Οι Μουσικές Δραστηριότητες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΝΑΟ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ Καρατζαφέρης Ευστάθιος Αλέξανδρος.
Advertisements

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχ. Έτοσ.
Καινοτομία και Δημιουργικότητα στη Φυσική Αγωγή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μαθηματικα και χορος.
Σχέδια μαθημάτων μουσικής
Ατομικές και Ομαδικές εργασίες από τα παιδιά της Α3
«ΠΙΡΠΙΡΟΥΝΑ» Πειραματισμός για τη διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ Ιούνιος 2002.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ Howard Gardner Θέμα: Ανακύκλωση.
Θεωρητικό πλαίσιο 1ου και 2ου κύκλου
Πώς εκφράζουν τις ιδέες τους σήμερα
2 ος ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
Σχέδιο μαθήματος “Γιάννη μου το μαντήλι σου» (Παραδοσιακό Ηπείρου) Τσερπέ Γεωργία Μαρία Δρ. ιστ. Μουσικολόγος Σχ. Σύμβουλος μουσικών ΠΕ16 Κεντρικής.
Δημιουργικότητα και Καινοτομία στο μάθημα της Ιστορίας
Διαθεματική Ανάλυση και Παρουσίαση Ποιήματος
Μαθησιακά κέντρα:. Η μουσική, ο ρυθμός, το τραγούδι και η κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων Η μουσικοκινητική αγωγή είναι όρος ταυτόσημος με τη ρυθμική.
Αυτόματη Ανάλυση & Οργάνωση Μουσικών Αρχείων Διδάσκων Καθηγητής: Καπιδάκης Σαράντος Σπουδαστής: Σιδέρης Νίκος Αθήνα2008.
Τα μέρη της τραγωδίας Κατά ποσόν μέρη Κατά ποιόν μέρη
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΧΟΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τα δόντια μου προσέχω, γερά για να τα έχω»
Δημιουργικότητα & Μαθηματικά
Μέθοδος Project Επιλογή του θέματος. Χωρισμός σε υποθέματα
Προαγωγή δημιουργικότητας και καινοτομίας στην Επιστήμη στο Δημοτικό Σχολείο Η Επιστήμη προσφέρεται ιδιαίτερα για προαγωγή του πιο πάνω στόχου γιατί τα.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
Γιαννοπούλου Χριστίνα Στεφανίδου Ελένη. Με αφορμή το επάγγελμα μας, και δεδομένου ότι οι ιστότοποι που σχετίζονται με αυτό είναι λίγοι, αποφασίσαμε να.
Μελοποίηση-Παρουσίαση Κοντακίου Αγίου Ρωμανού του μελωδού π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης-Κωνσταντίνος Κεντρωτής, ΠΕ16.01 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Οι Μουσικές Δραστηριότητες
Χορός: Μια πρώτη εννοιολογική προσέγγιση Φιλίππου Φίλιππος Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ΔΠΘ
Η επανάσταση του Bebop Στις αρχές του 1940 ένας άνεμος αλλαγής έπνεε στη Jazz. Τη στιγμή που η εποχή του Swing ήταν σε πλήρη άνθιση, μια μουσική επανάσταση.
1η Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπ/κων Μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2015 θέμα: ''Διαχείριση εκπαιδευτικού υλικού- παρτιτούρας και εξαγωγή.
ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
Αναστοπούλου Μαριάννα Καθηγήτρια Μουσικής και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Σεμινάριο με τη μορφή δειγματικής διδασκαλίας: '' Το μονοφωνικό τραγούδι στο σχολείο'' Για τους εκπ/κους μουσικής των νομών Έβρου και Ροδόπης στο Πρότυπο.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Α 1 PROJECT.
Τι πρέπει να ξέρεις για το Γενικό Λύκειο. Όσα ακολουθούν παρακάτω προκύπτουν από την επεξεργασία του νόμου 4186/ΦΕΚ 193/ και τη συνέντευξη που.
Η νέα δομή του Γενικού Λυκείου  Ωρολόγια π ρογράμματα ανά τάξη  Τρό π ος π ροαγωγής και α π όλυσης  Παρουσιάζονται κατά σειρά :  Α ’ Λυκείου  Β ’
Σχολικό έτος B’ Λυκείου  Μαθήματα  Ομάδες προσανατολισμού Γ’ Λυκείου  Ομάδες προσανατολισμού  Επιστημονικά Πεδία
Αντιρατσιστική Εκ π αίδευση Βασικές αρχές ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Project Α’ Τετραμήνου Β’ Λυκέιου. Εισαγωγή  Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομβρελοειδή.
R oc k & Τέχνη Rock 4 four. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Συνθέσαμε μια εργασία η οποία έχει σχέση με διάφορες ταινίες, λογοτεχνικά βιβλία, και αφιερώματα σε συγκροτήματα.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ Ερευνητική Εργασία (Project) Ομάδα 1 Αναστασιάδη Ανδριανή Στεργίου Μαρία - Ιωάννα Χασάϊ Φιορίντα Χουλιαράκη Αλεξάνδρα Ομάδα.
«Για δέντρα και φυτά μαθαίνω χίλια μυστικά…» Νηπιαγωγείο Δαμαριώνα Νάξου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού προγράμματος: Παντελέων Μιχαλίτσα.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΑΞΩΝ. Ο σκοπός του θέματος είναι η συγγραφή στίχων και σύνθεση μελωδίας όπως και η κατασκευή μουσικών οργάνων μέσα από δημιουργική.
Εκδήλωση για την 1 η Απριλίου 1955 Τα παιδιά της Β’2 παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με θεατρικά, τραγούδια και ποιήματα. Τα παιδιά της Α’ τάξης τραγούδησαν.
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Μουσικά Σύνολα Τα είδη τραγουδιών και η θρησκευτική μουσική στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.
Μουσική αγωγή - Δυνατότητα για προσωπική έκφραση, και έκφραση συναισθηματικού κόσμου - Επαφή με μουσικές έννοιες και οικοδόμηση μουσικών γνώσεων (παλμός,
ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Σκηνική μουσική - Η όπερα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
Επιμόρφωση Πληροφορικών Βαγγέλης Κανίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΔΕΚΑΡΧΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ Εκπαιδευτική ομάδα: Ανέτα Θεοδωρίδου
Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Σχολική Χρονιά
Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 Οργανώθηκαν σταθμοί-εργαστήρια Ιστορικά γεγονότα, Χορός, Μουσική-Τραγούδι, Κατασκευές 27 Οκτωβρίου 2017.
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Δημιουργικές Εργασίες Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Ρουσιά

5. Δημιουργικές εργασίες Όταν μιλούμε για δημιουργικότητα στο μάθημα της μουσικής, εννοούμε τις προσπάθειες των παιδιών να φτιάξουν μουσική με την οργάνωση του υλικού, φτάνοντας σ΄ ένα αποτέλεσμα, που να είναι πρωτότυπο και μοναδικό για τα ίδια τα παιδιά . Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Ρουσιά

5. Δημιουργικές εργασίες Πρέπει να δίνουμε στα παιδιά το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο πειραματισμός, η έρευνα και η ανακάλυψη να λειτουργούν στέρεα και με σιγουριά. Η δημιουργικότητα δεν είναι κατάλληλη μόνο για τα πιο προικισμένα παιδιά, γιατί παρέχει σ΄ όλα τα παιδιά, με την κατάλληλη αξιοποίησή τους και διαπλοκή τους με τους συμμαθητές τους, την ευκαιρία για προβληματισμό και απελευθέρωση. Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Ρουσιά

5. Δημιουργικές εργασίες ΙΔΕΕΣ: Η δημιουργία ηχητικών εφφέ και μελωδιών για πράγματα που προέρχονται από τον κόσμο των παιδιών (άνεμος, βροχή κλπ). Η δημιουργία ηχητικών εφφέ και μελωδιών για να ενισχυθεί η ατμόσφαιρα σε ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα (ηχοϊστορίες, ηχοεικόνες, παραμυθοδράματα). Η δημιουργία μουσικών διαλόγων με τη φωνή τους. Ο αυτοσχεδιασμός ρυθμικής, μελωδικής και αρμονικής συνοδείας σε γνωστά τραγούδια ή σε άλλη μουσική που ακούνε από δίσκους. Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Ρουσιά

5. Δημιουργικές εργασίες ΙΔΕΕΣ (συνέχεια): Η δημιουργία πρόσθετων στίχων σε τραγούδια. Η δημιουργία φράσεων, ποιημάτων και η δημιουργία για αυτά, των κατάλληλων ρυθμών και μελωδιών. Η δημιουργία μουσικής πάνω σε ποιήματα που είτε έγραψαν τα παιδιά στο μάθημα των Ελληνικών είτε τα διάλεξαν από τα βιβλία τους. Η δημιουργία οργανικής μουσικής. Η δημιουργία ερμηνευτικών κινήσεων, που αντικατοπτρίζουν την οργάνωση μουσικών συνθέσεων. Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Ρουσιά

5. Δημιουργικές εργασίες ΙΔΕΕΣ (συνέχεια) : Η δημιουργία μελωδικών και ρυθμικών σχημάτων καταλλήλων για χαρακτήρες ενός παραμυθιού. Η δημιουργία μουσικής που σχετίζεται με επίκαιρα γεγονότα ή μελέτες. Ο συνδυασμός ποικίλων (project), όπως η σύνθεση και η παρουσίαση ενός χοροδράματος, καντάτας ή μελοδράματος (όπως τραγουδιών, χορών, οργανικών συνθέσεων, κουστουμιών, σκηνικών, φωτισμού κλπ. σε μιας μεγάλης κλίμακας εργασίας). Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Ρουσιά