Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020
ΜΕΤΡΟ Μεταποίηση Εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν του Παραρτήματος Ι (γεωργικό προϊόν) Μέτρο Μεταποίηση Εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι (μη γεωργικό προϊόν) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ: -ΟΙΝΟ -ΞΥΔΙ -ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ – Μονάδες παραγωγής αποσταγμάτων από οπωροκηπευτικά ή αμπελοοϊνική προέλευση (Αγρότης Επιχειρηματίας – Μεταποίηση –Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία τροφίμων του Μέτρου 123Α) (- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ )

2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΈΤΡΟΥ 123Α ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

3 ΜΕΤΡΟ Μεταποίηση Εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν του Παραρτήματος Ι (γεωργικό προϊόν) Μέτρο Μεταποίηση Εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι (μη γεωργικό προϊόν)

4 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 4.2.1 ΚΑΙ 4.2.2
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ Β2Β ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Εισηγητής: Δρ. Μαρίνος Τζαβάρας Γεωπόνος Γεωργο-οικονομολόγος MSc

5 Υπομέτρο 4.2.1 – Τελικό προϊόν εντός παραρτήματος:
Δικαιούχοι: Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανάλογα με τον τομέα. Προϋπολογισμός αιτήσεων ενίσχυσης: Από € μέχρι €

6 Τομείς Ενίσχυσης: Κρέας (συμπεριλαμβάνεται και το κρέας πουλερικών - κουνελιών). Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί με ή χωρίς μετεγκατάσταση, σφαγείων, τυποποιητηρίων κρέατος και μονάδων διαχείρισης ζωϊκών υποπροϊόντων. Γάλα. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί με ή χωρίς μετεγκατάσταση τυροκομείων, μονάδων επεξεργασίας γάλακτος, μονάδων παραγωγής γιαούρτης και λοιπών ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος καθώς και μονάδων αξιοποίησης παραπροϊόντων (τυρόγαλα). Αυγά. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων τυποποίησης και συσκευασίας αυγών, καθώς και μονάδων επεξεργασίας αυγών για παραγωγή νέων προϊόντων με βάση τα αυγά. Διάφορα Ζώα – Μέλι. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας μελιού καθώς και μονάδων παραγωγής σακχαρωδών προϊόντων με βάση το μέλι. Οπωροκηπευτικά: Ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, επεκτάσεις μονάδων συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης οπωροκηπευτικών, καθώς και μονάδων μεταποίησης φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβάνεται η αποξήρανση φρούτων και η μεταποίηση ξηρών καρπών).

7 Διάφορα Ζώα – Σηροτροφία- Άλλα Είδη
Διάφορα Ζώα – Σηροτροφία- Άλλα Είδη. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων αναπήνισης κουκουλιών και μονάδων μεταποίησης σαλιγκαριών. Δημητριακά. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί οριζόντιων και κάθετων αποθηκευτικών χώρων, μονάδων ξηραντηρίων δημητριακών, μονάδων αποφλοίωσης, επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού καθώς και εκσυγχρονισμοί μονάδων επεξεργασίας δημητριακών και παραγωγής αλεύρων - σιμιγδαλιών. Ελαιούχα προϊόντα. Ελαιόλαδο. α) εκσυγχρονισμοί με ή χωρίς μετεγκατάσταση καθώς και συγχωνεύσεις ελαιοτριβείων. β) ιδρύσεις -εκσυγχρονισμοί με ή χωρίς μετεγκατάσταση τυποποιητηρίων – συσκευαστηρίων ελαιολάδου, Άλλα Έλαια. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί με ή χωρίς μετεγκατάσταση, σπορελαιουργείων

8 Οίνος: Ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, μετεγκαταταστάσεις και συγχωνεύσεις οινοποιείων.
Ξύδι: Ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδων για την παραγωγή ξυδιού από οίνο, ξυδιού από φρούτα και ξυδιού από άλλες γεωργικές πρώτες ύλες.

9 Άνθη: Ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδων μεταποίησης δρεπτών ανθέων και γλαστρικών, καθώς και ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων εμπορίας (ανθαγορές – κέντρα διανομής). Ζωοτροφές: Ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, συγχωνεύσεις, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων παραγωγής τυποποιημένων μιγμάτων ζωοτροφών, παραγωγής ζωοτροφών για οικιακά και γουνοφόρα ζώα. Σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό: Ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, συγχωνεύσεις, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά: Ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, συγχωνεύσεις, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Βαμβάκι και λοιπές κλωστικές ίνες: Εκσυγχρονισμοί εκκοκκιστηρίων βάμβακος καθώς και ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, συγχωνεύσεις, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας κλωστικής κάνναβης και λιναριού.

10 Οι περιορισμοί που θα ισχύσουν ανά δράση (π. χ
Οι περιορισμοί που θα ισχύσουν ανά δράση (π.χ. ίδρυση μόνο σε ορεινές – νησιωτικές περιοχές, επεξεργασία μόνο βιολογικής πρώτης ύλης κ.λ.π.), θα προσδιοριστούν στη σχετική ΥΑ λεπτομερειών εφαρμογής.

11 Υπομέτρο Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι (μη γεωργικό προϊόν)– Τελικό προϊόν εκτός παραρτήματος:

12 Προϋπολογισμός αιτήσεων ενίσχυσης: Από 100.000 € μέχρι 10.000.000€
Δικαιούχοι: Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανάλογα με τον τομέα. Ειδικότερα στον τομέα του καπνού θα ενισχύονται μόνο οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προϋπολογισμός αιτήσεων ενίσχυσης: Από € μέχρι €

13 «Τομείς ενίσχυσης: Ζυθοποιία
Επεξεργασία καπνού για παραγωγή πούρων ή σιγαρίλος Επεξεργασία προϊόντων κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός) Μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων Μονάδες πυρηνελαιουργείων Μονάδες παραγωγής αποσταγμάτων από οπωροκηπευτικά ή αμπελοοϊνικής προέλευσης Μονάδες παραγωγής γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή προϊόντων κοσμετολογίας και διατροφής Μονάδες παραγωγής εμπορίας και συσκευασίας προϊόντων θρέψης φυτών Μονάδες παραγωγής πυτιάς και συμπυκνωμάτων αυτής.

14 Στους παραπάνω τομείς ενισχύονται ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί, επεκτάσεις με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων μεταποίησης των ανωτέρω προϊόντων. Οι περιορισμοί που θα ισχύσουν ανά δράση (π.χ. ίδρυση μόνο σε ορεινές – νησιωτικές περιοχές, επεξεργασία μόνο βιολογικής πρώτης ύλης κ.λ.π.), θα προσδιοριστούν στη σχετική ΥΑ λεπτομερειών εφαρμογής.

15 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (ΜΕΤΡΑ 4.2.1 & 4.2.2)
Οι επιλέξιμες δαπάνες για τις οποίες δύναται να παρέχεται ενίσχυση αφορούν: α) την κατασκευή, την απόκτηση ή τη βελτίωση της ακίνητης περιουσίας, όπου οι εκτάσεις γης είναι επιλέξιμες μόνο όταν δεν υπερβαίνουν το 10% των συνολικών επιλέξιμων δαπανών. Για εγκαταλελειμμένες και πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν κτήρια, το όριο αυτό αυξάνεται στο 15 %. β) τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της μονάδας καθώς και έργα οδοποιίας εκτός των ορίων του οικοπέδου εγκατάστασης που είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση της μονάδας, σε ποσοστό που θα καθορίζεται στην ΥΑ λεπτομερειών εφαρμογής. γ) την αγορά και την εγκατάσταση εξοπλισμού. Στις δαπάνες αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο εξοπλισμός εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί την λειτουργία της μονάδας.

16 δ) τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως τμήμα της συνολικής παραγωγικής επένδυσης. ε) την αγορά καινούργιων οχημάτων – ισοθερμικών βυτίων, αναγκαίων για τη μεταφορά του γάλακτος προς τον χώρο τυποποίησης – μεταποίησης. στ) την αγορά καινούργιων οχημάτων ψυγείων ανάλογα με τον τομέα. (Αφορά χονδρεμπορία προϊόντων). ζ) Τα μέσα εσωτερικής μεταφοράς που καλύπτουν τις ανάγκες της επένδυσης (περονοφόρα, ανυψωτικά κ.λ.π.). η) την αγορά οχημάτων για τη μεταφορά των ζωικών υποπροϊόντων προς τις μονάδες αδρανοποίησης, με προδιαγραφές

17 θ) την απόκτηση πιστοποιητικών από αρμόδιους οργανισμούς (όπως ISO, HACCP κλπ).
ι) την αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοτυπικών και συστημάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων. ια) την κατασκευή της κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων, εμβαδού μέχρι 15 τ.μ.. ιβ) την κατασκευή γεώτρησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της μονάδας, και εφόσον ο επενδυτής έχει προβεί στην έκδοση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων. ιγ) Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν σε ιδρύσεις σφαγείων ή / και εκσυγχρονισμού – συμπλήρωσης υφιστάμενης σφαγειοτεχνικής υποδομής και δεδομένης της υποχρεωτικής ταξινόμησης των σφαγίων χοίρου με βάση κοινοτική κλίμακα ταξινόμησης (Καν. (ΕΚ)1234/2007, (ΕΚ)1249/2008 και η εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής αριθμ. 2013/437/ΕΕ), θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την εφαρμογή της σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις της Επιτροπής της 17/07/1989 αριθ.89/449/ΕΟΚ και της 25ης /10/2010 αριθ.2010/642/ΕΕ. – Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που δύναται να εγκριθεί θα καθορίζεται στην ΥΑ λεπτομερειών εφαρμογής.

18 ιδ) τις μελέτες, τη δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, την απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, σήμανση), άδειες, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, την αγορά ή την ανάπτυξη του απαραίτητου για τη λειτουργία της επένδυσης λογισμικού καθώς και την κατασκευή και ανάρτηση επεξηγηματικής πινακίδας ή διαφημιστικού πλαισίου στην τοποθεσία υλοποίησης της επένδυσης. ιε) την εκπαίδευση του προσωπικού στις περιπτώσεις που αφορά απόκτηση πιστοποιητικών και εκπαίδευση για τη χρήση νέων τεχνολογιών ιστ) τα γενικά, όπως αμοιβές μηχανικών, συμβούλων, και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών, σε ποσοστό που θα καθορίζεται στην ΥΑ λεπτομερειών εφαρμογής. ιζ) Τα απρόβλεπτα ενισχύονται εφόσον αφορούν επιλέξιμες δαπάνες σε ποσοστό που θα καθορίζεται στην ΥΑ λεπτομερειών εφαρμογής.

19 ΟΔΗΓΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ) ΠΡΑΞΕΩΝΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4
ΟΔΗΓΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ) ΠΡΑΞΕΩΝΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4.2.1

20 1. Αιτήσεις ενίσχυσης που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της Εθνικής και Ενωσιακής Νομοθεσίας.
2. Αιτήσεις ενίσχυσης που αφορούν τη μεταποίηση ή και την εμπορία προϊόντων που δεν ανήκουν στο παράρτημα Ι της Συνθήκης 3. Αιτήσεις ενίσχυσης που αφορούν λιανικό εμπόριο 4. Αιτήσεις ενίσχυσης που αφορούν γενετικά τροποποιημένα προϊόντα εκτός ζωοτροφών 5. Αιτήσεις ενίσχυσης με προϋπολογισμό μικρότερο από € ή μεγαλύτερο των  € 6. Αιτήσεις ενίσχυσης που αναφέρονται σε εκσυγχρονισμό, επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση, που υποβάλλονται από φορείς που δεν έχουν παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα για μία τριετία πριν την υποβολή του προτεινόμενου σχεδίου

21 7. Αιτήσεις ενίσχυσης για τις οποίες δεν αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επιχείρησης στην προβλεπόμενη κατάσταση. 8. Αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται από δικαιούχους που υλοποιούν επενδυτικό σχέδιο στον αναπτυξιακό νόμο ή σε άλλο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ανεξαρτήτως επενδυτικού αντικειμένου, και δεν το έχουν ολοκληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης. Σε περίπτωση που ο επενδυτής έχει υποβάλλει αίτηση ενίσχυσης σε περισσότερα του ενός προγράμματα και εγκριθεί η χρηματοδότησή του, θα πρέπει να επιλέξει σε ποιο επενδυτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί.

22 9. Αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται από φορείς που θεωρούνται προβληματικές επιχειρήσεις σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τη διάσωση και την αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων (Επίσημη Εφημερίδα, C 244, , σ. 2-17) 10. Αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται από φορείς για τους οποίους εκκρεμεί η έκδοση απόφασης καταλογισμού για παραβάσεις των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ένταξή τους σε προηγούμενα προγράμματα ή προηγούμενες προσκλήσεις του παρόντος Μέτρου. 11. Αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται από φορείς που δεν διαθέτουν την ίδια συμμετοχή που τους αναλογεί.

23 Για το υπομέτρο 4.2.2 το κριτήριο 2 διαμορφώνεται ως εξής:
Αιτήσεις ενίσχυσης που αφορούν τη μεταποίηση ή και την εμπορία προϊόντων, όταν το προϊόν που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη δεν ανήκει στο παράρτημα Ι της Συνθήκης.

24 Περιθώριο καθαρού κέρδους (Μέσος όρος τριετίας)
ΚΥΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) Κριτήρια που αφορούν την επιχείρηση Περιθώριο καθαρού κέρδους (Μέσος όρος τριετίας) Περιθώριο μεικτού κέρδους (Μέσος όρος τριετίας) Πλήθος κρατικών ή κοινοτικών ενισχύσεων την τελευταία πενταετία (20 βαθμούς σε όσους δεν έχουν λάβει ενίσχυση) Εμπειρία Επιχείρησης Επαγγελματική Εμπειρία διευθυντικών στελεχών

25 Κριτήρια που αφορούν την αίτηση ενίσχυσης
Ποσοστό διάθεσης ίδιας συμμετοχής Διατήρηση θέσεων εργασίας – Αύξηση απασχόλησης. Δυνατότητα διάθεσης προϊόντων στην εσωτερική αγορά. Δυνατότητα διάθεσης προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού

26 Δείκτης Γενικής Ρευστότητας Δείκτης Άμεσης Ρευστότητας
ΚΥΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) Κριτήρια που αφορούν την επιχείρηση Δείκτης Γενικής Ρευστότητας Δείκτης Άμεσης Ρευστότητας Δείκτης Σχέσεων Κεφαλαίων Αποδοτικότητα Ενεργητικού (Μέσος όρος τριετίας) Ανάπτυξη εργασιών τελευταίας τριετίας (Μέσος όρος τριετίας) Περιθώριο μεικτού κέρδους (Μέσος όρος τριετίας) Πλήθος κρατικών ή κοινοτικών ενισχύσεων την τελευταία πενταετία (20 βαθμούς σε όσους δεν έχουν λάβει ενίσχυση) Εμπειρία Επιχείρησης Επαγγελματική Εμπειρία διευθυντικών στελεχών

27 Κριτήρια που αφορούν την αίτηση ενίσχυσης
Ποσοστό διάθεσης ίδιας συμμετοχής Δυνατότητα διάθεσης προϊόντων στην εσωτερική αγορά Δυνατότητα διάθεσης προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού Διατήρηση θέσεων εργασίας – Αύξηση απασχόλησης.

28 Χωροθέτηση της επένδυσης-ελλειμματικότητα σε μεταποιητική υποδομή.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) Χωροθέτηση της επένδυσης-ελλειμματικότητα σε μεταποιητική υποδομή. Παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Επεξεργασία βιολογικών πρώτων υλών. Ιδιωτικά συμφωνητικά με παραγωγούς – καθετοποίηση παραγωγής. Συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος – Εξοικονόμηση ενέργειας Συμβολή στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Εισαγωγή καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία / νέο ή καινοτόμο προϊόν.

29 ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ (ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)

30 ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 123Α (1)
Περιφέρειες επιλέξιμες για το στόχο σύγκλισης Περιφέρειες εκτός στόχου σύγκλισης (Στερεά Ελλάδα) Νησιά Αιγαίου Πελάγους πλην Κρήτης και Εύβοιας ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ Ποσοστό Ενίσχυσης 50% 40% 65% Κλιμάκωση Αιτήσεις ενίσχυσης επιλέξιμου προϋπ/μού μέχρι € Αιτήσεις ενίσχυσης επιλέξιμου προϋπ/μού μέχρι € 1) Αιτήσεις ενίσχυσης επιλέξιμου προϋπ/μού μέχρι € Για το τμήμα επιλέξιμου προϋπ/μού από € μέχρι € 45% Για το τμήμα επιλέξιμου προϋπ/μού από € μέχρι € Αιτήσεις ενίσχυσης επιλέξιμου προϋπ/μού άνω των € 35% 2) Για το τμήμα επιλέξιμου προϋπ/μού από € μέχρι € 60% Για το τμήμα επιλέξιμου προϋπ/μού άνω των  € και μέχρι €

31 ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 123Α
Περιφέρειες επιλέξιμες για το στόχο σύγκλισης Περιφέρειες εκτός στόχου σύγκλισης (Στερεά Ελλάδα) Νησιά Αιγαίου Πελάγους πλην Κρήτης και Εύβοιας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΌ 750 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Η ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ € ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 25% ΜΗ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΟ 20% Ποσοστό Ενίσχυσης 65% Κλιμάκωση 3) Για το τμήμα επιλέξιμου προϋπ/μού από € μέχρι € 50% 4) Για το τμήμα Επιλέξιμου προϋπ/μού άνω των € και μέχρι 35% Δεν ισχύουν οι περιορισμοί μεγέθους επιχειρήσεων ως προς το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης στο έδαφος των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

32 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google