Ηλεκτρονική μάθηση Σύμφωνα με έγκυρες ερευνητικές μελέτες, η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης προβλέπεται παγκοσμίως να φθάσει στο επίπεδο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Advertisements

Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
Φιλοσοφία Ενσωμάτωσης των ΤΠΕ
ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Παρουσίαση λογισμικών για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πιστοποίηση προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες.
Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας: Φορείς γνώσης και πολιτιστικής ανάπτυξης Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας 18 Δεκεμβρίου 2008 ΑΒΕΚΤ 5.6 Νέα έκδοση.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων
Γιάννα Αντωνίου Δρ Γλωσσολόγος - Ερευνήτρια ΙΕΛ Τεχνολογίες λογισμικών πολυμέσων για εκπαίδευση και πολιτισμό Δράσεις και Προοπτικές ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
E –Learning & LMS Κ. Χαιρόπουλος(Projects Coordinator) Χ. Στεφάνου(Senior e-Learning expert)
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Ενσωμάτωση του μαθητικού υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία- Η προσέγγιση της Ψηφιακής Στρατηγικής Αθήνα, 29/10/2007 Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος Στέλεχος.
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου Γεωργαλλίδης Δημήτρης 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
Τεχνολογίες Ηλεκτρονικής Μάθησης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ Ενότητα 3.7 – Β’ Μέρος.
Σχεδιασμός ηλεκτρονικών υπηρεσιών μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας 24/10/2002.
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Η ένταξη των ψηφιακών βιβλιοθηκών στον χώρο της εκπαίδευσης Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου Β Ανδρομάχη Νοτοπούλου Β
- Ημερίδα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση», 24 Νοεμβρίου IΣΤΟΣ Ένα λειτουργικό πρότυπο για την αξιόπιστη προσφορά πολιτιστικού και εκπαιδευτικού.
Σχεδίαση, ανάπτυξη, υλοποίηση και αξιολόγηση ενός συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Μελέτη περίπτωσης του συστήματος Moodle, για την υποστήριξη της.
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ιστορικό Ιδρυσης Το Μάρτη του 1918, μία ομάδα μαθηματικών αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με.
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Το τοπίο Aλλάζει Δρ. Μιχάλης Παναγιώτου Δ/ντης Τεχνολογιών Επιμόρφωσης Όμιλος 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
Σχολικό Έτος ο ΕΚ Καρδίτσας Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης “H ενδοσχολική επιμόρφωση της καρδιάς μας. Ο ένας για τον άλλο” Η χρήση του.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
Κατάρτιση Στελεχών ΟΤΑ σε θέματα ΤΠΕ: Ηλεκτρονική Μάθηση Λάζαρος Μεράκος Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η επιστήμη του Web.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Λογισμικό της Εκπαίδευσης Κωστής Οικονομίδης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
ΕΥΔΟΞΟΣ Διδάσκοντας Δικτυακά Φυσικές Επιστήμες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με ένα Ρομποτικό Τηλεσκόπιο Ανδρικόπουλος Νικόλαος ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2ο.
Κατηγορίες Λογισμικού. Περιγραφή Ενότητας  Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε την έννοια του λογισμικού. Θα αναπτυχθούν οι κατηγορίες λογισμικού με τις.
Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ στην διδακτική διαδικασία
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1 + 1 = 12 Νέα Εκπαιδευτικά Λογισμικά για Κωφούς μαθητές
Διδακτική Πληροφορικής
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Επιβλέπων καθηγητής : Δρ. Μπαλουκτσής Αναστάσιος Επιμέλεια Παρουσίασης : Γούνα Ελένη (1505) Λύκα Ζωή(1522) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
ΤΠΕ στη Δια Βίου ΜάθησηΠύργος, 8/2/2013 Τεχνολογίες Πληροφορικής στη Δια Βίου Μάθηση Εισηγητής : Δημήτρης Ανεστόπουλος, Π.Δ.Ε. INSTALL.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Ηλεκτρονική Μάθηση & Συστήματα που τη διαχειρίζονται Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας Κατερίνα Γεωργούλη ΤΕΙ Αθήνας Κύκλος Εκπαίδευσης «Συστήματα Ηλεκτρονικής.
Ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση Δρ. Νικολέτα Γιαννούτσου Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας.
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαιδευτική διαδικασία Ξυνή Παναγιώτα Πληροφορικός ΠΕ19 M.Sc. Ίλιον, 11/12/2014.
Σελίδα 1 «Ψηφιακές Τεχνολογίες στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης», Πάτρα, 22/11/2006.
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
Διδακτική της Πληροφορικής Ορολογία
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
«Υπηρεσίες Ψηφιακής Μάθησης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο»
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
Ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών από το Παν
Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της Φλώρου Παγώνας
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
Παρουσίαση εκπαιδευτικής πλατφόρμας Eco-Destinations
“Το μέλλον φτιάχτηκε για να αλλάξει”
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρονική μάθηση Σύμφωνα με έγκυρες ερευνητικές μελέτες, η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης προβλέπεται παγκοσμίως να φθάσει στο επίπεδο των $23,7 δις μέχρι το 2006, ενώ την επόμενη πενταετία αναμένεται να έχει ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 35%. Οι προβλέψεις αυτές καταδεικνύουν τη σημασία της ηλεκτρονικής μάθησης στη σύγχρονη οικονομία της γνώσης για την ανταγωνιστικότητα των ατόμων, των επιχειρήσεων και των χωρών, καθώς επίσης και των τεράστιων προοπτικών που υπάρχουν στο χώρο αυτό. Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να αναλύσει με ποιους τρόπους ένας οργανισμός μπορεί να εκμεταλλευτεί τις τεχνολογίες ηλεκτρονικής μάθησης που είναι διαθέσιμες μέσω των διάφορων ειδών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο χώρο. Μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι τα εξής: - Ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της μάθησης (LMS) - Ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης του εκπαιδευτικού περιεχομένου (LCMS) - Εργαλεία συνεργατικότητας - Εικονικά σχολεία - Εργαλεία δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού - Πρότυπα ηλεκτρονικής μάθησης Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα γενικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση και εξετάζονται πιθανές προοπτικές και μελλοντικές κατευθύνσεις και τάσεις. Επιπλέον, στα Παραρτήματα παρουσιάζονται οι βασικές λειτουργίες και δυνατότητες αντιπροσωπευτικών συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης από κάθε κατηγορία. Στο

Moodle Το Moodle είναι ένα Open Source Course Management System (CMS), επίσης γνωστή ως Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS) ή ένα εικονικό μαθησιακό περιβάλλον (VLE). Έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των εκπαιδευτών σε όλο τον κόσμο ως ένα εργαλείο για τη δημιουργία απευθείας σύνδεση δυναμικών ιστοσελίδων για τους μαθητές τους. Για την εργασία, πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα web server κάπου, είτε σε κάποιον από τους υπολογιστές σας ή ένα σε μια εταιρεία web hosting. Τι είναι το Moodle; Το επίκεντρο του έργου Moodle είναι πάντα σχετικά με την παροχή εκπαιδευτικών τα καλύτερα εργαλεία για τη διαχείριση και την προώθηση της εκμάθησης, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Moodle: * Moodle έχει χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να κλίμακα για πολύ μεγάλες αναπτύξεις και τις εκατοντάδες χιλιάδες των φοιτητών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ένα δημοτικό σχολείο ή μια εκπαίδευση χομπίστα. * Πολλά ιδρύματα το χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα για τη διεξαγωγή πλήρως online μαθήματα, ενώ μερικοί το χρησιμοποιούν απλά για να αυξήσει την πρόσωπο με πρόσωπο μαθήματα (γνωστή και ως blended learning). * Πολλοί από τους χρήστες μας αγαπούν να χρησιμοποιούν τις ενότητες δραστηριότητα (όπως βάσεις δεδομένων φόρουμ, και wikis) για την κατασκευή πλουσιοπάροχα κοινότητες συλλογικής μάθησης γύρω από το αντικείμενό τους (στην κοινωνική παράδοση κονστρουκτιβιστικές), ενώ άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν το Moodle ως ένας τρόπος για να παραδώσει περιεχομένου στους μαθητές (όπως τα τυποποιημένα πακέτα SCORM) και να εκτιμηθεί μάθηση με χρήση αναθέσεις ή κουίζ LINK :

CBT Ακρωνύμιο για τον υπολογιστή που βασίζεται εκπαίδευση, ένα είδος της εκπαίδευσης στην οποία ο μαθητής μαθαίνει από την εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης σε έναν υπολογιστή. CBT είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την κατάρτιση ατόμων να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του υπολογιστή, επειδή το πρόγραμμα CBT μπορεί να ενσωματωθεί με τις εφαρμογές ώστε οι μαθητές να πρακτική χρήση της εφαρμογής, καθώς μαθαίνουν. Ιστορικά, CBTs ανάπτυξη έχει παρεμποδιστεί από την τεράστιους πόρους που απαιτούνται: ανθρώπινο δυναμικό για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα CBT. και τους πόρους του υλικού που απαιτείται για να τρέξει. Ωστόσο, η αύξηση της υπολογιστικής δύναμης PC, και ιδιαίτερα την αυξανόμενη επικράτηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι εξοπλισμένα με CD-ROM, κάνει CBT μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση με κάποια μέτρια μορφή CBT, που συχνά αποκαλείται ένα σεμινάριο. CBT ονομάζεται επίσης με τη βοήθεια υπολογιστή διδασκαλίας (CAI LINK :

Digital School(Ψηφιακό Σχολείο) Στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακό Σχολείο του Υπ. Παιδείας, ανακοινώθηκε πρόσφατα η αξιοποίηση της Wikipedia και η διασύνδεση της με τα σχολικά βιβλία. H διασύνδεση των σχολικών βιβλίων με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια έχει ήδη ξεκινήσει από την ομάδα του Υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου.Ψηφιακό Σχολείο Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί σύνδεσμοι από τη Wikipedia που αφορούν όρους και λήμματα των μαθημάτων: Φυσική, Πληροφορική, Μουσική, Οικιακή Οικονομία και Φυσική Αγωγή, Αρχαία Ελληνικά, Τεχνολογία, Μαθηματικά, Εικαστικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της κ.α LINK: LINK#2:

The End Μία εργασία των: Γιώργου Σταθουδάκη & Κωνσταντίνου Παπαντώνη Β’ Τεχνολογική /01/2012