Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τα δόντια μου προσέχω, γερά για να τα έχω»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τα δόντια μου προσέχω, γερά για να τα έχω»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τα δόντια μου προσέχω, γερά για να τα έχω»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τα δόντια μου προσέχω, γερά για να τα έχω» Σχολικό έτος 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

2 Ξεκινώντας… Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παπαδημητρίου Φωτεινή
Συνεργαζόμενοι: Παπαδοπούλου Κατερίνα, Ιωάννα Χριστογιάννη, Αγγελική Κουστένη Τάξη: Α Τμήμα: Α2

3 Με αφορμή το μάθημα της μελέτης οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά και γνώρισαν τα μέρη του σώματος. Έγινε σύνθεση τραγουδιού με θέμα το σώμα μας και τις αισθήσεις μας. Στη συνέχεια μιλήσαμε για τη φροντίδα του σώματός μας και την υγεία μας μέχρις ότου φτάσαμε στο όμορφο χαμόγελο και τα υγιή δόντια.

4 Εργασία - Κολάζ

5 ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ…
Το θέμα επιλέχθηκε διότι κρίθηκε απαραίτητο από μικρή ηλικία οι μαθητές να γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής.

6 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
Ξεκινώντας το πρόγραμμα, μιλήσαμε για τη χρησιμότητα και τη λειτουργία των δοντιών. Δόθηκαν στα παιδιά φωτοτυπίες με τα δόντια, τα ονόματά τους καθώς και τη χρησιμότητα της κάθε ομάδας των δοντιών. Τα παιδιά της πρώτης δημοτικού αλλάζουν τα δόντια τους και με αυτή την αφορμή μιλήσαμε για τα νεογιλά και τα μόνιμα. Τα παιδιά έφερναν στο σχολείο τα δόντια που έβγαζαν και τα έδειχναν στους συμμαθητές τους. Χώρισαν τα δόντια σε ομαδούλες ανάλογα με τη λειτουργία τους και τη μορφολογία τους.

7 Στη συνέχεια… Έφτιαξαν δοντάκια από χαρτόνι και δημιούργησαν το δικό τους «Οδοντοπαραμύθι». Στη συνέχεια δραματοποίησαν το παραμύθι τους. Έφτιαξαν μάσκες και κοστούμια από χαρτόνι και άλλα απλά υλικά.

8 Φωτογραφίες

9 Φωτογραφίες

10 Συνέχεια…. Στη συνέχεια μιλήσαμε για τις ασθένειες και την προστασία των δοντιών (Καθαριότητα και σωστή διατροφή) και οι μαθητές συνέθεσαν και παρουσίασαν τραγούδι βασιζόμενοι σε γνωστή μελωδία με θέμα «τα δόντια και τη σωστή διατροφή». Επίσης οι μαθητές είδαν εικόνες από υγιή και μη υγιή δόντια στο Εργαστήριο Πληροφορικής.

11 Στίχοι τραγουδιού Λέμε ναι…….. Στα κεράσια λέμε ναι
Στα αχλάδια λέμε ναι Στα καρότα λέμε ναι και Στα χόρτα λέμε ναι Στο γιαουρτάκι λέμε ναι και στο τυράκι λέμε ναι Όχι λέμε στις τσίχλες Όχι στα γαριδάκια σας Όχι λέμε στα λίπη και στα ζαχαρωτά

12 Μας επισκέφθηκαν… Το σχολείο μας επισκέφθηκε η οδοντίατρος κ. Κατερίνα Καραλή. Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ και της έθεσαν πολλά ερωτήματα. Έδειχναν ότι πλέον δε φοβούνται τον οδοντίατρο, αλλά τον θεωρούν φίλο τους. Η οδοντίατρος διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν πολλές γνώσεις και τους έδειξε υλικό σχετικό με την ηλικία τους.

13 Φωτογραφίες

14 Η παρουσίασή μας… Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας παρουσία των δασκάλων του Α1 και του Α2 και της καθηγήτριας μουσικής, οι μαθητές του Α2 τραγούδησαν στα παιδιά του Α1 το τραγούδι που είχαν ετοιμάσει και τους παρουσίασαν ζωγραφιές με τα «δοντάκια της φαντασίας τους».

15 Φωτογραφίες

16 Φωτογραφίες «Φανταστικά δοντάκια»

17 Ας αξιολογηθούμε… Το πρόγραμμα είχε επιτυχία καθώς οι μαθητές απέκτησαν πολλές γνώσεις για τη στοματική υγιεινή, εργάστηκαν ομαδικά και παρουσίασαν με ιδιαίτερο κέφι τις δημιουργίες τους στους συμμαθητές τους.

18 Κλεινοντασ… Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά και παρουσίασαν με ιδιαίτερο κέφι τις δημιουργίες τους στους συμμαθητές τους τραγουδώντας το τραγούδι που συνέθεσαν με δικούς τους στίχους.


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τα δόντια μου προσέχω, γερά για να τα έχω»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google