Παραγωγή Σιδήρου Η αντίδραση που συμβαίνει σε μία υψικάμινο μπορεί να θεωρηθεί απλά ότι είναι η ακόλουθη Fe 2 O 3 + 3 C = 2 Fe + 3 CO Συγχρόνως όμως συμβαίνουν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαλυτοτητα στερεων σε υγρα
Advertisements

Χημική Ισορροπία.
ΠΕΤΡΟΓΕΝΕΣΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ
C(s) + O 2 (g) CO 2 (g) ε ν θ α λ π ί α Η ; C(s) + O 2 (g) CO 2 (g) ε ν θ α λ π ί α Η Συμπέρασμα.
Ισοζύγια Μάζας και Ενέργειας
ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΤΡΙΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
ΧΑΡΤΙ Παραγωγή / Είδη χαρτιού
Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργ. Μεταλλουργίας
Μεταλλουργία Σιδήρου – Χυτοσιδήρου Θεωρία και Τεχνολογία Δρ. Α. Ξενίδης Ε.Μ. Πολυτεχνείο Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργ. Μεταλλουργίας 6o.
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών ΕΚΦΕ Ερμούπολης, Ιανουάριος 2007 Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων ΧΗΜΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ.
Περιεχόμενα : Χημική ταυτότητα στοιχείου Χημικές αντιδράσεις Ταχύτητα αντίδρασης Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα αντίδρασης Γενική εξίσωση ισοζυγίου.
Χημικές Εξισώσεις Αντιδρώντα: Zn + I2 Προιόντα: Zn I2
ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ Ι ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
5. ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΜΑΖΑΣ Περιεχόμενα: Είδη αντιδραστήρων
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
Καύση αιθανίου με αέρα Σ' έναν καυστήρα τροφοδοτείται μίγμα αιθανίου (C2H6) και οξυγόνου (Ο2) με γραμμομοριακή παροχή 10 kmol/h και αναλογία 80% v/v αιθάνιο.
Οργανική Χημεία Υδρογονάνθρακες
Καύση μεθανίου με αέρα Σ' έναν καυστήρα καίγεται μεθάνιο (CH4(g)) με γραμμομοριακή παροχή 10 kmol/h. Να υπολογιστεί η σύσταση των καυσαερίων και η παροχή.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
Καταλύτες: Ονομάζονται τα σώματα που με την παρουσία τους σε μικρά ποσά, αυξάνουν την ταχύτητα μίας αντίδρασης, ενώ στο τέλος της παραμένουν ουσιαστικά.
Παραγωγή CH 3 I από CΗ 3 ΟΗ με ανακύκλωση ΗI CH 3 I παρασκευάζεται με κατεργασία 2000 kg/d υδροιωδικού οξέος (HI) με περίσσεια μεθανόλης (CH 3 OH) σύμφωνα.
4. ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ισοζύγιο Μάζας Ισοζύγιο Μάζας είναι ο ισολογισμός των ποσοτήτων μάζας που υφίστανται αλλαγές ή διέρχονται μέσα από ένα σύστημα Εξερχόμενα Ρεύματα Eισερχόμενα.
Ισοζύγια Υλικών Τι είναι Ισοζύγιο Μάζας Αρχή Ισοζυγίων Μάζας
ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ Ισοζύγιο πληθυσμού σωματιδίων - Κρυσταλλωτήρες - Διφασικά συστήματα (υγρών-υγρών ή υγρών-αερίων) - Ρευστοστερεές κλίνες.
ΜΑΘΗΜΑ 12°.
3. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
ΒΕΣ 06: Προσαρμοστικά Συστήματα στις Τηλεπικοινωνίες © 2007 Nicolas Tsapatsoulis Προσαρμοστικοί Αλγόριθμοι Υλοποίησης Βέλτιστων Ψηφιακών Φίλτρων: Ο αλγόριθμος.
2. ΒΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργ. Μεταλλουργίας
 Ο ρόλος της διατροφής στην καθημερινή ζωή και την άσκηση.  Τι ιδιαίτερες ανάγκες έχετε.  Ο ρόλος των θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και την άσκηση.
Χημική Κινητική. Μελετώνται.. η ταχύτητα των χημικών αντιδράσεων οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα χημικής αντίδρασης ο μηχανισμός της αντίδρασης.
Δρ Θρασύβουλος Μανιός Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αρδεύσεις – Στραγγίσεις.
ΙΣΟΖΥΓΙΑ. ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΜΑΖΑΣ Εφαρμογή του νόμου διατήρησης της μάζας ( η μάζα δεν δημιουργείτε από το μηδέν ούτε εξαφανίζεται )
1 Μετασυλλεκτικοί Χειρισμοί Γεωργικών Προϊόντων Ενότητα 1: Εισαγωγικές Έννοιες. Διδάσκων: Παπαιωάννου Χρυσούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Τεχνολόγων.
Επιμέλεια διαφάνειας Mehmet Kanoglu
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ
Αίμα.
Εισηγητής: δρ. Χρήστος Λεμονάκης
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
F(x,y,y΄, y΄΄, y΄΄΄,y΄΄΄΄, …, y(n)) = 0
ΣΤ΄ 1 ΤΑΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ATOMIKH ΘΕΩΡΙΑ ● Η ύλη αποτελείται από εξαιρετικά μικρά σωματίδια: τα άτομα , τα οποία δεν μπορούν να διαιρεθούν (δεν τέμνονται) σε μικρότερα. ● Τα άτομα.
Διάλεξη 9: Συνδυαστική λογική - Ασκήσεις Δρ Κώστας Χαϊκάλης
Ψηφιακός Έλεγχος διάλεξη Παρατηρητές Ψηφιακός Έλεγχος.
Δ.1 Χημική εξίσωση Ζαΐμη Φωτεινή.
Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Dr Αγγελική Γεροβασίλη
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β.
ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΟΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Συνέντευξη με μια ομάδα μαθητών
Επιμέλεια διαφάνειας Mehmet Kanoglu
ΡΥΘΜΟΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΟΥΜΕΝΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΕΜΑΧΙΔΙΑ
Διάλεξη 2: Συστήματα 1ης Τάξης
Μορφολογική μελέτη ΑΣΑ Δήμου Σύρου
Αποτελέσματα μορφολογικής μελέτης σύστασης ΑΣΑ Δήμου Σύρου
Ασφάλεια και υγιεινή στο εργαστήριο
Μέρος 5ο: Μέθοδοι Επαύξησης της Απόληψης Πετρελαίου
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕρΓΑΣΤΗΡΙΟ 2018
καύση Με τον όρο καύση χαρακτηρίζεται (πλέον) οποιαδήποτε χημική αντίδραση συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας ίσως και φωτός, που συνδυάζονται (συχνά)
Άσκηση 6. NaHCO3 παράγεται με τη μέθοδο Solvay από αρχικό διάλυμα NaCl, CO2 και NH3 στους 30 οC. Να υπολογισθούν οι βέλτιστες αναλογίες των ανωτέρω πρώτων.
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Fe2O3(S) + 3C(S) + 1/2O2(G) → 2Fe(S) + CO2(G) + 2CO(G)
Διατροφικές διαταραχές και νοσηλευτική παρέμβαση
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Χημική Κινητική. Μελετώνται.. η ταχύτητα των χημικών αντιδράσεων οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα χημικής αντίδρασης ο μηχανισμός της αντίδρασης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παραγωγή Σιδήρου Η αντίδραση που συμβαίνει σε μία υψικάμινο μπορεί να θεωρηθεί απλά ότι είναι η ακόλουθη Fe 2 O C = 2 Fe + 3 CO Συγχρόνως όμως συμβαίνουν και ανεπιθύμητες αντιδράσεις, η σπουδαιότερη από τις οποίες είναι Fe 2 O 3 + C = 2 FeΟ + CO Στην υψικάμινο τροφοδοτούνται 300 kg/h άνθρακα (κώκ) και 1000 kg/h καθαρού Fe2O3 παράγονται από τη διεργασία 600 kg/h καθαρού σιδήρου και παραμένουν άκαυστα 100 kg/h άνθρακα. Α) Να γίνει η σχηματική παράσταση της διεργασίας στην οποία να φαίνονται τα ρεύματα εισόδου με τα συστατικά τους, οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν και τα ρεύματα εξόδου με τα συστατικά τους. Β) Να γραφούν οι εξισώσεις των ισοζυγίων μάζας των συστατικών της κατεργασίας σε kmol/h, να σημειωθούν οι μηδενικές μεταβλητές και επίσης να γραφούν οι επιπλέον εξισώσεις που χρειάζονται για την επίλυση του προβλήματος Δ) Να προσδιοριστούν οι βαθμοί ελευθερίας του συστήματος. Δ) Να επιλυθεί το σύστημα και να προσδιοριστούν οι ποσότητες των συστατικών στα διάφορα ρεύματα της κατεργασίας σε kmol/h και kg/h Ε) Να ελεγχθεί η ορθότητα των αποτελεσμάτων διενεργώντας το ισοζύγιο των χημικών στοιχείων

Παραγωγή Σιδήρου