ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γεωγραφία ΣΤ΄Δημοτικού Σχολικό Έτος
Advertisements

Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!!
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
ΥΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή έξοδος από το εσωτερικό της Γης ή άλλου ουράνιου σώματος που επιτρέπει την έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από.
Με τα μάτια του Hubble.
To διάστημα.
Άστρο θαμπό του πρωινού για χάρη σου αγρυπνούμε η αναπνοή μας σου μιλά κι οι βράχοι κρυφακούνε… Επιμέλεια: Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
Ηλιακό Σύστημα Ερευνητική εργασία 2ου τετραμήνου της Ά τάξης του 1ου Γενικού λυκείου Καστοριάς.
Ηλιακή καταιγίδα.
Κατασκευή: Γρηγόρης Τάσιου
Οι πλανήτες είναι οι εξής:
ΣΔΕ ΔΡΑΜΑΣ Διαθεματική Εργασία – Α΄ Επιπέδου
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!! 1.Πόσο μακριά βρίσκεται το φεγγάρι από τη γη; μίλια μίλια μίλια μίλια μίλια.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Παρατήρηση φαινομένων στην Γη: Milky Way, Παλίρροια, Σέλας,
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
6.2 ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «στις γειτονιές του φεγγαριού…» Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Ημέρα Ο Ήλιος φωτίζει την γη όπως ένας φακός μια υδρόγειο σφαίρα. Επειδή η Γη είναι σφαιρική και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και δεν φωτίζεται.
Τροχιά Σελήνης Τροχιά Σελήνης.
ΦΕΓΓΑΡΙ Η Σελήνη είναι (ο μοναδικός) φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από.
Παπαδάκης Φώτης Φάμελλος Πέτρος Β2
Μετεωροειδείς και αστεροειδείς.
ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
Ηλιακό Σύστημα Ως Ηλιακό Σύστημα συνήθως εννοείται ο Ήλιος με τους οκτώ πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αν θα θέλαμε να είμαστε ακριβείς όμως,
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΕ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Η ζωή έξω απο την Γη.
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Πέτρος Καϊναδάς Διημερίδα Αστρονομίας 4-5 Απριλίου 2009.
Το ηλιακό σύστημα και οι πλανήτες
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ 1.
Το φαινόμενο της έκλειψης Αντωνία Χρυστάλλα. ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Γιατί η σελήνη φαίνετε να αλλάζει σχήμα ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ * Το φεγγάρι είναι ένας κόσμος όπως η Γη. Όπως.
Ηλιακό Σύστημα.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Φυσική: Η Βαρύτητα Πατσαμάνη Αναστασία
Πρώτη προσελήνωση στο Φεγγάρι της NASA το 1969 ΑΛΗΘΕΙΑ Η΄ ΨΕΜΑ;
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ.
ΒΑΡΟΣ Το Βάρος στο Ηλιακό μας Σύστημα
Κωνσταντίνος Βελαλής & Παναγιώτης Πατατούκος
Ηλιακο συστημα.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ 5. ΑΡΗΣ 6. ΔΙΑΣ 7. ΚΡΟΝΟΣ
Από τον Νικόλα Φοινικαρίδη Φεβρουάριος, 2017
Κωνσταντίνος Χάρης Αντώνης
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!
Ηλιακό Σύστημα.
Ηλιακο συστημα.
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
Ο απέραντος κόσμος !!!.
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Ας θαυμάσουμε το σύμπαν μαζί!!!. Το διάστημα όπως δεν το έχεις ξαναδεί!
Ηλιακό Σύστημα.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΠΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
Πλανήτες Ο ήλιος.
(Προαπαιτούμενες γνώσεις)
Ηλιακό Σύστημα.
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!

Η Γη, ο πλανήτης μας, δεν είναι παρά ένας κόκκος άμμου στον απέραντο, κατάμαυρο ωκεανό του Διαστήματος. Γείτονες μας, ο Ήλιος, η Σελήνη, οι υπόλοιποι πλανήτες και οι διάπυροι κομήτες που διασχίζουν τον ουρανό μας. Όμως, πιο μακριά υπάρχουν γιγάντιοι γαλαξίες με δισεκατομμύρια άστρα.

Ήλιος, το άστρο μας!! Ο Ήλιος μοιάζει μεγαλύτερος και φωτεινότερος από όλα τα άλλα άστρα, επειδή βρίσκεται πολύ κοντά μας. Όταν ο Ήλιος ανατέλλει κάθε ημέρα, ο ουρανός γεμίζει φως και τα άστρα εξαφανίζονται, μέχρι να δύσει ξανά. Χωρίς το φως και τη θερμότητα του Ήλιου, το ηλιακό μας σύστημα θα ήταν ένα σκοτεινό, παγωμένο μέρος, ενώ δεν θα υπήρχε ζωή στη Γη!!

Το ηλιακό σύστημα!! Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από τον Ήλιο και τους πλανήτες, ενώ περιλαμβάνει και τους δορυφόρους των πλανητών, εκατομμύρια κομμάτια πετρωμάτων, που ονομάζονται αστεροειδείς και μετεωροειδή, καθώς και τους παγωμένους όγκους σκόνης και αερίων, που αποκαλούμε κομήτες.

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΧΗΜΑ Η ΣΕΛΗΝΗ Η Νέα Σελήνη είναι αόρατη, επειδή ολόκληρη η πλευρά που είναι στραμμένη προς τη Γη βρίσκεται στη σκιά. Μηνίσκος ονομάζεται η λεπτή φωτισμένη <<φέτα>> που βλέπουμε μετά από λίγες ημέρες. Η Ημισέληνος, η μισή φωτισμένη πλευρά της σελήνης, παρουσιάζεται μερικές ημέρες αργότερα. Η Πανσέληνος, ολόκληρη, δηλαδή, η φωτισμένη πλευρά, εμφανίζεται όταν η Σελήνη έχει διανύσει μισή τροχιά γύρω από τη Γη. Η Σελήνη!! Η Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι, είναι ο κοντινότερος γείτονας μας στο Διάστημα. Δείχνει λαμπερή επειδή ανακλά το φως του Ήλιου. Από μέρα σε μέρα, το φεγγάρι μοιάζει να αλλάζει σχήμα, επειδή, καθώς κινείται γύρω από τη Γη, διαφορετικά τμήματα του φωτίζονται από τον Ήλιο. Αντίθετα με τη Γη, η Σελήνη δεν έχει ούτε ατμόσφαιρα ούτε ζωή και η επιφάνειά της είναι γεμάτη κρατήρες ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΧΗΜΑ Η ΣΕΛΗΝΗ

Οι Φάσεις της Σελήνης!!!

Ο Γαλαξίας!! Το άστρο μας, ο Ήλιος, ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα αστέρων που ονομάζεται Γαλαξίας. Ο Γαλαξίας έχει τη μορφή τεράστιας σπείρας και περιέχει 200 δισεκατομμύρια άστρα.

Διάπυροι κομήτες!! Οι κομήτες είναι κομμάτια πετρωμάτων και πάγου με πλάτος μερικά χιλιόμετρα. Οι περισσότεροι κομήτες βρίσκονται μακριά, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Όμως, οι τροχιές κάποιων τους οδηγούν αρκετά κοντά στον Ήλιο, οπότε και γίνονται ορατοί από τη Γη. Οι κομήτες μοιάζουν με φωτεινές γραμμές ή κηλίδες στον ουρανό. Ορισμένοι έχουν λαμπερές ουρές μήκους εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!! ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΜΑΡΙΝΑ ΦΩΛΙΑΔΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤ’2

ΤΕΛΟΣ!