Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015
Για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου) 2 φακελάκια μαγιά ξερή 1 κ.γ.κοφτό αλάτι 2-3 ποτήρια νερό χλιαρό Για τη γέμιση 1 κιλό ελιές καλαμών 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ ματσάκι δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, βγάζουμε από τις ελιές το κουκούτσι και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το δυόσμο και το λάδι. Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας,αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Προσθέτουμε το νερό, σιγά-σιγά και πλάθουμε γρήγορα στην αρχή για να μην γίνει σκληρή η ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη σε 8 ή παραπάνω μπάλες και ανοίγουμε τη καθεμιά σε πίτα μακρόστενη. Απλώνουμε το μείγμα με τις ελιές, κλείνουμε τη ζύμη από την πάνω και την κάτω πλευρά ελαφρά για να μην μας βγει η γέμιση έξω. Έπειτα τυλίγουμε ώστε να γίνει σαν φραντζολίτσα. Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί, τις χαράσσουμε με ένα μαχαίρι πλάγια (σαν τις χαρακιές που έχουν τα φρατζολάκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 35 λεπτά περίπου. Είναι ψημένες όταν ροδίσουν.