Το παραμύθι μας Γ1 2013-2014.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΗΜΑΤΑ Παρουσίαση από : Πούλου Τίνα Θωμαΐδα Χατζηθωμά.
Advertisements

Θα έχετε δει ότι στον κόσμο υπάρχουν μικρά γραφεία.
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Η κοκέτα ποντικίνα.
Στόχοι Δημιουργία power point Ροή & εικόνα στο κείμενο
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μία απόφαση… Έχει ήχο.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Έχεις δύο επιλογές! από το
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ! Α΄ τάξη 9ο Δημ.Σχ.Κιλκίς
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
ΤΗ γριούλα Σας παρουσιάζει. Αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο ένας ωραίος νεαρός δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Δεν είχε καθόλου χρήματα ούτε για το ενοίκιο.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ο Γεωργός και τα Παιδιά του
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
Ο πατέρας Ακουάχε Κάποτε ήταν ένα δέντρο που το λέγανε «πατέρα Ακουάχε» και ζούσε σε ένα μικρό χωριό με μία παράξενη φυλή. Μία μέρα η φυλή αυτή αποφάσισε.
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ Δ1.
Ας ελέγξω το γραπτό μου!.
ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ Η ομάδα μας Μαρία Άννα Ιωάννα.
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΣΜΠΑΔΕΣ.
O ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Το ΣΤ'1 παρουσιάζει Γιώργος και Ηλίας
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
Τα τρία γουρουνάκια απ΄το ΣΤ΄1
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν τρία γουρουνάκια... Από το ΣΤ3
Η μάγισσα του βουνού.
Μια φορα και εναν καιρο ηταν τα τρια γουρουνακια....Απο το ΣΤ1
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Η Ζωή θα μπορούσε να είναι ωραία…
Θέση Αλέξης Μπρες. o Φέρνουμε την ευθεία πάνω στην οποία είναι το αντικείμενο, τη θέση του οποίου θέλουμε να περιγράψουμε. o Επιλέγουμε ένα σημείο αναφοράς.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το παραμύθι μας Γ1 2013-2014

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γέρος και μια γριά που ζούσαν σε μια φτωχική καλύβα κοντά στο δάσος.

Ήταν καλοί άνθρωποι ,αλλά η φτώχια τους έκανε γκρινιάρηδες

Μια μέρα ο γέρος αποφάσισε να πάει στο δάσος για να ανακαλύψει το θησαυρό, που είχε ακούσει ,τυχαία ,ότι υπήρχε εκεί από έναν περιπλανώμενο δασοεξερευνητή.

Ξεκίνησε λοιπόν πρωί πρωί και μετά από αρκετή ώρα έφτασε στην καρδιά του δάσους.

Για κακή του τύχη όμως χάθηκε… Για κακή του τύχη όμως χάθηκε…. Πήγαινε δεξιά, πήγαινε αριστερά, πήγαινε μπρός ,πήγαινε πίσω, αλλά στο τέλος όλο στο ίδιο σημείο βρισκόταν ,κάτω από μια μεγάλη βελανιδιά. Είδε κι από είδε κάθισε, κουρασμένος καθώς ήταν, κάτω από τον παχύ ίσκιο της και αποκοιμήθηκε. Για κακή του τύχη όμως χάθηκε…. .Πήγαινε δεξιά ,πήγαινε αριστερά ,πήγαινε μπρός ,πήγαινε πίσω ,αλλά στο τέλος όλο στο ίδιο σημείο βρισκόταν ,κάτω από μια μεγάλη βελανιδιά. Είδε κι από είδε κάθισε ,κουρασμένος καθώς ήταν ,κάτω από τον παχύ ίσκιο της και αποκοιμήθηκε.

Το επόμενο πρωινό ο γέρος άρχισε πάλι να ψάχνει στο δάσος Το επόμενο πρωινό ο γέρος άρχισε πάλι να ψάχνει στο δάσος . Πήγαινε δεξιά, πήγαινε αριστερά, πήγαινε μπρός, πήγαινε πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η μεγάλη βελανιδιά.

ΟΙ μέρες περνούσαν κι η γριά αποφάσισε να πάει η ίδια στο δάσος να βρει το γέρο της ,γιατί άρχισε να ανησυχεί πολύ. Πήρε ,λοιπόν , τη μαγκούρα της και ξεκίνησε. Ευτυχώς έφτασε γρήγορα και με ασφάλεια στο σημείο που βρισκόταν ο γέρος.

Μόλις τον είδε τον άρπαξε από το χέρι και γκρινιάζοντας και οι δυο ,η γριά γιατί την άφησε τόσες μέρες μόνη της και ο γέρος γιατί δεν έλεγε να παραιτηθεί από τον θησαυρό, γύρισαν στο σπιτικό τους.

Μπαίνοντας, μετά από τόσες μέρες ,μέσα στο φτωχικό τους ο γέρος κατάλαβε ότι αυτό το φτωχό σπιτάκι και η ζεστασιά του άξιζε όλους τους θησαυρούς του κόσμου μαζί.

Από εκείνη τη μέρα λοιπόν δεν ξανάφησε πότε μόνη της τη γριά του και έπαψαν όλες οι γκρίνιες. Και έζησαν αυτοί καλά ,για το υπόλοιπο της ζωής τους και μεις καλύτερα.