ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Advertisements

Φαρμακοποιός Προϊσταμένη του Τμήματος Λοιπών Προϊόντων ΕΟΦ
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Οι Βιταμίνες.
ΔΙΑIΤΑ ΣΤΗ ΣΦΠΚ.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
Ενότητα 5.5 Διαιτητικές ή φυτικές ίνες ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ.
Ginger (Πιπερόριζα).
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
ΚΑΛΙΟ (Κ).
Golden Seal (Υδράστις)
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΣΕΛΗΝΙΟ.
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΧΑΛΚΟΣ.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Σ ΥΜΠΛΗΡΏΜΑΤΑ Δ ΙΑΤΡΟΦΉΣ Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.
BABY BOOM. HOW THE FIRST NINE MONTHS SHAPE THE REST OF YOUR LIFE.
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Εισαγωγή στη Ζωοτεχνία
Προσδιορισμός ακατέργαστων ινών σε τρόφιμα
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα της
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Μικροσυστατικά ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Μικρές ποσότητες.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Ο βασιλικός πολτός είναι ένα ασπρο-κίτρινο υγρό που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των «εργατριών» μελισσών από την 6η έως τη 12η ημέρα της ενήλικης ζωής τους. Είναι ένα απαραίτητο τρόφιμο για τη «βασίλισσα» μέλισσα

Θρεπτικά συστατικά Ποσότητα % RNI Νερό (mg) 350 - Υδατάνθρακες (mg) 60   Θρεπτικά συστατικά Ποσότητα % RNI Νερό (mg) 350 - Υδατάνθρακες (mg) 60 Πρωτεΐνες (mg) Λίπη (mg) 25 Θειαμίνη (μg) 2 0,2 Ριβοφλαβίνη (μg) 7 0,6 Νιασίνη (μg) 20 0,1 Βιταμίνη Β6 (μg) 3 Φυλλικό οξύ (ng) 15 0,08 Βιοτίνη (μg) 1 Παντοθενικό οξύ (μg) Ασβέστιο (μg) 130 0,02 Μαγνήσιο (μg) 150 0,07 Κάλιο (mg) 2,5 Σίδηρος (μg) Ψευδάργυρος (μg) 1Διαιτητική πρόσληψη αναφοράς για άνδρες ηλικίας 19-50 ετών

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Βασιλικός πολτός είναι διαθέσιμος σε μορφή χαπιού και κάψουλας. Συγκεκριμένη δόση δεν έχει οριστεί. Τα διαιτητικά συμπληρώματα παρέχουν 200-500mg καθημερινά ΔΡΑΣΗ Ο βασιλικός πολτός ίσως έχει κάποιες φαρμακολογικές ιδιότητες αλλά οι μόνες διαθέσιμες μαρτυρίες προέρχονται από εργαστηριακές (in vitro) μελέτες και μελέτες σε ζώα. Φέρεται να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αγγειοδιασταλτική και αντιμικροβιακή δράση ενώ βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης.

ΧΡΗΣΕΙΣ Ο βασιλικός πολτός πιθανολογείται να είναι ευεργετικός στις ακόλουθες καταστάσεις: ανορεξία, εξάντληση, πονοκέφαλοι και υπερχοληστερολαιμία Εντελώς αναπόδεικτοι είναι οι ισχυρισμοί για την αξία του βασιλικού πολτού όσον αφορά την αρθρίτιδα, την κατάθλιψη, το διαβήτη, τη δυσμηνόρροια, το έκζεμα, την πρωινή ναυτία, την σκλήρυνση κατά πλάκας, τη μυϊκή δυστροφία, τη μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα (ΜΕ) και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) Ανεπισήμως, ο βασιλικός πολτός θεωρείται ευεργετικός για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων Ωστόσο δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρίας που να στηρίζει τη χρήση του

Εγκυμοσύνη και θηλασμός ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με άσθμα (έχουν αναφερθεί αρνητικές επιδράσεις) Εγκυμοσύνη και θηλασμός Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς μελέτες που να εγγυώνται την ασφαλή χρήση του βασιλικού πολτού κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Πιθανώς είναι προτιμότερο ο βασιλικός πολτός να αποφεύγεται σε αυτές τις περιπτώσεις

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Αλλεργική αντίδραση. Μπορεί να είναι δριμεία Απειλητικός για τη ζωή βρογχόσπασμος έχει παρατηρηθεί σε ασθενείς με άσθμα μετά από χρήση βασιλικού πολτού Ο βασιλικός πολτός είναι υπεύθυνος σε τουλάχιστον μία περίπτωση για αναφυλακτική αντίδραση