Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing HEIKO STEFFENS ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ TECHNICAL UNI ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (1995) Μάθημα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing HEIKO STEFFENS ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ TECHNICAL UNI ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (1995) Μάθημα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing HEIKO STEFFENS ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ TECHNICAL UNI ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (1995) Μάθημα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Καθηγήτρια: κα Καλούρη Ο. Ανδρώνης Χριστόφορος Β’ Εξάμηνο ΠΕΣΥΠ

2 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Επαγγελματικός προσανατολισμός Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία είναι η συνειδητοποίηση και αποδοχή της σημαντικότητας της εργασίας και των επαγγελμάτων. Οι προβληματισμοί του Heiko βασίζονται πάνω σε πιλοτική μελέτη από την οποία ελπίζει να διαφωτιστεί σχετικά με το ερώτημα εάν οι μαθητές της ηλικιακής ομάδας των 15 έως 17 ετών βρίσκονται στη γενική τους στάση περισσότερο επηρεασμένοι από τη σπουδαιότητα της εργασίας και των επαγγελμάτων ή από αυτό του καταναλωτισμού και τις τάσεις της αγοράς .

3 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Τα αποτελέσματα της ερευνητικής του μελέτης συνδιαμορφώνονται εκπληκτικά με τους βασικούς στόχους του επαγγελματικού προσανατολισμού. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές έχουν εσωτερικεύσει το γενικό μήνυμα του επαγγελματικού προσανατολισμού .

4 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Α) Ο επαγγελματικός προσανατολισμός και ο καταναλωτικός προσανατολισμός αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικά συστήματα αξίας και αντικατοπτρίζουν επίσης μια διαφορετική πρακτική εμπειρία των νέων κατά την επαφή τους με τον οικονομικό κόσμο της αγοράς αγαθών (βασισμένης στην εμπειρία) και της αγοράς εργασίας (από την άποψη της Εικονικής μάλλον εμπειρίας του μαθητή).

5 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Β) Κάποιοι ερευνητές στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού έχουν αποδεχθεί την υπόθεση ότι η παραδοσιακή και ελαφρώς άκαμπτη αντίληψη της σταδιοδρομίας και επαγγέλματος εμπλέκεται σε μια διαδικασία διάβρωσης και απαξίωσης του όρου . Αντίθετα, προτιμούν τον όρο "συνδυασμός ικανοτήτων" ως πιο ρεαλιστικό και ενημερωμένο με τη σύγχρονη οικονομία από το " profession or vocation ".

6 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Ο συνδυασμός ικανοτήτων περιλαμβάνει ένα ετερογενές σύνολο ικανοτήτων απασχόλησης που αποκτώνται σε ένα πλήθος τυπικών και ανεπίσημων εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, που είναι από σχολεία, πανεπιστήμια , Κολέγια , Σεμινάρια δια βίου μάθησης και ακόμη και ατομικές δραστηριότητες. Ο συνδυασμός δεξιοτήτων αναμένεται να είναι πιο ευέλικτος, πιο προσαρμόσιμος και ευκολότερος στην προσαρμογή στις αλλαγές.

7 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Ως εκ τούτου, ένας από τους κύριους στόχους του επαγγελματικού προσανατολισμού πρέπει να επιτρέπει στους φοιτητές να είναι υπεύθυνοι για τον εντοπισμό των ικανοτήτων τους την απόκτηση δεξιοτήτων και την αξιολόγηση αυτών. Αναφερόμενος στους "νέους κανόνες", οι οποίοι έχουν είδη περιγράφει, η έννοια του μακροπρόθεσμου σχεδίου σταδιοδρομίας (ανάλογο ενός συστήματος σιδηροδρόμου) θα πρέπει να αντικατασταθεί από την έννοια του "Job-Surfing". Όταν όλα επιπλέουν και περιστρέφονται, έχει περισσότερο νόημα και σαφήνεια ο όρος «Surfing» σερφάρω.

8 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας θα μπορεί να προχωρήσει ακόμη και κάτω από δυσμενείς ανέμους προς την σωστή κατεύθυνση στον εντοπισμό του επαγγελματικού προσανατολισμού . .

9 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Όσο πιο επαγγελματίες είμαστε σύμφωνα με τον Heiko στον εντοπισμό και αναζήτηση του επαγγελματικού προσανατολισμού , τόσο μικρότερο είναι θα είναι ο χρόνος εντοπισμού του . Η πλοήγηση σ 'αυτή την έννοια περιγράφει μια νέα μορφή αυτονομίας των νέων.

10 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing
Ευχαριστώ


Κατέβασμα ppt "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ- Job-Surfing HEIKO STEFFENS ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ TECHNICAL UNI ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (1995) Μάθημα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google