ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ :2013-2014 ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΠΕ02) ΧΕΛΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ( ΠΕ01)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Advertisements

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2 ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.
Quiz για το διαδίκτυο !.
Σχολές Γονέων. Φορέα Υλοποίησης • Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Το κάπνισμα στην ζωή μας
Δείγμα: μαθητές του σχολείου μας
Η στάση των νέων σχετικά με το κάπνισμα
Παραδείγματα επιτυχημένης εφαρμογής προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ - ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν τη ΣΤΡΟΦΗ το 2002.
Γ΄ ΥΠΟOMΑΔΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «NAI στη Ζωή ΌΧΙ στο τσιγάρο!»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώ -πληροφορώ»
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
“Καλλιέργεια δεξιοτήτων προσέγγισης αγοράς εργασίας”
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
Έρευνα Κοινού στο Δήμο Παύλου Μελά για την καπνιστική συνήθεια (ΕΝΑΡΞΗ – ΛΗΞΗ)
ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΛΗΞΗΣ σε μαθητές Γυμνασίου του Δήμου Παύλου Μελά.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρέφομαι σωστά.Χτίζω γερό κορμί»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
Βιωματική Δράση 1ης Γυμνασίου 2ο Γυμνάσιο Πεύκης
….για πολλές ώρες…..
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 13 – 15 ΕΤΩΝ GLOBAL YOUTH TOBACCO SURVEY (GYTS) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου -Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου βρίσκονται στην κρισιμότερη περίοδο.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Διάφοροι τύποι καπνιστών 1.Γνώστες: Γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και αποφασίζουν να το αρχίσουν. 2.Πειραματιζόμενοι: Καπνίζουν σπάνια π.χ.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Γ΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης A΄1
2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 – 2017
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΕΘΙΣΜΟΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄1
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
1ο Γυμνάσιο Μάνδρας Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας
Σχολική Κοινωνική Ζωή Σ. Κ. Ζ.
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Δεν καπνίζω, ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΠΕ02) ΧΕΛΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ( ΠΕ01)

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΜΑΔΑΣ: 18 (ΑΓΟΡΙΑ: 18- ΚΟΡΙΤΣΙΑ:0) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΑΠΟ 19/12/ 2013 ΕΩΣ 15/5/2014 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ (ΠΕ03) ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΠΕ20) ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΠΕ04.04) ΠΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΕ11) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: κα ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ ΑΡΕΤΗ

Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών νομού Χανίων, όπου ειδικοί επιστήμονες ανέλυσαν και συζήτησαν με τους μαθητές και τους συντονιστές - εκπαιδευτικούς το φαινόμενο του εθισμού σε ουσίες γενικά και στον καπνό ειδικότερα. Προηγήθηκε στο χώρο του σχολείου μας βιωματική ενημέρωση από ειδικό επιστήμονα, συνεργάτη του Κέντρου, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα τόσο ο Σύλλογος των καθηγητών όσο και οι συντονιστές-εκπαιδευτικοί του Προγράμματος για τη συνάντηση που ακολούθησε.

Στο γράφημα 1 διαπιστώνουμε πως στο σύνολο των διδασκομένων μαθητών το 17% ανήκει στην κατηγορία των καπνιζόντων ενώ το 83% ανήκει στη κατηγορία των μη καπνιστών

Στο γράφημα 2 διαπιστώνουμε πως στο σύνολο των ενηλίκων το 23% ανήκει στην κατηγορία των καπνιζόντων ενώ το 77% ανήκει στην κατηγορία των μη καπνιστών

Στο γράφημα 3 διαπιστώνουμε πως στο σύνολο των καπνιστών το 75% καπνίζει περισσότερο από 10 φορές την εβδομάδα ενώ μόλις το 25 % καπνίζει λιγότερο από 10 φορές το μήνα.

Γράφημα 4: Στο σύνολο των καπνιστών το 25% ξεκίνησε το κάπνισμα στην α γυμνασίου, το 19% στις τάξεις της β & γ γυμνασίου, ενώ το 31% ξεκίνησε το κάπνισμα στην Α Λυκείου, Γ Λυκείου ή 20 ετών. Επισημαίνεται πως βρέθηκαν καπνιστές και από τις τάξεις του Δημοτικού!

Στο γράφημα 5 διαπιστώνουμε πως το 44% των καπνιστών ξεκίνησαν το κάπνισμα από μόνοι τους ή με την παρότρυνση φίλων, ενώ 12% με την παρότρυνση άλλων ατόμων

Στο γράφημα 6 διαπιστώνουμε πως στο σύνολο των καπνιστών το 44% ξεκίνησε το κάπνισμα στο χώρο του σχολείου, το 25% σε κάποια καφετέρια, το 13% σε κάποιο πάρκο, το 12% στο σπίτι ενώ το 6% σε κάποιο άλλο μέρος.

Διαπιστώνουμε πως στο σύνολο των καπνιστών το 62% προσπάθησε να διακόψει το κάπνισμα ενώ το 38% υπήρξε αρνητικό

Στο γράφημα 8 "αποτελεσματικές τεχνικές διακοπής καπνίσματος" στο σύνολο των ερωτηθέντων διαπιστώνουμε πως: το 26% κατέχουν τα προγράμματα απεξάρτησης, το 22% το ιατρείο διακοπής καπνίσματος, το 16% η χρήση τσίχλας - καραμέλας & η αποφυγή συναναστροφής με καπνίζοντες, το 10% η αποφυγή των οινοπνευματωδών -καφέ, το 6% το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ μόλις το 4% το επιπλέον φαγητό

Στο γράφημα 9 διαπιστώνουμε πως στο σύνολο των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιες δραστηριότητες μπορούν να αντικαταστήσουν το κάπνισμα το 60% πιστεύει πως ο αθλητισμός, το 17% ο συνδυασμός του αθλητισμού με άλλες δραστηριότητες( όπως Μουσική, διάβασμα, εκδρομές, μηχανάκια), το 8% το διάβασμα ή κάτι άλλο, το 5% τίποτα από τα παραπάνω, το 4% η μουσική, το 3% τα μηχανάκια, το 2% οτιδήποτε δημιουργικό, ενώ τέλος το 1 % άλλες δραστηριότητες