« Και είδεν ο Θεός ότι καλόν»: η δημιουργία του κόσμου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Advertisements

Παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ όλοι προετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, του σαρκωμένου Θεού της Αγάπης…
ΔΕ3_ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ:
ΝΕΡΟ Ο πλανήτης που ζούμε, η Γη, αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από νερό. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες θεός του νερού ήταν ο Ποσειδώνας,. ΜΑΚΡΗΣ.
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.
ΝΗΣΤΕΙΑ.
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Πάντα οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια.
ΠΟΙΗΜΑ Ένα όμορφο πρωινό αποφάσισα και εγώ τα παπούτσια μου να βγάλω για να μοιάσω σε κάποιον άλλο, ένα παιδί πολύ μικρό που δεν έχει παπούτσια να βάλει,
Ο άνθρωπος ως εικόνα θεού
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
"13 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
Οι συγγραφείς της Π. Διαθήκης τι είδους άνθρωποι ήταν;
H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
10. Ο άνθρωπος στο αρχικό του μεγαλείο
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Κείμενο Σελίδα 31. Ας φροντίσουμε, αδελφοί μου, να φυλάμε τη συνείδησή μας, όσο ακόμα βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να την προκαλούμε να μας ελέγξει.
25. « Και είδεν ο Θεός ότι καλόν»: η δημιουργία του κόσμου
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Παρατηρήστε αυτήν την καμπίνα, για λίγο!!
Κατά την Παλαιά Διαθήκη, ο σκοπός της δημιουργίας του ανθρώπου είναι... α. να φθάσει σε κοινωνία με τον Θεό β. να επιβληθεί στη γυναίκα γ. να ενωθεί.
10. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ Σελίδες:
Παρατηρήστε αυτήν την καμπίνα, για λίγο!! Απαιτείται μεγάλη ευφυΐα, σχεδιασμός, τεχνολογία και σοφία για να φτιαχτεί κάτι τόσο εκπληκτικό, έτσι δεν είναι;
ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ «Μαθαίνεις».
Β’ ΜΕΡΟΣ: (Να γραφτούν στο τετράδιο)
Μετάνοια - Εξομολόγηση
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου
Βρισκόμαστε στη Μεσοποταμία το 19ο αιω. π.Χ.
Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός
Η γέννηση του Ιησού Χριστού: Γενέθλια της νέας ανθρωπότητας
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΕΩΣ Μία προσέγγιση θεολογικό-φιλοσοφική. Μετάφραση των κειμένων της Γενέσεως και σχολιασμός: Νικόλαος Γ.
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ  Διηγηθείτε με συντομία το κείμενο α΄.  Υπογραμμίστε τις λέξεις με τις οποίες ο άγγελος χαιρετά τη Μαρία.  Ποιο μήνυμα της.
18.Οι Προφήτες: το στόμα του Θεού
Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
3. Οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης: άνθρωποι εμπνευσμένοι από το Θεό Η Π. Δ είναι ένα κείμενο παλιό, μιας άλλης εποχής: πόσο εύκολο είναι να το προσεγγίσουμε;
16. Η Εκκλησία ως κιβωτός φυλάει την αλήθεια
ΘΡΗΣΚΕΙΑ & ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ.Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του "ασώτου υιού“) Η απέραντη αγάπη του Θεού για όλους.
Τα φυτά της Αγίας Γραφής
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο προφήτης Ωσηέ : η φωνή της αγάπης
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
5. Η Βασιλεία του Θεού: Όραμα αλλιώτικης ζωής ή ουτοπία;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΤΑ ΧΕΡΙΑ Τ’ ΑΔΕΙΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Απο τον ευθυ στον πλαγιο λογο
Θρυσκευτικα Ομάδα Ξεφτέρια: Γιάννης Σταν Ελένη Πατσιούρα
Δόξα στον Θεό! Ωσαννά! ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καβάλας Τμήμα :Δ1
«Οι Τρεις Ιεράρχες μιλούν για την ειρήνη και τον πόλεμο»
Άριστη-Αντωνία Αντωνοπούλου Α1
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η δημουργία του ανθρώπου
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

« Και είδεν ο Θεός ότι καλόν»: η δημιουργία του κόσμου

Η όμορφη διήγηση της Γενέσεως Ας δούμε τι σημαίνουν τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο κείμενό μας και ας τα εξηγήσουμε

Θυμάστε τις ανθρωπομορφικές εκφράσεις; Είναι εκφράσεις που αποδίδουν ανθρώπινη μορφή και ιδιότητες σε κάποιον που δεν τις έχει Είδε ο Θεός, είπε , ονόμασε, αναπαύθηκε

Εξήγηση Σύμβολο Είπε ο Θεός (και έγινε) Ο Θεός θέλει να γίνει ο κόσμος και ο κόσμος είναι τελείως αλλιώτικος από το Θεό (και όχι όπως έλεγαν οι Βαβυλώνιοι, όπου ο κόσμος έγινε από το σώμα των θεών) Σύμβολο Είπε ο Θεός (και έγινε)

Ο Θεός είδε ότι ήταν καλό Ονόμασε ο Θεός Ο κόσμος είναι καλό δημιούργημα (κι όχι κάτι κακό) Ο Θεός είναι κυρίαρχος του κόσμου αλλά και αυτός που φροντίζει και νοιάζεται γι’ αυτόν

Ευλόγησε και καθαγίασε ο Θεός Οι επτά ημέρες της Δημιουργίας όλα έχουν την αξία τους και το σκοπό τους, η ζωή όλων είναι δώρο του Θεού Επτά σήμαινε πλήρη Ο συγγραφέας θέλει να υμνήσει το Θεό με το κείμενό του( η έβδομη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο Θεό)

Αναγνωρίστε τις παρακάτω θεολογικές αλήθειες στο κείμενο της δημιουργίας 1. ο κόσμος αρχίζει να υπάρχει από τότε που τον δημιουργεί ο Θεός Ο Θεός υπήρχε (δεν γεννήθηκε) αλλά ο κόσμος έχει αρχή (στην αρχή ο Θεός δημιούργησε……)

2. όλα όσα προέρχονται από το Θεό είναι καλά λίαν και ευλογημένα είδε ο Θεός ότι καλόν Ονόμασε ο Θεός (τα πάντα) Τα ευλόγησε και τα αγίασε

3. Ο Θεός δημιουργεί τα πάντα από αγάπη και προνοεί συνεχώς γι’ αυτά

Ο Μέγας Βασίλειος έλεγε: Δεν μειώνεται ο θαυμασμός μας για τα έργα του Θεού αν βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο έγινε κάποιο από τα θαυμαστά αυτά έργα