 Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση.  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. 

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012
Advertisements

Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Διαδραστικοί πίνακες Δέγγλερη Σοφία.
Η Γραφή.
Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Αποτελεί έναν ευρύτερης ερμηνείας όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας.
European Foundation for Quality Management «ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ Το κειμενικό είδος της περιγραφής Σκεύη Στυλιανού – Χατζηαναστάση Σύμβουλος Ελληνικών
Ποιον χάρτη να διαλέξω;
ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
Φως και χρώματα (α).
Eric Grohe Miller Ο Eric Grohe είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης από αυτούς που ζωγραφίζουν στους τοίχους και τους κάνει αληθινά έργα τέχνης.
Graffiti maniacs.
Διδάσκοντας Κριτική της Τέχνης
GRAFFITI: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
GRAFFITI-STREET ART 4o ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή
σήμα - λογότυπο - συνδιασμός σήμα εικόνα σύμβολο γεωμετρικό σχήμα αρχικά γράμματος.
The Alchemists Δήμου Αλεξάνδρα Καψάλη Ευθυμία Καψάλης Αλέξανδρος Κουκώνης Θανάσης Αθανασίου Άρτεμις.
GRAFF 4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ GRAFFITI
ΓΚΡΑΦΙΤΙ:Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
Πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων με θέμα το παιδί Λίλιαν Λάμπρου Β2
Η Χρυσή Τομή Στη Ζωγραφική
ΠΛΗΡΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAFFITI
Μαθέα Άννα Μπρουκάκη Ελισάβετ Παπαδοπούλου Ερμιόνη Παπαδόπουλος Κυριάκος Χατζηϊωάννου Παναγιώτης 25/2/ ο Γενικό Λύκειο Καβάλας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
15/1/2013 Επιμελητήριο Ηρακλείου ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «Ζωοδόχος Πηγή»
§Από την δεκαετία του ‘60 κάποιοι σκέφτονται ότι ο υπολογιστής μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο.
Κατά τη διάρκεια των χιλιάδων ετών της ιστορίας της κινεζικής γλώσσας, μπορούμε να δούμε καθαρά πώς τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για.
ΠΑμπλο Πικασο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Η ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ: ΟΠΤΙΚΗ-ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΦΑΣΗ Ή ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ;
Η Δομή του Εκπαιδευτικού Υλικού Για τη διδασκαλία της Γλώσσας στην Γ΄ τάξη του Δημοτικού χρησιμοποιείται το παρακάτω υλικό: Βιβλίο του Μαθητή, 3 τεύχη.
Μαριάντζελα Μάθημα Πληροφορικής Ταξη Δ’
Graffiti ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟ Α 1 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠ. Π., Γ. ΟΡ., Ζ. Ν., Ζ. Λ., Κ. Δ.
Παρουσίαση του θέματος : Η τέχνη του δρόμου όπως έχει ήδη αναφερθεί σήμερα έχει εξελιχθεί σε : είδος έκφρασης είδος διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του.
ΤΙΤΛΟΣ POSTER ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ο αΓΙΟσ ΠΑΥΛΟσ
Bansky:Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης
ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ
«Προστασία περιβάλλοντος & βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής
ΣΧΟΛΕΙΟ: 6 ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ο ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ – ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ. Παρατηρώντας εικόνες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα …… Βλέπουμε ότι κάποια ¨πράγματα¨
H E N R I M A T I S S E P A P I E R S D E C O U P E R.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΤΟ ΝΗΣΙ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α2’ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ξέρουμε από τα προηγούμενα:
ΠΛΑΚΑ.
1ο Ε.ΠΑΛ. ΙΘΑΚΗΣ   Α’ Τάξη   Ερευνητική Εργασία Πρώτου Τετραμήνου  Graffiti ιστορία - θέματα - υλικά - τεχνικές.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
Το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα ( )
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ 2013 – 2014 κινυρα νομου ροδοπησ
Eric Grohe Miller Ο Eric Grohe είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης από αυτούς που ζωγραφίζουν στους τοίχους και τους κάνει αληθινά έργα τέχνης.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GRAFFITI Μέλη ομάδας Ντενισα Ολντασι Αρχοντια Ταλαδιανου
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Φρούτα και ζωγραφική.
Γενικές Αρχές Συντήρησης Πέτρας
ΤΙΤΛΟΣ E-POSTER Συγγραφείς και Φορείς
Patrick Commecy France
ΤΙΤΛΟΣ E-POSTER Συγγραφείς και Φορείς
ΤΟ GRAFFITI ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ……
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Φακοί - Μικροσκόπιο Αρχές λειτουργίας.
Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση

 Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών.  Η πρώτη αλλά και κύρια μορφή της Street Art είναι το Graffiti. Επιπλέον, ακολουθούν και άλλες μορφές της τέχνης του δρόμου όπως : Wheat Pasting Sticker Bombing Stencil Graffiti Poster Art

 Η λέξη « Graffiti » εμφανίστηκε ως όρος στα μέσα του 19 ου αιώνα και προέρχεται από την Ιταλική λέξη graffiato, δηλαδή « γρατζουνισμένος ».  Η έννοια του Graffiti χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαιολόγους κατά την ανακάλυψη επιγραφών και έργων στα ερείπια της Ρώμης και της Πομπηίας.  Πέρα από την αναφορά της λέξης Graffiti από τους αρχαιολόγους, το φαινόμενο του Graffiti ξεσπάει στους δρόμους και στο μετρό της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του  Αρχικά το Graffiti είχε τη μορφή του Tagging (υπογραφών), και έπειτα, τη δεκαετία του 1980, οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν πολύχρωμα γράμματα και ζωγραφίζουν έργα τα οποία βασίζονται σε ήρωες των κόμικ, σε φανταστικά τοπία, πάντα με το στυλ το οποίο επέλεγε ο κάθε καλλιτέχνης.

 Το wheat pasting ορίζεται ως η τέχνη που βασίζεται στη δημιουργία έργων σε χαρτί, και την μετέπειτα επικόλλησή τους σε μία άλλη επιφάνεια.

 Το stickering αποτελεί την δημιουργία των stickers (αυτοκόλλητων) και την επικόλλησή τους σε δημόσιους χώρους. Στη πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο stickering και στο wheat pasting, παρά μόνο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικόλληση, καθώς και το μέγεθος των έργων.

 To stenciling graffiti ορίζεται ως ο ψεκασμός με spray μέσω χαρτονιών-οδηγών, με κομμένα διάκενα, για την δημιουργία ενός έργου.  Ένας κύριος παράγοντας ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διάδοση του stenciling ήταν ο Bansky, του οποίου η δράση στο τομέα του Street Art άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο Μπρίστολ.

 Η Poster Art αποτελεί την « Καλλιτεχνική παρέμβαση », ή αλλιώς την παραποίηση αντικειμένων όπως οδικά σήματα αλλά και την διαμόρφωση διαβάσεων, διαχωριστικών γραμμών κλπ

 Άλλο ένα είδος της Street Art είναι τα συνθήματα στους τοίχους. Δε πρόκειται για έργα όπως τα προηγούμενα, τα οποία βασίζονται στη ζωγραφική και απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την επιτέλεσή τους, αλλά σίγουρα είναι μέσα στα πιο δημοφιλή είδη τέχνης, έκφρασης αλλά και αντίδρασης, τα οποία αναμφισβήτητα τραβάνε τη προσοχή και ελκύουν το ενδιαφέρον όλων όσων τα παρατηρούνε.