Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μποτσορισβίλι Ξένια Πτυχιακή εργασία Διερεύνηση δημιουργίας Εφοδιαστικής Αλυσίδας επιστρεφόμενου φαγητού στα πλαίσια « Ανθρωπιστικών Logistics » Επιβλέποντες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μποτσορισβίλι Ξένια Πτυχιακή εργασία Διερεύνηση δημιουργίας Εφοδιαστικής Αλυσίδας επιστρεφόμενου φαγητού στα πλαίσια « Ανθρωπιστικών Logistics » Επιβλέποντες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μποτσορισβίλι Ξένια Πτυχιακή εργασία Διερεύνηση δημιουργίας Εφοδιαστικής Αλυσίδας επιστρεφόμενου φαγητού στα πλαίσια « Ανθρωπιστικών Logistics » Επιβλέποντες καθηγητές : Τριανταφύλλου Δημήτριος Φωλίνας Δημήτριος Αηδόνης Δημήτριος Κατερίνη,2014

2 Δομή  Στόχος Εργασίας  Βιβλιογραφική Επισκόπηση  Μεθοδολογία Έρευνας  Αποτελέσματα  Συζήτηση Αποτελεσμάτων  Συμπεράσματα  Προτάσεις

3 Στόχος Εργασίας  Διερεύνηση της Κατάστασης που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Εστίασης στην Κατερίνη και την Αθήνα.  Καταγραφή αντιδράσεων των Επιχειρήσεων για την Συμμετοχή στην Ανθρωπιστική Βοήθεια μέσω Διανομής Τροφίμων.  Καταγραφή αποτελεσμάτων και Τρόποι βελτίωσης.

4 Βιβλιογραφική Επισκόπηση (1/5 ) Logistics  Τι είναι ;  Κατηγορίες των Logistics - Business Logistics - City Logistics - Systems Logistics -Crisis Logistics - Maritime Logistics -Logistics Υπηρεσιών - Logistics Υγείας - Agro-Logistics - Logistics Στρατού -Reverse Logistics - Περιβαλλοντικά Logistics

5 Βιβλιογραφική Επισκόπηση (2/5 ) Καταστροφές ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣΦΥΣΙΚΕΣΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ Ξαφνικής εκδήλωσης Σεισμός Τυφώνας Ανεμοστρόβιλος Τρομοκρατική, επίθεση Πραξικόπημα Διαρροή χημικών Αργής εκδήλωσης Φτώχεια Ξηρασία Λιμός Πολιτική κρίση Κρίση προσφύγων

6 Βιβλιογραφική Επισκόπηση (3/5) Ανθρωπιστική Βοήθεια : Βοήθεια που παρέχεται στους ανθρώπους μιας περιοχής ή κράτους που έχουν πληγεί από κάποιου είδους καταστροφή, όταν το ίδιο το κράτος ή η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του πληθυσμού (Nagurnay, 2012).  Παρέχεται από : κράτη μέλη της Ε. Ε σε συνεργασία με 1. ΜΚΟ 2. Διεθνείς οργανισμούς  Ανθρωπιστικές Προμήθειες - 10 κύριες κατηγορίες που φέρουν μία ετικέτα ( διαφορετικό χρώμα ανά είδος περιεχομένου ) που περιέχει πληροφορίες.

7 Βιβλιογραφική Επισκόπηση (4/5) Ανθρωπιστικά Logistics  Τι είναι ;  Κατηγορίες : military, business και relief logistics  Δομή : 3 φάσεις ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

8 Βιβλιογραφική Επισκόπηση (5/5) Τρόφιμα Σωστή συντήρηση  Χρόνος – 4 μέρες το μέγιστο στο ψυγείο  Θερμοκρασία - 5 με 8 βαθμούς Κελσίου  Συσκευασία – πλαστικά, αεροστεγή δοχεία ύψους 3 ιντσών  Τρόπος συσκευασίας – ταξινόμηση τροφίμων ανά μέρα και ώρα παραγωγής και ανά είδος τροφίμου.  Τρόπος κατανάλωσης - προθέρμανση σε φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά ( στους 75 βαθμούς )

9 Μεθοδολογία Έρευνας  Πρωτογενής Έρευνα : - Δείγμα : 35 Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης - Σκοπός : διερεύνηση προθυμίας των επιχειρήσεων για την συμμετοχή στην δημιουργία Εφοδιαστικής Αλυσίδας επιστρεφόμενου φαγητού. - Ερευνητικό υλικό : ερωτηματολόγιο 18 ερωτήσεων μικτού τύπου  Δευτερογενής Έρευνα : - Διαδικτυακές πηγές - Επιστημονικά άρθρα - Πρακτικά συνεδρίων

10 Αποτελέσματα (1/6) Δημογραφικά στοιχεία συμμετεχόντων  Φύλο : 34% γυναίκες και 66% άνδρες με μέσο όρο ηλικίας 42.  ΄Ετη δραστηριότητας και αριθμός απασχολούμενων υπαλλήλων :  Οι πελάτες : 60% μεμονωμένοι πελάτες, 40% μεμονωμένοι και άλλες επιχειρήσεις και 0% μόνο επιχειρήσεις.

11 Αποτελέσματα ( 2/6) Κατανόηση και τυχών ενασχόληση επιχειρήσεων με το αντικείμενο της έρευνας.  35 (100%) θετικές απαντήσεις σχετικά με την γνώση των βασικών όρων της έρευνας.  Προηγούμενη ενασχόληση  Είδη που παρέχουν για Α. Β και προθυμία για μελλοντική συμμετοχή :

12 Αποτελέσματα (3/6) Στοιχεία παραγόμενων και περισσευούμενων προϊόντων. -- Ποσότητες παραγόμενων μερίδων και η κατανάλωσή τους : Είδος περισσευμάτων : 71 % έτοιμο μαγειρευτό φαγητό και 29% ά ύλες, ημιέτοιμο, κρέατα κλπ.

13 Αποτελέσματα (4/6) -- Κατάληξη περισσευμάτων και η καταλληλότητα τους : -- Είδη προς προσφορά, ποσότητες και χρονικό διάστημα ανά προσφορά :

14 Αποτελέσματα (5/6) -- Συσκευασία παρεχόμενων τροφίμων 100 % θετικές απαντήσεις -- Τήρηση προτύπων ασφάλειας : -- 9 στους 35 δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια προσφερόμενων ειδών

15 Αποτελέσματα (6/6) -- Τρόποι πιστοποίησης καταλληλότητας προσφερόμενων τροφίμων : Σωστή συσκευασία Καταγραφή ονόματος επιχείρησης Καταγραφή ημερομηνίας παραγωγής Δεν ξέρω. -- Αναφορά ονόματος επιχείρησης στη προσφορά :

16 Συζήτηση αποτελεσμάτων (1/2)  Ποσοστό ανδρών μεγαλύτερο από αυτό των γυναικών.  Ποσοστό Αθηναϊκών επιχειρήσεων πάνω από διπλάσιο των επιχειρήσεων της Κατερίνης  Το 90% των αρνητικών απαντήσεων προέρχονται από άνδρες  Δυσκολία προσέγγισης των επιχειρηματιών ιδιαίτερα στην Αθήνα.  Μικρές ποσότητες παραγωγής στην Κατερίνη και μικρή δυνατότητα προσφοράς ( παρά τη θέληση ).

17 Συζήτηση αποτελεσμάτων (2/2)  Μεγάλο ποσοστό των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια  Αδιαφορία από τις επιχειρήσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκαλούνται  4 επιχειρήσεις μόνο χρησιμοποιούν πρότυπο ασφάλειας  Μικρό ποσοστό συμμετεχόντων γνωρίζει μεθόδους σωστής διατήρησης των περισσευούμενων τροφίμων.

18 Συμπεράσματα  Αδύνατη η δημιουργία Εφοδιαστικής Αλυσίδας επιστρεφόμενου φαγητού στην Κατερίνη λόγο : 1. Έλλειψη οργάνωσης σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή και της ποσότητες περισσευμάτων των επιχειρήσεων 2. Μικρές ποσότητες προσφορών 3. Μεγάλο το χρονικό διάστημα ανάμεσα τις προσφορές

19 Προτάσεις Για να γίνει εφικτή δημιουργία μίας τέτοιας Ε. Α στο μέλλον πρέπει να γίνουν τα εξής :  Σαφής καθορισμός χρονικού διαστήματος των προσφορών και του είδους προσφοράς ανά 15 μέρες για αρχή  Καταμέτρηση απόρων - μερίδων που θα απαιτούνται  Προσέλκυση και άλλων επιχειρήσεων και απλών πολιτών καλάθι βοήθειας

20 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ …….


Κατέβασμα ppt "Μποτσορισβίλι Ξένια Πτυχιακή εργασία Διερεύνηση δημιουργίας Εφοδιαστικής Αλυσίδας επιστρεφόμενου φαγητού στα πλαίσια « Ανθρωπιστικών Logistics » Επιβλέποντες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google