμενη εμπειρία των εκπαιδευόμενων και οι δεξιότητές τους να μπορούν να ενεργοποιηθούν για τη δόμηση των προσωπικών τους αναπαραστάσεων, στοιχείο που μας συνδέει άμεσα με τη θεωρία των διαφοροποιημένων μαθησιακών στυλ. 


Κατέβασμα ppt "ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Κατά την διδασκαλία μπορούμε να επιλέξουμε από μια ποικιλία μέσων εκείνα, που θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τα προσδοκώμενα αποτελέσματά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google