Παρουσίαση εργαλείου Microsoft Silverlight Βερβέρης Παναγιώτης Α.Μ.888 Παπαθανασίου Αθανάσιος Α.Μ.958 1Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Web Απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση της άσκησης.
Advertisements

Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
υπηρεσία τηλεκπαίδευσης επανάσταση στη διδασκαλία
Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
Τεχνικές Προγραμματισμού με την JavaScript Στυλιάδης Κων/νος Φλώρινα, Οκτώβριος 2004.
Jetspeed Open Source Εργαλείο για την Δημιουργία Information Portals Πανεπιστήμιο Αιγαίου Βιορρές Νίκος.
ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα.
Joomla.
Να περιγράψετε τους 2 τρόπους οργάνωσης Ιστοσελίδων
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής Εαρινό Εξάμηνο 2007 Web Interfaces Εργαλεία παραγωγής κώδικα συμβατού με ASP Γαλούσης Θεόδωρος Α.Μ 630 Δρομπίλας Δημήτριος.
Προγραμματισμός Διαδικτύου Δρ. Παναγιώτης Συμεωνίδης Διεπαφή Εφαρμογής Παγκόσμιου Ιστού (Front End Programming)
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
• Php • Joomla • Joomla Module • Παρουσίαση του συστήματος μας.
Κώστας Διαμαντάρας Τμήμα Πληροφορικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 2011 Υπηρεσίες Web και Συστάδες υπολογιστών.
5η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία Πτολεμαΐδα, 29 Σεπτ 2005 Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων με PHP και Dreamweaver MX Στυλιάδης.
Η γλώσσα μορφοποίησης υπερκειμένου HTML
Διαδίκτυο.
HTML.
JToNic H φυσική λύση για το πρόβλημα της ψηφιοποίησης και της τεκμηρίωσης στην εταιρεία σας... (εισάγεται από την Ιταλία)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. Το σύνολο των προγραμμάτων που συντονίζουν τις λειτουργίες του υλικού και αξιοποιούν τις δυνατότητές του.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
AJAX Asynchronous JavaScript and XML Θ. Βαρβαρίγου Καθηγ. ΕΜΠ Τηλ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Microsoft ASP.NET Browser Web 2.0 CSS JavaScript Server Client Clients Κατσιώτης Ιωάννης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
> Καλπάκη Ελένη Καρυπίδης Φώτιος Α.Μ. : 2027 Α.Μ.: 1837 Επιβλέπων Καθηγητής Δρ. Σπυρίδων Α. Καζαρλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Θέμα: Διοίκηση ανάπτυξης μη-κερδοσκοπικού ιστόπεδου (ιστόπεδου Δήμου Αγ.Παρασκευής)
 WEB Server (Apache ή IIS )  PHP  Βάση δεδομένων My SQL ή άλλη  SMTP για αποστολή  Ιδανική σουίτα XAMPP από την διεύθυνση:
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων 1/15 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης,
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Σχεδιασμός ιστοχώρων Σπύρος Κοκολάκης* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
Ανάπτυξη Πρωτοτύπου Λογισμικού
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΛΕΖΑ ΣΟΦΙΑ ΑΕΜ:765.
MACROMEDIA FLASH ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. Τι είναι το flash; To macromedia flash είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία κινούμενων εφέ υψηλής.
PHP/MYSQL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΥΡΟΛΟΓΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΜ 875 ΡΙΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜ 816.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: VISUAL BASIC .NET
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
HTML5 Λυμπούδης Μάτε. Η Ιστορία της HTML Η Ιστορία της HTML5  Η ανάπτυξη της ξεκίνησε το 2004 από μέλη της Apple, της Mozilla Foundation και της Opera.
19η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Δυτ. Μακεδονίας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Πολυμεσικές Εφαρμογές με Χρήση ΕΛ/ΛΑΚ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΗΜΑΣ Εκπαιδευτικός ΠΕ19 Πληροφορικός ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ.
WebCT Γιατί δημιουργήθηκε το WebCT; Τι είναι το WebCT; Οργάνωση WebCT Εργαλεία διαχειριστή/μαθητή Σχεδιαστική διεπαφή Ακαδημαϊκή απόδοση και αποδοχή.
Asynchronous Javascript And XML (AJAX) Γιώργος Θάνος Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008.
Adobe Dreamweaver Καριπίδης Πέτρος Α.Μ. 767 Τσολάκης Κωνσταντίνος Α.Μ. 840.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών”
Πτυχιακή εργασία Προβολή ιστοσελίδα τμήματος από συσκευές κινητής τηλεφωνίας σε λειτουργικό σύστημα Windowsphone ………………
Πτυχιακή εργασία Νούση Σοφία Α.Μ: 1958 Επιβλέπων καθηγητής : Χουβαρδάς.
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ο Παγκόσμιος ιστός World Wide Web (WWW) Είναι μια υπηρεσία του Internet ΠΡΟΣΟΧΗ μην την ταυτίζουμε με το ιντερνέτ Αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες.
Μαθηματική διδακτική ιστοσελίδα Πτυχιακή εργασία των φοιτητών : Κουφάκη Ιωάννα Μπαταρλής Δημήτρης Επιβλέπων καθηγητής : Δρ. Βασίλειος Σάλτας Μάιος 2015.
Μπόλαρη Αγγελικη(1451) Επιβλέπων Βολογιαννίδης Σταύρος ΑΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σέρρες 2013.
Μάθημα 9 Λίγο απ’ όλα! HTML 5 Advanced PHP XML. HTML 5 Πρόκειται για μια νέα έκδοση της HTML που συμπληρώνει τις δυνατότητες της γλώσσας με κάποια Tags.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Κατασκευή Ιστοσελίδων 3 ο Κεφάλαιο Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20.
Χάρης Κονδυλάκης Σχεδιασμός Ιστοχώρων 1. Παραδείγματα ιστοχώρων del.icio.us europa.eu lufthansa.aero cnn.tv.
HTML/CSS: Εισαγωγή Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Γιώργος Φουρτούνης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
Υπηρεσίες του διαδικτύου
HTML.
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Υλικό, Λογισμικό και Εφαρμογές
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
Server-side vs Client-side
Εισαγωγή στην HTML Κεφάλαιο 11.
Εισαγωγή Ζούμε σε μια online εποχή όπου τα περισσότερα γίνωνται με τη χρήση Η/Υ. Με την διάδοση του internet έχουν δημιουργηθεί νέες τεχνολογίες και.
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
Msc in Distributed Systems Engineering
Εισαγωγή στην υλοποίηση δικτυακού τόπου
Συγγραφέας: Ζαγκότας Στεφανος Επιβλέπων Καθηγητής: Ούτσιος Ευάγγελος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση εργαλείου Microsoft Silverlight Βερβέρης Παναγιώτης Α.Μ.888 Παπαθανασίου Αθανάσιος Α.Μ.958 1Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight

Τι είναι το Microsoft Silverlight: Το Microsoft Silverlight: Είναι ένα browser plug-in ικανό να δώσει καλύτερη αισθητική και ευχρηστία στο περιεχόμενο μίας σελίδας. Προσφέρει ένα δυναμικό γραφικό περιβάλλον στους χρήστες. Κάνει εύκολη την ενσωμάτωση βίντεο και ήχου. 2Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight

Πλεονεκτήματα του Silverlight Είναι συμβατό με πληθώρα browsers (Internet Explorer 6+, Firefox 1.5+ & 2 και Safari 2). Είναι συμβατό με Mac και στο άμεσο μέλλον και με Linux/Unix στο οποίο θα έχει την ονομασία Moonlight. Τώρα (χωρίς το Moonlight) το ποσοστό των χρηστών που μπορούν να επισκεφθούν αυτές τις σελίδες ξεπερνά το 90%. 3Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight

Πλεονεκτήματα του Silverlight Μπορεί να αναπαράγει διαδεδομένες μορφές αρχείων εικόνας και ήχου (VC-1, WMA και MP3) χωρίς να εξαρτάται από άλλα προγράμματα. Παρέχει μεγάλο βαθμό ευκολίας στους σχεδιαστές ιστοσελίδων μέσω δωρεάν σουίτας εφαρμογών της εταιρίας. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight4

Πλεονεκτήματα του Silverlight Τα περιεχόμενα μιας εφαρμογής Silverlight «φαίνονται» σε μηχανές αναζήτησης, κάτι το οποίο είναι νέο για τα σημερινά δεδομένα καθώς η κυρίαρχη αντίστοιχη τεχνολογία σήμερα (Adobe Flash) δεν το υποστηρίζει. Αυτό, μέχρι σήμερα, απαιτούσε από τους web designers παραπάνω χρόνο για να επιτύχουν την ίδια λειτουργικότητα. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight5

Σχεδιασμός Γραφικής διεπαφής Υποστηρίζει την χρήση δισδιάστατων διανυσματικών γραφικών, των “κλασικών” κουμπιών πλοήγησης/ελέγχου αλλά και την δημιουργία νέων, όπως επίσης και την δημιουργία και προβολή animations και storyboards. Τα παραπάνω στοιχεία ελέγχου σχεδιάζονται πολύ γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη σουίτα εφαρμογών. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight6

Σχεδιασμός Γραφικής διεπαφής Τέλος, παρέχεται η επιλογή στον σχεδιαστή να κάνει το περιεχόμενο της σελίδας του δυναμικό, προσφέροντας στον χρήστη την επιλογή διαμόρφωσης της προβαλλόμενης διεπαφής σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight7

Πως λειτουργεί μια ιστοσελίδα με Silverlight Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Silverlight είναι ότι η γραφική διεπαφή χρήστη δημιουργείται από τον server χρησιμοποιώντας την XAML (eXtensible Application Markup Language), και αφού γίνει αυτό μπορεί να φορτωθεί αυτόματα στον χρήστη. Προφανώς αυτή η διεπαφή μπορεί να είναι δυναμική ανάλογα με την είσοδο του χρήστη και τα στοιχεία του server. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight8

Δομή απλής σελίδας Silverlight 1.0 Παρακάτω αναφέρονται τα τέσσερα αρχεία που απαιτούνται για κάθε σελίδα με Silverlight περιεχόμενο. Στην έκδοση 1.0 υποστηρίζεται μόνο η γλώσσα JavaScript για event handlers στην έκδοση 1.1 alpha υποστηρίζονται και οι C#, Visual Basic και η IronPython Αυτά είναι τα Default.html, Silverlight.js, Page.xaml και Page.xaml.js Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight9

Default.html H default.html είναι η σελίδα η οποία θα φιλοξενήσει το Silverlight plug-in. Ακολουθεί ο HTML κώδικας, στο tag: ….silverlightHost { height: 480px; width: 640px; } Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight10

Default.html Στο tag: createSilverlight(); Η createSilverlight(); Είναι η συνάρτηση που θα δημιουργήσει την γραφική διεπαφή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Silverlight. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight11

Default.html Στο tag: function createSilverlight() { var scene = new HelloSilverlight.Scene(); Sys.Silverlight.createObjectEx( { source: “Page.xaml”, parentElement: document.getElementById( “SilverlightControlHost”), id: “SilverlightControl”, properties: { width: “100%”, height: “100%”, version: “0.9” }, events: { onLoad: Sys.Silverlight.createDelegate( scene, scene.handleLoad) } } ); } ενδεικτικός κώδικας, παραλείπονται πολλά για ευκρίνεια. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight12

Silverlight.js Το αρχείο αυτό δημιουργείται αυτόματα από την εφαρμογή και είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο συμβατότητας browser - Silverlight plug-in, όπως επίσης και για τον εντοπισμό της ύπαρξής του ή μη στον browser του χρήστη. Εάν δεν είναι εγκατεστημένο, εμφανίζεται link στο ενεργό παράθυρο του χρήστη για να το κατεβάσει και να το εγκαταστήσει. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight13

Page.xaml Στο αρχείο αυτό περιγράφεται ο σχεδιασμός των γραφικών της διεπαφής σε γλώσσα XAML. Ο κώδικας μπορεί να υλοποιηθεί είτε μέσω του Microsoft Expression Blend που αυτοματοποιεί σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία είτε γράφοντας την XAML από το Microsoft Visual Studio (Web Developer) Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight14

Page.xaml.js Είναι το αρχείο που περιέχει τον JavaScript κώδικα χειρισμού των γεγονότων που μπορεί να καλέσει ο χρήστης από την γραφική διεπαφή. Ενίοτε το page.xaml.js δεν υπάρχει και ο κώδικας είναι σε ειδικό μέρος της page.xaml Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight15

Τέλος παρουσίασης Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight16