ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΣΟΥΠΕΣ.
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Χριστός Ανέστη Kαμπάνες μακρινές. Θεού χαρά τέτοια γιορτή
Δημητριακά.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Kawaii potatoes Ρωσικα – Γαλλικα Γλυκα Μπάμπη Μαρία Νιαβή Κωνσταντίνα
Δραστηριότητα 2.6 : καλό φαΐ για μια καλή φίλη Την Κυριακή κάλεσα στο σπίτι μου έναν καλό μου φίλο … φάγαμε αρκετά …. αλλά για να δούμε …. τι φάγαμε.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Σάντουιτς.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΥΝΤΑΓΗ. ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκυθάκια 100 γρ λάδι 2 αυγά αλάτι 1 κρε μμ ύδι ψιλοκο μμ ένο π ι π έρι 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά ⅓ φλιτζ. αλεύρι.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES

Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Να γνωρίζει την παρασκευή της ζύμης Σου(Choux ) Να γνωρίζει την παρασκευή- των Προφιτερόλς - Profiteroles, Εκλερς-Éclairs Κύκνοι-Swans Να γνωρίζει την παρασκευή τωνΣβίγγων Να γνωρίζει την παρασκευή των Choux με αλμυρή γέμιση

ΖΥΜΗ ΣΟΥ 350γρ Βούτυρο ανάλατο 1Λίτρο Νερό 600γρ Αλεύρι 16-18 Αυγά 350γρ Βούτυρο ανάλατο 1Λίτρο Νερό 600γρ Αλεύρι 16-18 Αυγά Πρέζα Ζάχαρη & Άλατι

ΜΕΘΟΔΟΣ Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το νερό, άλας και ζάχαρη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το νερό, άλας και ζάχαρη. Όταν λιώσει ο βούτυρος στο νερό, βάζουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύομε. Όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βγάζουμε τα επιθυμητά σχέδια (στρογγυλά, εκλαιρς) σε ταψί. Ψήνουμε σε 180 Κ 15-20 λεπτά.

Προφιτερόλ - Profiterol Ζύμη Σου Κρέμα Ζαχαρο/στικής Σαντιγύ Σοκολάτα Φοντάν Καραμέλα

Εκλερς - Éclairs Ζύμη Σου Κρέμα Ζαχαρο/στικής Σαντιγύ Σοκολάτα Φοντάν

Κύκνοι-Swans Ζύμη Σου Κρέμα Ζαχαρο/στικής Σαντιγύ Σοκολάτα Φοντάν Καραμέλα Ζάχαρη άχνη

Σβίγκοι Ζύμη Σου Ζάχαρη άχνη Ζάχαρη Σιρόπι

Choux με αλμυρές γεμίσεις Θαλασσινά με σάλτσα κοκτέιλ Κρεμώδες τυρί με φρέσκο κρεμμύδι Κρεμώδες τυρί με καπνιστό σολομό Μαγιονέζα με λιαστή ντομάτα και κοτόπουλο Χόρτα σχάρας με βάλσαμικο