ΘΕΜΑ : "Γεωμετρικές Δημιουργίες" Γεωμετρία και Μόδα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία
Advertisements

Η Αθήνα κάποτε… η Αθήνα που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε….. και που κάποιοι εξαφάνισαν δια παντός !
Ενδυμασία - Μόδα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Α’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 01/10/ /01/2013 Φοιτήτρια Σηφάκη Ελένη επόπτρια καθηγήτρια:Τσαούλα Κων/να.
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Σχολικό Έτος Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη.
ΜΟΔΑ-ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ 80’s Πολλές μορφές από τα τέλη του 1970 παραμένουν μόδα στις αρχές του Στη δεκαετία του 1970, η σιλουέτα της μόδας τείνει.
Ράλλειο Λύκειο Πειραιά
H Κοινωνιολογία τησ μόδασ
Η ΜΟΔΑ ΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑ.
Φορέματα σε Α γραμμή (1950).
Η ΜΟΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ
Η ευρεία έννοια της μόδας στην ενδυμασία
ΥΠΟΘΕΜΑ: Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
DESIGNED BY MALAMOU V. KOKONI A.KOUTSIKOU M.
Κατερίνα Σαντοριναίου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΤΡΟΥ ΑΝΝΙΤΑ ΚΕΡΑΤΣΑ
Ρώμη Βυζάντιο Μεσαίωνας
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ 18ος - 19ος αιώνας.
ΥΠΟΘΕΜΑ: Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Η ενδυμασία στο Βυζάντιο
Μόδα στην Ευρώπη Για γυναίκες
Ράλλειο Λύκειο Πειραιά
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Αθήνα κάποτε… η Αθήνα που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε…..επειδή κάποιοι φρόντισαν να εξαφανίσουν δια παντός !
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΕΠΟΧΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
Ιδεολογία τ ης …. Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
Το μακιγιάζ από την αρχαία εποχή έως και σήμερα…
Φύλο. Ακολουθείς τις τάσεις της μόδας… ΆνδρεςΓυναίκες  Φανατικά  Αναλόγως  Καθόλου.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
«Η σημασία και η συμβολική γλώσσα της ενδυμασίας»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
5ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
Τα πράγματα στη μόδα... εξελίσσονται: Εν αρχή ην.... κάτι φυλλαράκια.
Τμήμα Project 1 ΕΠΑΛ Αξιούπολης Σχ. Έτος
“Η μόδα στη ζωή μας” Η μόδα είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που καθρεπτίζει τις εξελίξεις μιας κοινωνίας σε μια ιστορική περίοδο. Ο ρόλος της είναι να.
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Η ΜΟΔΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ- Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Γ΄ Τρίμηνο
ΧΟΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς.
Η ενδυμασία και η μόδα στο βυζάντιο Ιστορία Β΄ Γυμνασίου Κεφ.Ε΄.1.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Εργασία στο μάθημα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός»
Μόδα στον Ινδουισμό Μια εργασία για το μάθημα του Project από τους μαθητές: Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Θανάση, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ.
Πρακτική Άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ
Η σχέση της ενδυμασίας με τη χειραφέτηση της γυναίκας
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
Ερευνητική Εργασία Η ιστορία του νομού Σερρών Β΄ τετράμηνο
FASHION.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΜΙΧΑΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ
Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Project ΤΑΞΗ: Β' ΓΕΝΙΚΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ Σχολικό Έτος 2012-2013

ΘΕΜΑ : "Γεωμετρικές Δημιουργίες" Γεωμετρία και Μόδα

Η γεωμετρία είναι το αγαπημένο μάθημα της μόδας

Η γεωμετρία και η αρχιτεκτονική είχαν ανέκαθεν στενές σχέσεις Η γεωμετρία και η αρχιτεκτονική είχαν ανέκαθεν στενές σχέσεις. Η μόδα τους όμως δεν αφορά μόνο τα κτίρια αλλά και τα ρούχα μας. Οι πασαρέλες έχουν γεμίσει γεωμετρικά prints αλλά η τάση έχει περάσει ακόμα και στα αξεσουάρ -ακόμα και στα είδη σκι- αλλά και στα μαγιό!

Η ιστορία της "Μόδας" Όλοι λένε πως η μόδα έρχεται και επανέρχεται, πως όταν βγαίνουν οι νέες τάσεις για κάθε σαιζόν οι αναφορές σε προηγούμενες δεκαετίες είναι εμφανείς. Η Γεωμετρία όμως στα σχήματα, στα σχέδια και στα υφάσματα βρίσκεται παντού και πάντα. ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΤΕ ! ! !

Για τη Μόδα μέχρι το 1900 θα σας αφήσουμε να δείτε το video Πριν το 1900 Για τη Μόδα μέχρι το 1900 θα σας αφήσουμε να δείτε το video

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ 1900-1919 Ενώπιον του πολέμου δεν υπήρχαν κοινωνικές τάξεις και όλες οι γυναίκες άρχισαν να ντύνονται πανομοιότυπα. Οι άντρες φορούσαν κοστούμι, λίγο μεσάτο και κουμπωμένο ψηλά. Ως επίσημο ένδυμα καθιερώθηκε το σμόκιν.

Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄20 Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι κοινωνικές και οι οικονομικές εξελίξεις άλλαξαν τελείως τον ρόλο των γυναικών και έκαναν την εμφάνιση τους επαναστατικές καινοτομίες στην γυναικεία ενδυμασία. (“garconne” style).. Η καθημερινή ενδυμασία των αντρών ήταν σοβαρή ή σπορ.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘30 Η γυναικεία ενδυμασία για το πρωί ήταν θηλυκή και καθωσπρέπει και για το βράδυ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λαμπερή και αστραφτερή. Η ανδρική ενδυμασία παρέμεινε συντηρητική και μόνο η καθημερινή ενδυμασία με τον καιρό, έγινε πιο σπορ.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘40 Τα υφάσματα ήταν δύσκολο να βρεθούν, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κάνουν συχνές αλλαγές στα ρούχα τους και να ενώνουν υπολείμματα. Η στρατιωτική ενδυμασία για τους άντρες, καθιερώθηκε και στις κοινωνικές εμφανίσεις.

Η δεκαετία του ’50, αντιπροσωπεύει κυρίως τη νέα γενιά Η δεκαετία του ’50, αντιπροσωπεύει κυρίως τη νέα γενιά. Ήταν η πρώτη φορά που οι νέας ηλικίας άνθρωποι απέκτησαν δική τους μόδα, στυλ και εμφάνιση, επηρεασμένη από πρότυπα του κινηματογράφου και τραγουδιστές. ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘50

Ο Yves Saint Laurent, λανσάρει την τραπεζιοειδή γραμμή.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘60 Χαρακτηριστικό της μόδας ήταν η απελευθέρωση από υποχρεώσεις και ταμπού. Η Αμερική βρίσκει τη μούσα της στο πρόσωπο της Jackie Kennedy και επιβάλλει ένα στυλ κλασσικής κομψότητας, με φορέματα ως το γόνατο, σε γραμμή Α με γεωμετρικά σχέδια.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘70 Το disco style έκανε την εμφάνιση του την εποχή αυτή. Χαρακτηρίζεται από ελαστικά ρούχα, φανταχτερά χρώματα και γυαλιστερά υφάσματα.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘80 Σε γενικές γραμμές στυλ από προηγούμενες δεκαετίες επανήλθαν και δημιούργησαν μία πολυσχιδή μόδα. Στην ανδρική μόδα επικρατεί το παραδοσιακό κοστούμι, άνετο και κλασσικό. Τα παλτά και τα trench coat είναι πολύ διαδεδομένα την εποχή αυτή.

Από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα δεν μπορούμε να πούμε πως έχει εμφανιστεί κάποια καινούργια μόδα στην ένδυση, απλά βλέπουμε ελαφρώς αλλαγμένες και διαμορφωμένες στο σήμερα τάσεις στη μόδα που θυμίζουν τις προηγούμενες δεκαετίες.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘90 Η δεκαετία του 1990 ήταν η αφετηρία των δύο σαρωτικές αλλαγές στη δυτική μόδα: η αρχή της απόρριψης της μόδας η οποία συνεχίστηκε στη δεκαετία του 2000 ανάμεσα σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, καθώς και η αρχή της υιοθέτησης του τατουάζ

2000 Τα 2000s συχνά περιγράφεται ως "mash-up» δεκαετία,  όπου οι τάσεις είδε τη συγχώνευση των προηγούμενων στυλ, παγκόσμια και εθνική ενδυμασία, καθώς και τις μόδες της μουσικής πολλές υποκουλτούρες που βασίζονται, κυρίως indie pop .

Οι διάσημες αγαπούν τη γεωμετρία στο look τους

Διαλέξτε τα ρούχα σας με βάση τους χάρακες και τους διαβήτες σας Διαλέξτε τα ρούχα σας με βάση τους χάρακες και τους διαβήτες σας. Ενδέχεται εσείς όποτε ακούτε τη λέξη γεωμετρία να κάνετε συνειρμούς από τα σχολικά σας χρόνια και να βγάζετε φλύκταινες, οι celebrity όμως όχι μόνο δεν σιχαίνονται τη γεωμετρία, αλλά φροντίζουν να τη βάζουν στο look τους με την κάθε ευκαιρία.

Τριγωνικά patterns, κυκλικά cut outs, αυστηροί σχηματισμοί κάθε είδους μπορούν να δώσουν μία αρχιτεκτονική νότα σε κάθε look και να αυξήσουν τις πιθανότητες για μία γυναίκα να κερδίσει τις εντυπώσεις και να είναι κομψή.

Από τη Michelle Obama και την περιβόητη φούστα της που μάλλον απογοητεύει μέχρι τις λεπτομέρειες στο LBD (little black dress) της Demi Moore, δεν υπάρχει διάσημη γυναίκα που να μην έχει τολμήσει γεωμετρικά prints.

Ξεπεράστε τους φόβους σας για του διαβήτες και τους χάρακες και επιλέξτε ρούχα με κάθε είδους γεωμετρικά σχήματα. Αν στο σχολείο πατώσατε στο εν λόγω μάθημα, ήρθε η ώρα να αριστεύσετε.

Συμμετείχαν οι μαθητές: "Τρίγωνα Πανοράματος" ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΣΔΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΙΑΡΕΑ ΙΟΛΑΝΔΗ ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Σταυρούλα Αγκαθίδου Ευαγγελία Τοπάλη