ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δρ. Λένα Μπενίση Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Ε. Α. Π
Advertisements

Ο 19ος αιώνας είναι ο αιώνας της επιστροφής του ελληνικού έθνους στο προσκήνιο της Ιστορίας. Το γεγονός αυτό είχε σημαντικές πολιτικές, οικονομικές, γεωστρατηγικές.
1ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ.
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Μεγάλοι Έλληνες Ευεργέτες
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες της εποχής της Τουρκοκρατίας. Προσωπικός αγώνας με διαστάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 1896
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ
ΦΙΛΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ.
Η ανάπτυξη των γραμμάτων και η μελέτη των αρχαίων Ελλήνων κεφ. 26
ΙΤΕ - Ινστιτούτο Πληροφορικής
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ &ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ κος Σ.ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ.
Βυζαντινό μουσείο, Αθήνα
4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012
 Με τον όρο θέατρο εννοούμε την παραγωγή απεικονίσεων και συμβάντων, παραδοσιακών ή φανταστικών, ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση.
Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου
Έλληνες Λογοτέχνες: Πηνελόπη Δέλτα
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Ια ΘΕΜΑ :<<ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ>>
5ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Νικόλαο Σκουφά Νικόλαο Σκουφά Άρτα 1779 Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να.
Ιωάννης Βαρβάκης.
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Το κίνημα των εθνικών ευεργετών κατά τον 19 ο και τον 20ό αιώνα. Ο ρόλος του Ιωάννη Βαρβάκη Ο ρόλος του Ιωάννη Βαρβάκη.
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Τάξη Ε2 Σχολικό Έτος
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ιστορικά κτήρια συγκρότημα Πατησίων Εξέλιξη της υποδομής.
Η αρχιτεκτονική του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΛΙΝΤΙΑ ΒΥΣΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΜΕΛΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ.
Σύγχρονα κτίρια που έχουν επηρεαστεί
Βαγγέλης Χαμουρατίδης
 Το Παναθηναϊκό Στάδιο γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο είναι στά διο (αθλητικός χώρος) στην Αθήνα που βρίσκεται ανατολικά του Ζαππείου και βόρεια του λόφου.
1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
Η Διεθνής Κινητικότητα Erasmus+ σε αριθμούς 19η Διημερίδα Τμημάτων-Γραφείων Διεθνών, Δημοσίων Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ελληνικών.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή Ενότητα 3: Ιστορικοί και νομοθετικοί σταθμοί στην Ειδική Αγωγή Ευδοξία Ντεροπούλου-Ντέρου Σχολή Επιστημών της Αγωγής Τμήμα Εκπαίδευσης.
Λεωνίδας Κραλίδης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης ΣΤ
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια, όπου οι γονείς του, εγκαταστάθηκαν εγκαταλείποντας την Κωνσταντινούπολη το 1840.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΕΜΑ: « Μαζί με τους Ρομά… Δράσεις προώθησης της ενσωμάτωσης των τσιγγάνων μαθητών στο σχολείο, την κοινωνία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο»
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής
Εργαστήριο Δημοσιογραφίας VII : πολιτισμός, τέχνη, βιβλίο [410247]
Τα παιδαγωγικά-εκπαιδευτικά αιτήματα στην Ελλάδα
Αρχιτεκτονική νεοκλασικισμός
Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης
ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου
Επιφανείς Έλληνες της Τεργέστης
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑΣ
Πνευματική ζωή, Γράμματα και Τέχνες στην Ελλάδα τον 19 ο αιώνα 5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Προκοπίου Ελένη, ΠΕ2 Γ΄ Γυμνασίου, διάρκεια:2-3 διδ. ώρες.
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Ιωάννης Βαρβάκης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Κατερίνα ΣΤ’
Επίσκεψη στο Κέντρο της Πάφου
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Μια σύντομη περιήγηση! ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΤΑΣΣΗ ΤΜΗΜΑ Γ3
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
Το Ζάππειο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ 2014

Εθνικοί Ευεργέτες Με το όνομα αυτό είναι γνωστοί οι πλούσιοι Έλληνες οι οποίοι από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και μετά, πρόσφεραν χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς, συμβάλλοντας σημαντικά στην πνευματική ανάπτυξη και στην κοινωνική πρόοδο του Ελληνικού Έθνους

Οι Εθνικοί μας Ευεργέτες άφησαν πίσω τους ιστορικά κτίρια και μνημεία τα οποία χρησιμοποιούμε και σήμερα

Σπουδαίοι Έλληνες Ευεργέτες Αβέρωφ Γεώργιος (Μέτσοβο 1815-Αλεξάνδρεια 1899)

Χρηματοδοτεί την αποπεράτωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Χρηματοδοτεί μεγαλόπρεπο σχολείο στο Μέτσοβο

Ναυπηγεί το πολεμικό θωρηκτό << ΑΒΕΡΩΦ>> Ιδρύει Σχολή Βιοτεχνίας, γυμνάσιο, Παρθεναγωγείο στην Ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας και το επιδοτεί.

Αναμορφώνει το Παναθηναϊκό στάδιο Ιδρύει τις φυλακές Αβέρωφ, (Άρειος Πάγος). Κατά την πτώχευση του Χαρ, Τρικούπη το 1893 δώρισε 70.000 λίρες στο Ελληνικό Κράτος.

ΑΡΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Πρεμετή 1792-Βουκουρέστι 1874).

Ίδρυσε το Αρσάκειο στην Αθήνα και την Φιλεκπαιδευτική Εταιρία (1836) Ίδρυσε το Αρσάκειο στην Αθήνα και την Φιλεκπαιδευτική Εταιρία (1836). Διέθεσε χρήματα για υποτροφίες δασκάλων. Ίδρυσε σχολείο στην γενέτειρά του.

ΔΟΜΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Δεσποτικό Ιωαννίνων) ΔΟΜΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Δεσποτικό Ιωαννίνων). Γεννήθηκε στην Πετρούπολη (1769-1850).

ΖΑΠΠΑΙΟΙ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Τα δύο ξαδέλφια ανήγειραν το γνωστό Ζάππειο Μέγαρο, Εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο.

ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ. Αδέλφια οι Αναστάσιος Ιωάννης Ζώης Μιχαήλ Θεοδόσιος και Θεοδόσιος και Νικόλαος. Από το Γραμμένο των Ιωαννίνων. Γεννήθηκαν το ανάμεσα στα (1754-11762). Γνωστά Ιδρύματα. Η Ζωσιμαία Σχολή. Η Ζωσιμαία Παιδαγωγική Σχολή. Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, στα Ιωάννινα.

Εθνικοί Ευεργέτες που αξίζουν να μνημονευτούν ιδιαίτερα είναι: 1.Μανολάκης Καστοριανός: Ανακαινιστής της Πατριαρχικής σχολής της Κων/πολης(1661). Ιδρυτής σχολείων στην Άρτα, Αιτωλικό, Καστοριά και Χίο. 2. Ηπειρώτες: Επιφάνειος Ηγούμενος, Εμμανουήλ Γιούμας, Μαρούτσηδες, ο Ζώης Καπλάνης.

Εθνικοί Ευεργέτες. 3. Γεώργιος Σταύρου, Ανδρέας Συγγρός, Γεώργιος Χατζηκώστας, και Γεώργιος Δρομοκαΐτης. (Ίδρυση νοσοκομείου και ορφανοτροφείων). Είναι γνωστό ότι τα κτήρια και ο εξοπλισμός των σπουδαιότερων εκπαιδευτικών και πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας οφείλονται σε τέτοιου είδους χορηγίες.

Εκπαιδευτικά και Πνευματικά Ιδρύματα Πανεπιστήμιο Αθηνών (Δόμπολη-Τοσίτσα) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο(Τοσίτσα-Στουρνάρα-Αβέρωφ). Ακαδημία Αθηνών (δωρεά Σίνα). Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών (δωρεά Πάντου). Βαρβάκειο (δωρεά Βαρβάκη). Μαράσλειος Παιδαγωγική Ακαδημία (Μαρασλή). Ωδείο Αθηνών (Αριστάρχη-Αβέρωφ). Μουσείο Μπενάκη, Μπενάκειος βιβλιοθήκη και φυτοπαθολογικό ινστιτούτο Κηφισιάς (Εμμανουήλ Μπενάκη).

Σύγχρονοι Ευεργέτες Η οικογένεια του Π. Αγγελόπουλου. Αριστοτέλης Ωνάσης: Μετά το θάνατό του δημιουργήθηκε το ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» με κοινωφελή δράση. Το «Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο».

Σε όλη αυτή την μακρά πορεία του Γένους αναδείχτηκαν μεγάλοι και σπουδαίοι ευεργέτες που τα ονόματά τους έχουν συνδεθεί στενά με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, ιδρυτές σχολείων και ευαγών ιδρυμάτων με τοπική σημασία από την Κορυτσά έως την Καππαδοκία και από την Τραπεζούντα έως την Κύπρο και την Αίγυπτο.