Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

2 ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΤΙΣΗ. Α) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

3 Το στοιχείο της εικόνας του Θεού στον άνθρωπο είναι το λογικό και η ελεύθερη βούληση.
Την «ομοίωση» με το Θεό θα επιτύγχανε ο άνθρωπος με τη σωστή χρήση της ελεύθερης βούλησης.

4 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ ΤΟ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΤΙΣΗ (=ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) ΜΑΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ (=ΘΕΛΗΣΗ) ΜΑΣ

5 Β) Ο σκοπός της δημιουργίας του ανθρώπου και ο βαθύτερος σύνδεσμος
του Θεού με τον άνθρωπο Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΈΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ: ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (=ΣΧΕΣΗ) ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

6 Γ) Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ
Με τους ύμνους και τις ευχές της λατρείας, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να βιώσει το βαθύ σύνδεσμο της ψυχής του με το Θεό. Με τη μετοχή του στα μυστήρια και την προσευχή, μπορεί να οδηγηθεί στην εμπειρία της ένωσης με το Θεό, δηλαδή στη ΘΕΩΣΗ.

7 ΕΤΣΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Για να προσθέσετε αυτήν τη διαφάνεια στην παρουσίαση Αποθηκεύστε αυτό το πρότυπο ως παρουσίαση (αρχείο .ppt) στον υπολογιστή. Ανοίξτε την παρουσίαση στην οποία θέλετε να προσθέσετε τη διαφάνεια. Στην καρτέλα Διαφάνειες, τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής μετά από τη διαφάνεια που θα προηγείται της διαφάνειας που θέλετε να προσθέσετε. (Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει κάποια διαφάνεια. Το σημείο εισαγωγής πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στις διαφάνειες.) Στο μενού Εισαγωγή, κάντε κλικ στην επιλογή Διαφάνειες από αρχείο. Στο παράθυρο διαλόγου Εύρεση διαφάνειας, κάντε κλικ στην καρτέλα Εύρεση παρουσίασης. Πατήστε Αναζήτηση, βρείτε και επιλέξτε την παρουσίαση που περιέχει τη διαφάνεια που θέλετε να προσθέσετε και στη συνέχεια πατήστεΆνοιγμα. Στο παράθυρο διαλόγου Διαφάνειες από αρχεία, επιλέξτε τη διαφάνεια που θέλετε να προσθέσετε. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Διατήρηση μορφοποίησης προέλευσης. Αν δεν επιλέξετε αυτό το πλαίσιο ελέγχου, η διαφάνεια που αντιγράφεται θα έχει το ίδιο σχέδιο με τη διαφάνεια που προηγείται στην παρουσίαση. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή. Κάντε κλικ στην επιλογή Κλείσιμο.


Κατέβασμα ppt "Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google