Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καβάλας Τμήμα :Δ1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καβάλας Τμήμα :Δ1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καβάλας Τμήμα :Δ1
Θέμα «Θρησκευτικά: Οι προφήτες» Εργασία στο μάθημα των τπε των μαθητριών: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ

2 Οι Προφήτες Οι άνθρωποι τα παλιά τα χρόνια πίστευαν σε ψεύτικους θεούς.Στο κόσμο κυριαρχούσαν η σκληρότητα και οι αδικίες προς τους φτωχούς. Τότε ο Θεός έστελνε στον κόσμο τους προφήτες ,άντρες φωτισμένους που καλούσαν τους ανθρώπους σε μετάνοια .

3 Οι προφήτες Οι πιο γνωστοί προφήτες είναι οι παρακάτω: Ο Προφήτης Αμώς
Οι προφήτες Οι πιο γνωστοί προφήτες είναι οι παρακάτω: Ο Προφήτης Αμώς Ο Προφήτης Ωσηέ Ο Προφήτης Μιχαίας Ο Προφήτης Ησαΐας

4 Ο Προφήτης Αμώς Ο προφήτης Αμώς έζησε σε εποχές που βασίλευε στον κόσμο η αδικία προς τους φτωχούς και αδύναμους ανθρώπους. Ο προφήτης προειδοποιούσε όσους αδικούσαν τους άλλους πως αυτή η συμπεριφορά θα είχε πολύ κακά αποτελέσματα για όλους. «Ζητήστε το καλό και όχι το κακό για να μείνετε στη ζωή , για να είναι ο Θεός μαζί σας», τους έλεγε.

5 Ο Προφήτης Ωσηέ Ο προφήτης Ωσηέ τονίζει ιδιαίτερα την αγάπη που πρέπει να υπάρχει στον συνάνθρωπό μας. «Ο θεός επιθυμεί οι άνθρωποι να κάνουν πράξη την αγάπη του και να μην μένουν μόνο στα λόγια».

6 Ο Προφήτης Μιχαίας Στην εποχή του Μιχαία επικρατούσαν πόλεμοι και αναταραχή στην περιοχή οι Ισραηλίτες. Ο προφήτης όμως τους έλεγε πως με τον ερχομό του Μεσσία οι άνθρωποι θα γνωρίσουν την ειρήνη πρώτα μέσα στην καρδιά τους και μετά στον κόσμο όλο. «ΟΙ λαοί της γης θα κάνουν τα σπαθιά τους άροτρα και τα δόρατά τους δρεπάνια».

7 Ο προφήτης Ησαίας. Ο Ησαίας είπε για τον ερχομό του Μεσσία στον κόσμο : «Γεννήθηκε για μας ένα παιδί, δόθηκε ένας γιός που έχει εξουσία για τη σωτηρία του κόσμου ». Ακόμα προφήτεψε τα θαύματα που θα κάνει ο Χριστος: «Τότε θα ανοίξουν τα μάτια των τυφλών … κούφοι θα ακούσουν … ο κουτσός θα πηδά σαν το ελάφι… ο κωφάλαλος θα φωνάζει.


Κατέβασμα ppt "5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καβάλας Τμήμα :Δ1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google